De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Fairphone 3 Plus

Dit moet je weten over de Fairphone 3 Plus

De Fairphone 3 Plus is een verbeterde variant van de Fairphone 3 en is sinds september 2020 te koop in Nederland. De Fairphone 3 blijft ook verkrijgbaar en is goedkoper dan de Plus-versie. Op deze pagina lees je alles over de Fairphone 3 Plus.

De Fairphone 3 Plus in het kort

  • 5,65 inch-lcd-scherm met full-hd-resolutie
  • Snapdragon 632-processor
  • 4GB werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte met micro-sd-slot
  • Eén camera’s achterop, één voorop
  • 3000 mAh-accu, snelladen via usb-c
  • Draait bij de release op Android 10
Fairphone 3 Plus officieel

Duurzamere behuizing

De Fairphone 3 is een smartphone met een zo duurzaam mogelijke behuizing en de Plus-versie is op dit vlak verder verbeterd. De achterkant bestaat namelijk voor een groter gedeelte (40 procent) uit gerecycled plastic.

De rest van het ontwerp is identiek aan de Fairphone 3, wat betekent dat je achterkantjes en modules kan uitwisselen. Het toestel is niet bestand tegen water- en stof, heeft een usb-c-poort en een koptelefoonpoort en beschikt over een vingerafdrukscanner op de achterkant.

Modules vervangen

Een speerpunt van Fairphone is dat je zo lang mogelijk met de smartphone moet kunnen doen. De Fairphone 3 Plus is daarom – net als de Fairphone 3 – deels modulair. Als je de plastic achterkant losklikt, kun je meteen de accu verwisselen.

Met de meegeleverde schroevendraaier haal je de dertien schroefjes los en kun je daarna het scherm, de camera, usb-poort, speaker en meer onderdelen vervangen. Deze modulaire aanpak is uniek en betekent dat je het scherm eenvoudig en goedkoop (zelf) kan vervangen als je je telefoon hebt laten vallen.

Fairphone 3 Plus

Ten opzichte van de Fairphone 3 heeft de Plus-versie een andere camera op de achterkant, die betere foto’s moet maken. De selfiecamera is ook anders en beter. De camera’s hebben onder meer hogere resoluties, uitgedrukt in megapixels. De derde module die anders is, is de speaker. Die is overigens niet te gebruiken op de Fairphone 3. De cameramodules zijn wel uit te wisselen.

Hardware van de Fairphone 3

Op de verbeterde modules na, is de hardware van het 3 Plus-model identiek aan zijn voorganger. Dit betekent dat de smartphone draait op een eenvoudigere Snapdragon 632-processor met 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen heeft. Je kan het opslaggeheugen vergroten met een micro-sd-kaartje.

De smartphone ondersteunt 4G maar is niet geschikt voor 5G. Je kunt twee simkaarten in de Fairphone 3 Plus kwijt. Contactloos betalen in de supermarkt is mogelijk dankzij de nfc-chip. Het toestel heeft een 3000 mAh-accu die zoals eerder gezegd zelf te verwijderen is. Je kan via de website van Fairphone een extra accu kopen en die bijvoorbeeld in je tas doen, voor als je smartphone leeg is.

Een powerbank is zo niet nodig. De accu laadt op via een usb-c-poort. Om het milieu en kosten te sparen, zit er geen stekker en usb-kabel in de doos van het Plus-model. Als je een stekker gebruikt, kun je het beste een exemplaar kiezen met een vermogen van 18 Watt via usb-PD of Quick Charge 3.0. Met zo’n stekker laadt de Fairphone 3 Plus het snelst op.

Fairphone 3 Plus

Jarenlang updates

Een ander interessant aspect is het updatebeleid. Fairphone levert de 3 Plus met Android 10 en past vrijwel niets aan. Je gebruikt de software daarom zoals Google het voor ogen heeft.

De fabrikant belooft bovendien vijf jaar software-updates. Dat is langer dan welke andere Android-telefoonmaker ook en even lang als Apple zijn iPhones updatet. Of het kleine Fairphone daadwerkelijk zo lang updates kan uitrollen is nog de vraag, want de hardware van de Fairphone 3 Plus is niet bijster indrukwekkend en niemand weet hoe zwaar het Android-besturingssysteem over vijf jaar is.

Fairphone 3 Plus kopen

Fairphone verkoopt de Fairphone 3 Plus vanaf 14 september 2020 in Nederland voor een adviesprijs van 469 euro. Het toestel is beschikbaar in de kleur zwart, zowel los als in combinatie met een abonnement.

De Fairphone 3 blijft te koop voor een verlaagde prijs van 450 euro.

Deze telefoon koop je als… geeft om het milieu en/of een smartphone zoekt die eenvoudig te repareren is en lang updates krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Fairphone 3 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu