Doro 8040

1/6

Pluspunten

  • Voor ouderen geoptimaliseerde software
  • Assistentieknop
  • Bediening op afstand mogelijk

Minpunten

  • Dik en vrij lomp vergeleken met andere telefoons
  • Groot toestel, maar vrij klein scherm
  • Vrij langzame processor

Dit moet je weten over de Doro 8040

Doro is een fabrikant van aangepaste toestellen voor ouderen en anderen die niet zoveel (willen) snappen van smartphones. Deze doelgroep kan vanwege de eenvoudige bediening met Doro-toestellen wel uit de voeten. De Doro 8040 is in september 2017 gepresenteerd en bevat veel verbeteringen ten opzichte van eerdere toestellen.

Onderscheidend: eenvoudige bediening

De telefoon is niet ontworpen als een snelheidsmonster, maar voor gebruiksgemak bij een doelgroep die dit toestel waarschijnlijk cadeau zal krijgen van een familielid. Waar Doro in uitmunt, is de eenvoudige bediening. De Doro 8040 is een Android 7.0-smartphone met alle mogelijkheden van het besturingssysteem. Een goed uitgedachte softwareschil maakt dat mensen die minder hebben met smartphones, hier toch goed mee uit de voeten kunnen.

Zo kan er gebeld worden door op een foto van een familielid te drukken. De interface is hetzelfde als die van zijn voorganger Doro 8031. Een gebruiksvriendelijk menusysteem begeleidt gebruikers bij elke actie, door gebruik te maken van werkwoorden in plaats van ingewikkelde applicatienamen.

Er zit een assistentie- of noodknop op, voor het geval de bezitter van het toestel in huis of daarbuiten een val maakt of een ander ongeluk waarbij hulp nodig is. Met één druk op die knop wordt automatisch iemand gebeld uit het fototelefoonboek in het toestel.

De telefoon is zo ingericht dat hij op afstand bedienbaar is als de eigenaar van het toestel het even niet meer weet. Dan kan een ander, bijvoorbeeld een zoon of dochter, op afstand de telefoon bedienen en de instellingen en contactpersonen bewerken. Dat kan via een webportaal waar alleen van tevoren uitgekozen mensen, zoals familieleden, toegang voor krijgen.

Camera’s

Buiten de specifieke seniorenfuncties, is het toestel ook voorzien van gebruikelijke zaken bij smartphones zoals een 8 megapixel-camera achter, 2 megapixel-frontcamera en een 5 inch-scherm. Knoppen op het scherm zijn groter, het geluid is luider dan van de meeste andere telefoons, en de beltoon is zo hard dat ook hardhorenden weten dat er gebeld wordt. Het toestel is bovendien geschikt voor mensen met een hoorapparaat.

Het is een grote, dikke telefoon. Daar is bewust voor gekozen, zodat hij niet makkelijk uit de hand valt en wel makkelijk te bedienen is. De Doro 8040 wordt geleverd met een houder, waardoor het toestel in horizontale stand op een tafel of een nachtkastje kan worden gezet. In die houder verschijnen grote iconen op het scherm die toegang geven tot de meestgebruikte functies.

Niet al te snel

De processor van MediaTek levert geen indrukwekkende prestaties, en de 1GB RAM helpt daar ook niet veel bij. Er is 16GB oplaggeheugen ingebouwd. Dat kan met een micro sd-kaartje worden uitgebreid.

Dit toestel koop je voor … Je vader, moeder of grootouder op respectabele leeftijd, die smartphones maar enge dingen vindt. Door het gebruiksgemak, de bedieningsmogelijkheid op afstand en de assistentieknop is extra veiligheid ingebouwd.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Doro 8040

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu