Xiaomi-smartphone met Android One nu in Nederland te koop

Thomas Haenen
10 oktober 2017, 9:19
2 min leestijd
Xiaomi-smartphone met Android One nu in Nederland te koop

De Xiaomi Mi A1 is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Het is de allereerste smartphone van het Chinese bedrijf met Android One, waardoor je van snelle updates bent verzekerd.

Xiaomi Mi A1 kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

Xiaomi is officieel niet actief op de Nederlandse markt, maar toestellen van de fabrikant worden vaak alsnog via grijze import hier aangeboden. Zo ook de Xiaomi Mi A1, een voordelige Android-smartphone die onlangs werd aangekondigd. Het toestel loopt op een kale versie van Android en biedt snelle hardware. Daarmee is het een aantrekkelijk alternatief voor de Nokia 6 en Motorola Moto G5 Plus.

Een losse Xiaomi Mi A1 is verkrijgbaar vanaf 259 euro. Omdat het toestel bij Nederlandse webwinkels wordt verkocht, kun je ook kiezen voor een Xiaomi Mi A1 met abonnement. Daarbij heb je de keuze uit alle grote Nederlandse providers.

Xiaomi Mi A1

Xiaomi Mi A1 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 299,95

Bekijken

Android One: opgeruimde interface

Xiaomi Mi A1

Doorgaans hebben Chinese fabrikanten de neiging om flinke aanpassingen te maken aan Android. Daardoor ontstaan rommelige, onrustige interfaces die minder geliefd zijn onder Westerse gebruikers. Ook heeft Xiaomi al gauw de neiging veel eigen apps mee te leveren. Van al deze dingen heb je op de Mi A1 geen last, omdat het toestel loopt op Android One.

Deze Android-variant heeft vrijwel geen aanpassingen ten opzichte van Googles eigen standaardversie van Android. Dat betekent een opgeruimdere interface, maar ook slechts een handjevol meegeleverde apps van Google zelf. Ook worden Android One-smartphones doorgaans snel en regelmatig van beveiligingsupdates en nieuwe software voorzien.

Toch is de Mi A1 niet zomaar een budgetsmartphone. Zo zit achterop een dubbele 12 megapixel-camera, die je kan gebruiken voor optische zoom. Ook is in de camera-app ondersteuning voor bokeh te vinden, een scherptediepte-effect vergelijkbaar met de portretmodus in smartphones als de Galaxy Note 8 en iPhone 8 Plus. Het toestel heeft tevens een groot 5,5 inch-scherm en een ruime 64GB opslagruimte. Achterop zit een vingerafdrukscanner.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu