Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Gigaset GS370 Plus

Scherm
5.7 inch
Camera
13 megapixel

Dit moet je weten over de Gigaset GS370 Plus

Niet alleen de bekende merken maken telefoons waarvan het scherm bijna de hele voorkant vult. Ook Gigaset heeft met de GS370 Plus zo’n toestel gemaakt. Het enorme 5,7-inch scherm beslaat 83 procent van de voorkant. En daarmee is dit een opvallende midrange telefoon. Er is ook een Gigaset GS370, dit zijn de verschillen:

  • Gigaset GS370 met 3GB RAM en 32GB opslagruimte,  5 megapixel-frontcamera
  • Gigaset GS370 Plus met 4GB RAM en 64 GB opslagruimte, 8 megapixel-selfiecamera

Pluspunten Gigaset GS370 Plus

  • Schermvullende voorkant
  • Groot 5,7 inch-scherm
  • Dubbele camera

Minpunten Gigaset GS370 Plus

  • Net zo langzaam als de GS270
  • Kleine accu

Panoramascherm

Het toestel heeft een adviesprijs van 299 euro. Voor die prijs krijg je heel wat. De Gigaset GS370 Plus heeft een beeldverhouding van 18:9. Dat betekent dat het toestel iets smaller, maar wel een stuk langer is dan de meeste telefoons. Gigaset noemt het een ‘panoramascherm’.  De resolutie dit het langwerpige scherm is 1440 bij 720 pixels.

Dat is meer dan hd, maar minder dan het full hd van bijvoorbeeld de Gigaset GS270. Het toestel heeft een lcd ips-scherm, wat inhoudt dat je ook vanaf de zijkant, bovenkant of onderkant goed kunt aflezen wat er op te zien is. Handig als je aan een groepje mensen een foto of filmpje wilt laten zien.

Het glas is voorzien van een kras- en vuilwerende laag, die volgens Gigaset ook vette vingerafdrukken voorkomt. De behuizing is van aluminium dat in de kleur ‘jet black’ (gitzwart) is gespoten. Op de metalen achterkant komen we een vingerafdrukscanner tegen die vijf verschillende vingerafdrukken kan opslaan, voor de ontsluiting van het toestel. Wachtwoorden invoeren hoeft dus niet meer.

Drie camera’s

De Gigaset GS370 Plus bezit drie camera’s. Een 8 megapixel-selfiecamera aan de voorkant, en twee aan de achterkant. Die twee hebben allebei een andere resolutie: 13 en 8 megapixel. Door de beelden te combineren, kan achteraf worden gekozen om een foto deels te ‘blurren’. Op die manier krijg je foto’s die lijken alsof ze met een professionele digitale spiegelreflexcamera zijn gemaakt. De 8 megapixel-camera heeft een groothoeklens, waardoor meer van de omgeving in beeld wordt gebracht.

De selfiecamera is voorzien van software die gezichten verfraait, en de selfie in het beeld kan plaatsen dat met de dualcamera’s op de achterkant is gemaakt. Op die manier komt ook de fotograaf van het plaatje zelf in beeld.

Twee simkaarten

Het Android 7.0 (Nougat)-toestel heeft een sleuf waar drie kaartjes in kunnen. Twee simkaarten plus een micro-sd-geheugenkaartje. Met de Gigaset GS370 Plus hoef je dus niet te kiezen tussen meer geheugen of meer netwerkmogelijkheden, zoals bellen met twee nummers. Het kan gewoon allebei.

Accu en prestaties

De accu in dit toestel is niet al te groot: 3000 mAh. Genoeg om een lange werkdag door te komen, maar daarna moet hij wel weer aan de lader. Zo’n kleinere accu brengt wel een snellere laadtijd met zich mee.

De processor van dit toestel is dezelfde MediaTek MT6750T die we in de Gigaset GS270 tegenkomen. Wat dat betreft biedt de GS370 Plus dus precies hetzelfde als zijn goedkopere, maar kleinere tegenhanger. Er zit 4GB RAM in om de processor te helpen. Deze specificaties geven aan dat dit een midrange toestel is dat niet heel erg snel is, maar hij volstaat wel uitstekend voor het bekijken en maken van foto’s en filmpjes. Niet al te zware games en apps kunnen er ook op draaien. Voor intensieve race- en actiespellen is dit toestel niet bedoeld.

Dit toestel koop je als … je ook zo’n mooi, modern toestel met een heel groot scherm wilt hebben, maar er niet de hoofdprijs voor wilt betalen.

Download onze app

Download onze app