General Mobile GM8 Go

1/1

Pluspunten

  • Vlotte Android Go-software
  • Lange accuduur van twee tot drie dagen
  • Vingerafdrukscanner voor snelle ontgrendeling

Minpunten

  • De hd-resolutie zorgt voor minder scherp beel
  • Onduidelijkheid over Android-updates

Dit moet je weten over de General Mobile GM8 Go

De General Mobile GM8 Go is een budgetsmartphone van Turkse komaf. Het toestel heeft een 5,5 inch beeldscherm en draait op Android Go, de lichtgewicht versie van Android. Deze software is ontworpen voor telefoons met beperkte hardware. Ondanks zijn vriendelijke prijskaartje beschikt de GM8 Go over features als een vingerafdrukscanner.

Lees verder na de advertentie.

Onderscheidend: Android Go-software

De software van de General Mobile GM8 Go valt in positieve zin op. De telefoon draait namelijk op het Android Go-besturingssysteem, een aangepaste Android-versie speciaal voor goedkope smartphones. Android Go is zo ontworpen dat de software vlot draait op toestellen met weinig werkgeheugen en een niet zo krachtige processor. Daarnaast vereist het besturingssysteem minder opslagruimte dan de reguliere Android-versie. Dit komt onder andere omdat Google systeemapps heeft verkleind en functies uit de software heeft gehaald. Ook verbruikt Android Go minder mobiele data, wat handig is voor wie een kleinere databundel heeft.

De GM8 Go draait dankzij de Android Go-software een stuk sneller en stabieler dan vergelijkbare smartphones die gebruikmaken van de standaard Android-versie. Dat is mooi, vooral omdat Android Go 8.1 (Oreo) een compleet en overzichtelijk besturingssysteem is.

De General Mobile-smartphone is voorzien van een tragere MediaTek-quadcore-processor en 1GB werkgeheugen. Met Android Go loopt de software gelukkig toch nog relatief soepel. Het opslaggeheugen is 16GB groot, wat je kan uitbreiden met een micro-sd-kaartje. Achterop zit een vingerafdrukscanner.

Groot beeldscherm en lange accuduur

Het beeldscherm van de GM8 Go is 5,5 inch groot. De meest concurrerende telefoons in deze prijsklassehebben een scherm van 5 tot 5,5 inch. De General Mobile-smartphone gebruikt een lcd-display met een hd-resolutie. Die scherpte is gebruikelijk in de prijsklasse en biedt een prima weergave, al oogt het scherm niet haarscherp. Bij het kijken van foto’s en video’s kun je individuele pixels onderscheiden. Het display heeft een langwerpige 18:9-verhouding en de randen rond het scherm zijn vrij smal. Hierdoor is de General Mobile GM8 Go kleiner dan een 5,5 inch smartphone van twee jaar geleden. Toen hadden toestellen een meer vierkant 16:9-scherm en forse randen.

De General Mobile GM8 Go is voorzien van een bijzonder grote accu. Met een capaciteit van 3500 mAh is de accu zo’n vijftig procent groter dan die van de gemiddelde budgetsmartphone. Tel daar een energiezuinig hd-beeldscherm en geoptimaliseerde Android Go-software bij op en de GM8 Go gaat moeiteloos twee dagen mee voordat hij aan de oplader moet. De lange accuduur is een groot pluspunt op een goedkope telefoon.

Deze smartphone koop je als… een betaalbare smartphone zoekt die vlot in gebruik is en niet elke avond aan de oplader moet.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews General Mobile GM8 Go

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu