Betaalbare Xiaomi Mi 9 SE nu in Nederland verkrijgbaar
Thomas Haenen

De goedkope variant van de Xiaomi Mi 9 is vanaf vandaag in Nederland te koop. De Mi 9 SE heeft hetzelfde design, maar is een stukje minder krachtig.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Xiaomi Mi 9 SE kopen: dit zijn de laagste prijzen

De losse Xiaomi Mi 9 SE heeft een adviesprijs van 349 euro, wat ‘m iets goedkoper maakt dan het reguliere model. Die is sinds maart in Nederland verkrijgbaar voor 449 euro. Daarnaast kun je de Mi 9 SE met abonnement van alle grote providers bestellen. Via onze prijsvergelijker helpen we je de beste deals te vinden.

Xiaomi Mi 9 SE nederland kopen

De nieuwe Xiaomi-smartphone heeft een flink 6 inch-full-hd-scherm dat vrijwel de hele voorkant vult. Achterop zit een driedubbele camera. De primaire lens is 48 megapixel, bijgestaan door een 13 megapixel-groothoeklens en telefotolens om te zoomen van 8 megapixel. Voorop zit een selfiecamera van 20 megapixel.

Verschillen tussen Xiaomi Mi 9 en Mi 9 SE

Tussen de Xiaomi Mi 9 SE en gewone Xiaomi Mi 9 zitten twee grote verschillen. Zo heeft de Mi 9 SE iets minder goede camera’s; de groothoeklens is bijvoorbeeld wat beperkter. Ook moet dit instapmodel het met de Snapdragon 712-chip doen in plaats van de Snapdragon 855 in de Mi 9.

De Xiaomi Mi 9 SE beschikt verder over 6GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte en draait op Android 9.0 (Pie). De accucapaciteit bedraagt 3070 mAh en het toestel ondersteunt snel opladen met de meegeleverde 18 Watt-oplader.

Xiaomi-toestellen zijn al langer in Nederland verkrijgbaar via de grijze import en verkopers als AliExpress. Het bedrijf is sinds dit voorjaar ook zelf actief op de Nederlandse markt. Toestellen van Xiaomi zijn inmiddels verkrijgbaar via onder andere Belsimpel, Volksshop en zelfs Kruidvat.

Wereldwijd verkoopt Xiaomi meer dan honderd miljoen smartphones per jaar. In thuisland China is de fabrikant zelfs groter dan Samsung en Apple. Nu hoopt het bedrijf ook door te breken op de Westerse markt; in sommige andere Europese landen is Xiaomi zelfs al aardig succesvol. Xiaomi staat bekend om krachtige smartphones voor een lage prijs. In Nederland worden naast de Mi 9 ook de Mi A2Redmi Note 7 en Mi Band 3 verkocht.

Lees meer nieuws over Xiaomi

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.