Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Chromecast Audio

Chromecast Audio: maakt je ‘domme’ speakers slim

De Chromecast Audio is een variant op de nieuwe Chromecast die het – zoals de naam al doet vermoeden – mogelijk maakt om audio naar speakers te versturen. Het apparaatje kan in speakers worden geplugd, waarna een smartphone, tablet of pc kan worden gebruikt om snel muziek naar de speakers te streamen. Voorwaarde is wel dat de Chromecast Audio en jouw mobiele apparaat zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.Google is begin 2019 met de productie van de Chromecast Audio gestopt.

De Chromecast Audio ondersteunt verschillende audio-aansluitingen, waaronder 3,5 mm-plugs. Verder is er ondersteuning aan boord voor Spotify en Google Play Music, al kun je ook je Android-toestel of een tabblad van de Chrome-browser gebruiken om muziek naar een speaker te sturen die is verbonden met de Chromecast Audio.

De Chromecast Audio in vogelvlucht

De Chromecast Audio is een interessant apparaatje voor muziekliefhebbers. Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat je ermee kunt.

  • Te verbinden met een analoge stereo-audiokabel van 3,5 mm aan elke speaker in je huis
  • Ondersteunt ook RCA of optische ingangen (optische en RCA-kabels worden niet meegeleverd)
  • Heeft een  wifi-verbinding nodig en kan overweg met Google Play Music en Spotify
  • Gebruik je smartphone, tablet of computer als afstandsbediening

Dit moet je weten over Chromecast Audio

De Chromecast Audio is een verrassend nieuw product van Google. Het apparaatje maakt het mogelijk om muziek van een Android-apparaat of de Chrome-browser te streamen naar elke ‘domme’ speaker in je huis. Je verbindt de Chromecast Audio met een speaker door een audiokabel in de hoofdtelefoonaansluiting van een speaker te steken. Verder heeft het apparaat ondersteuning voor hoge kwaliteit audio en multi-room support, wat betekent dat verschillende speakers dezelfde audio kunnen afspelen.

chromecast audio

Hoge kwaliteit muziek kan direct vanuit de cloud met de Chromecast Audio worden gestreamd. Spotify en Google Play Music werken al sinds de release  met het apparaat. Het is nog even afwachten of en wanneer ook andere muziekstreamingdiensten ondersteuning gaan bieden. Chromecast Audio is compatibel  met Android, iPhones, iPads, Chromebooks en Mac- en Windows-computers.

Conclusie Chromecast Audio review

De Chromecast Audio werkt simpel en snel en biedt de mogelijkheid om audio-apparatuur op een laagdrempelige manier met het internet te verbinden. Met een prijs van 39 euro is de  gadget  ook een stuk goedkoper dan een Sonos-setje, dat eigenlijk hetzelfde biedt – speakers met een internetverbinding. Het casten van audio gaat echter wel een stuk beter dan het afspelen van muziek via de Sonos-app. Mocht je ergens op zolder nog een leuk speakersetje hebben die je een tweede leven wilt geven, is de Chromecast Audio een uistekende aankoop.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Chromecast Audio review

Pluspunten Chromecast Audio

  • Maakt 'domme' speakers slim
  • Werkt met veel verschillende apparaten
  • Compact en licht

Minpunten Chromecast Audio

  • Ondersteunt niet alle streamingdiensten
  • Korte kabels

Laatste berichten

Een Chromecast resetten in 4 stappen: zo doe je dat

Een Chromecast resetten in 4 stappen: zo doe je dat

Tips Binnen een minuut is de klus geklaard en het bespaart je mogelijk een hoop ergernissen. We hebben het over het resetten van je Chromecast, wat op twee manieren kan. In dit artikel komen beide methodes aan bod.
Amazon en Google begraven strijdbijl: Prime Video-app ondersteunt Chromecast

Amazon en Google begraven strijdbijl: Prime Video-app ondersteunt Chromecast

Nieuws De koude oorlog tussen Google en Amazon is voorbij. Daardoor kun je straks Prime Video-series, zoals The Grand Tour en Transparent, ook weer via je Chromecast kijken.
Tip: zo pas je de Ambient-modus van je Chromecast aan

Tip: zo pas je de Ambient-modus van je Chromecast aan

Tips Wil je de achtergrond van je Chromecast aanpassen? Liever eigen foto's in plaats van kunstwerken in beeld? Dit is hoe je de ambient-modus aanpast via de Google Home-app.
Uitleg: zelf je nieuwe Chromecast installeren in 7 stappen

Uitleg: zelf je nieuwe Chromecast installeren in 7 stappen

Tips De Chromecast is misschien wel de fijnste en goedkoopste mediaspeler. Met de handige mediaspeler kijk je Netflix, YouTube of NPO Start op elke tv. Dit is hoe je een nieuwe Chromecast installeert.
Op is op: Google stopt met de Chromecast Audio

Op is op: Google stopt met de Chromecast Audio

Nieuws Google stopt met de productie van de Chromecast Audio. Zodra de huidige voorraad verkocht is wordt de audio-dongle uit het assortiment gehaald.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app