Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Voordelige Xiaomi Redmi Go nu in Nederland te koop

Thomas Haenen
22 februari 2019, 17:42
2 min leestijd
Voordelige Xiaomi Redmi Go nu in Nederland te koop

De Xiaomi Redmi Go, een betaalbare smartphone met Android Go, is vanaf nu ook in Nederland verkrijgbaar. Het toestel kost minder dan 100 euro.

Xiaomi Redmi Go kopen: de beste aanbiedingen verzameld

De Redmi Go is Xiaomi’s eerste smartphone met Android Go. Deze aangepaste versie van Android is geoptimaliseerd voor goedkopere hardware. De losse Redmi Go wordt verkocht voor slechts 99 euro, maar zou met het aangepaste Android desalniettemin soepel moeten lopen. Via onze prijsvergelijker helpen we je de beste Redmi Go met abonnement te vinden.

De specificaties van het toestel zijn op het eerste gezicht niet bijster indrukwekkend. Zo heeft de Redmi Go een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Achterop zit een 8 megapixel-camera, voorop eentje van 5 megapixel. Het toestel loopt op Android 8.1 (Oreo), heeft 8GB opslagruimte en 1GB werkgeheugen. Daarmee is het een echt instapmodel, prima geschikt voor WhatsApp en Gmail met verder weinig fratsen.

Wel heeft de Redmi Go dualsim-ondersteuning. Er is dus ruimte voor twee simkaarten tegelijk. Handig als je bijvoorbeeld aparte simkaarten hebt voor werk en privé of als je vlak bij de grens woont.

Wat is Android Go?

Android Go is een aangepaste versie van het besturingssysteem gemaakt voor smartphones met goedkopere hardware. Er staan versimpelde versies op van Googles eigen apps, zoals Google Maps Go en Gmail Go. Die vereisen minder opslagruimte en missen de animaties van de ‘gewone’ apps, waardoor ze soepeler draaien. Daarnaast staat standaard de Data Saver-optie aan in alle mogelijke apps. Die zorgt ervoor dat apps niet zomaar data op de achtergrond verbruiken.

Eigenlijk is Android Go vooral gericht op opkomende markten zoals India en Thailand. Toch zijn er inmiddels ook in Nederland verschillende toestellen met de software te vinden, zoals de Nokia 1, Alcatel 1X en Moto E5 Play. Ook Huawei, Asus, Wiko en General Mobile verkopen inmiddels één of meerdere Android Go-telefoons.

Lees meer nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu