Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Fairphone 2

Fairphone 2
Scherm 4.95 inch
Camera 8 megapixel

De FairPhone 2 is de tweede smartphone van de Nederlandse startup FairPhone, dat een zo eerlijk mogelijke smartphone op de markt wil brengen. De FairPhone 2 kenmerkt zich door twee belangrijke eigenschappen: het toestel is grotendeels gemaakt van eerlijke materialen en de hardware is modulair. Eerstgenoemde betekent dat FairPhone let op de herkomst van grondstoffen, waardoor het bijvoorbeeld geen tin uit conflictmijnen gebruikt. Anderzijds worden gerecyclede materialen, zoals koper,  gebruikt voor de productie van onderdelen.

De tweede belangrijke eigenschap van de FairPhone is modulariteit. Het toestel bestaat uit zeven onderdelen: de achterkant, het scherm, het basisframe, de accu en dan nog drie hardwaremodules. Doordat FairPhone aangeeft welke schroefjes je kunt losschoeven, is het een eitje om onderdelen handmatig te vervangen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer een onderdeel kapot gaat of aan een upgrade toe is. Lees ook over de opvolger van deze smartphone, de Fairphone 3.

De Fairphone 2 in vogelvlucht

Hieronder zetten  we de belangrijkste features van de FairPhone 2 op een rijtje.

  • Vrijwel alle onderdelen van het toestel zijn vervangbaar
  • Scherp 4,95 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Qualcomm Snapdragon 801-chip met een 2,2GHz quadcore-processor
  • Draait standaard op een vrijwel stockversie van Android 5.1 (Lollipop)
  • 32GB opslag, met een micro-sd-kaart uitbreidbaar

In onze FairPhone 2 preview zijn we vooral erg te spreken over het idee achter de FairPhone 2:

Het is lastig om niet van de FairPhone 2 te houden. Het is een innovatieve smartphone die niet alleen het boegbeeld is van duurzaamheid, maar ook van eerlijke materialen. Daarbovenop is FairPhone een Nederlands bedrijf met internationale aspiraties dat, ondanks dat het vanuit een commercieel oogpunt werkt, heel filantropisch aanvoelt. Ook weet FairPhone ook dat het niet direct een grote concurrent voor bijvoorbeeld Samsung wordt, maar dat het met hun inspanningen al wel merkt dat de grote namen in de Android-wereld meer nadenken over  waar hun grondstoffen eigenlijk vandaan komen.

Laat je vaak je smartphone vallen? Koop dan een FairPhone 2. Dat gaat je gegarandeerd veel problemen en geld schelen. Vind je duurzaamheid en eerlijkheid in een smartphone belangrijk? Opnieuw is de FairPhone 2 dan een goede keuze. Met die twee doelgroepen zal FairPhone absoluut niet de volgende Samsung worden, maar FairPhone is wel bij uitstek het ideale merk met de ideale smartphone voor heel veel mensen die  bewust leven en eveneens heel bewust voor de FairPhone 2 kiezen.

Pluspunten 2

  • Modulaire smartphone
  • Op een eerlijke manier gemaakt
  • In grote mate aanpasbaar

Minpunten 2

  • Erg duur
  • Midrange specs
Fairphone 2
Welke Fairphone 2 wil je?
Wij hebben momenteel geen Fairphone 2 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Fairphone 2 video

Laatste berichten

Fairphone 2 en 3 krijgen respectievelijk Android 9.0 (Pie) en 10

Fairphone 2 en 3 krijgen respectievelijk Android 9.0 (Pie) en 10

Nieuws De vijf jaar oude Fairphone 2 krijgt een update naar Android 9.0 (Pie). Een eerste testversie is nu beschikbaar, meldt de fabrikant. De nieuwere Fairphone 3, die nu Android Pie draait, krijgt later dit jaar een update naar Android 10.
Interview Fairphone: ‘we zetten een beweging in gang’

Interview Fairphone: ‘we zetten een beweging in gang’

Nieuws Met de lancering van de Fairphone 3, eind vorig jaar, bereikte het Nederlandse Fairphone een nieuwe mijlpaal. Android Planet sprak met de CEO van de eerlijkste smartphone-maker over show-off telefoons en muggen in de slaapkamer.
Een interview met Fairphone, de duurzame Nederlandse smartphonefabrikant

Een interview met Fairphone, de duurzame Nederlandse smartphonefabrikant

Nieuws De Nederlandse smartphonefabrikant Fairphone maakt ‘eerlijke’ toestellen die zo lang mogelijk mee moeten gaan. Volgende maand viert het bedrijf zijn zesde verjaardag. In een interview met Android Planet blikt de telefoonmaker terug en vooruit.
Fairphone onderzoekt Oreo-update voor vier jaar oude Fairphone 2

Fairphone onderzoekt Oreo-update voor vier jaar oude Fairphone 2

Nieuws De Fairphone 2 uit 2015 krijgt mogelijk een update naar Android 8.0 (Oreo). Dat zegt de fabrikant in een interview met Android Planet. Een Oreo-update zou bijzonder zijn, omdat de processor in de smartphone niet meer wordt ondersteund.
Fairphone 2 herleeft: duurzame smartphone krijgt Android 7.1-update

Fairphone 2 herleeft: duurzame smartphone krijgt Android 7.1-update

Nieuws Bezitters van de duurzame Fairphone 2 kunnen hun smartphone eindelijk upgraden naar Android 7.1.2 (Nougat). Een update voor het toestel is vanaf nu beschikbaar.