Gigaset GS5

1/4

Pluspunten

  • Grote batterij is draadloos op te laden
  • Luxueuze behuizing van glas
  • Toestel is van Duitse makelij

Minpunten

  • Updatebeleid is aan de magere kant
  • Hardware is relatief traag

Prijzen vergelijken

De Gigaset GS5 is een Duitse smartphone, voorzien van enkele features die niet standaard zijn in dit prijssegment. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je alles over de Gigaset GS5.

Lees verder na de advertentie.

Glazen behuizing en draadloos opladen

In tegenstelling tot veel concurrerende smartphones is de Gigaset GS5 niet van kunststof gemaakt. De behuizing is van gehard glas, dat luxer aanvoelt maar vermoedelijk ook kwetsbaarder is voor val- en stootschade. Een andere interessante feature is dat de 4500 mAh-accu draadloos kan opladen. Er zijn nauwelijks midrange smartphones die draadloos kunnen opladen. Natuurlijk kun je de Gigaset GS5 ook via de usb-c-poort opladen met een kabel.

gigaset gs5

Eenvoudige specificaties

De andere specificaties van de GS5 zijn minder indrukwekkend. Het toestel heeft een 6,3 inch-scherm met full-hd-resolutie en een verversingssnelheid van slechts 60Hz. In dit prijssegment zijn er veel smartphones te vinden met een 90Hz- of 120Hz-scherm, dat aanzienlijk soepeler beeld toont. De Gigaset GS5 draait op een eenvoudigeMediaTek-processor, heeft 4GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte.

De smartphone heeft een 48 megapixel-hoofdcamera en een 8 megapixel-groothoekcamera op de achterkant. Daar tref je ook de vingerafdrukscanner aan om de telefoon mee te beveiligen.

Made in Germany

Gigaset besteedt in zijn marketinguitingen graag aandacht aan het feit dat zijn smartphones ‘Made in Germany’ zijn. Oftewel: ze worden gemaakt in Duitsland. Veel alternatieve toestellen worden in Aziatische landen in elkaar gezet, door onderbetaalde medewerkers en met weinig zicht op hoe de software werkt. Gigaset pakt het anders aan.

Wat overigens niet wil zeggen dat het merk een veiligere keuze is dan de concurrentie. Zo toonden Gigaset-smartphones in 2019 ongevraagd plots veel advertenties, wat kwam omdat een dubieuze app in de Gigaset-software was geslopen. En begin 2021 werd een Gigaset-server gehackt, waarna telefoongebruikers opnieuw met allerlei reclames te zien kregen en vervolgens dubieuze apps moesten verwijderen.

Mager updatebeleid

Gigaset lanceert de GS5 met Android 11 en niet met Android 12, dat toen al beschikbaar was. Wel belooft de fabrikant een Android 12-update uit te rollen. Over een eventuele Android 13-update laat het merk zich nog niet uit. Veel andere merken doen dat wel aan en garanderen zo een beter updatebeleid.

Volgens Gigaset kan de GS5 rekenen op drie jaar aan beveiligingsupdates. Dat is in lijn met de concurrentie, al zijn er ook fabrikanten die vier jaar updates beschikbaar stellen.

Gigaset GS5 kopen

De Gigaset GS5 is in oktober 2021 aangekondigd en in Nederland uitgebracht voor een adviesprijs van 299 euro. Het toestel is te koop in de kleuren licht- en donkergrijs.

Gigaset GS5 deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Gigaset GS5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu