Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Chromecast Audio

Chromecast Audio: maakt je ‘domme’ speakers slim

De Chromecast Audio is een variant op de nieuwe Chromecast die het – zoals de naam al doet vermoeden – mogelijk maakt om audio naar speakers te versturen. Het apparaatje kan in speakers worden geplugd, waarna een smartphone, tablet of pc kan worden gebruikt om snel muziek naar de speakers te streamen. Voorwaarde is wel dat de Chromecast Audio en jouw mobiele apparaat zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

De Chromecast Audio ondersteunt verschillende audio-aansluitingen, waaronder 3,5 mm-plugs. Verder is er ondersteuning aan boord voor Spotify en Google Play Music, al kun je ook je Android-toestel of een tabblad van de Chrome-browser gebruiken om muziek naar een speaker te sturen die is verbonden met de Chromecast Audio.

De Chromecast Audio in vogelvlucht

De Chromecast Audio is een interessant apparaatje voor muziekliefhebbers. Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat je ermee kunt.

  • Te verbinden met een analoge stereo-audiokabel van 3,5 mm aan elke speaker in je huis
  • Ondersteunt ook RCA of optische ingangen (optische en RCA-kabels worden niet meegeleverd)
  • Heeft een  wifi-verbinding nodig en kan overweg met Google Play Music en Spotify
  • Gebruik je smartphone, tablet of computer als afstandsbediening

Dit moet je weten over Chromecast Audio

De Chromecast Audio is een verrassend nieuw product van Google. Het apparaatje maakt het mogelijk om muziek van een Android-apparaat of de Chrome-browser te streamen naar elke ‘domme’ speaker in je huis. Je verbindt de Chromecast Audio met een speaker door een audiokabel in de hoofdtelefoonaansluiting van een speaker te steken. Verder heeft het apparaat ondersteuning voor hoge kwaliteit audio en multi-room support, wat betekent dat verschillende speakers dezelfde audio kunnen afspelen.

chromecast audio

Hoge kwaliteit muziek kan direct vanuit de cloud met de Chromecast Audio worden gestreamd. Spotify en Google Play Music werken al sinds de release  met het apparaat. Het is nog even afwachten of en wanneer ook andere muziekstreamingdiensten ondersteuning gaan bieden. Chromecast Audio is compatibel  met Android, iPhones, iPads, Chromebooks en Mac- en Windows-computers.

Conclusie Chromecast Audio review

De Chromecast Audio werkt simpel en snel en biedt de mogelijkheid om audio-apparatuur op een laagdrempelige manier met het internet te verbinden. Met een prijs van 39 euro is de  gadget  ook een stuk goedkoper dan een Sonos-setje, dat eigenlijk hetzelfde biedt – speakers met een internetverbinding. Het casten van audio gaat echter wel een stuk beter dan het afspelen van muziek via de Sonos-app. Mocht je ergens op zolder nog een leuk speakersetje hebben die je een tweede leven wilt geven, is de Chromecast Audio een uistekende aankoop.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Chromecast Audio review

Chromecast Audio kopen: hier kun je terecht

De nieuwe Chromecast Audio via diverse partijen verkrijgbaar. Hieronder vind je de goedkoopste aanbieders op een rijtje.

Winkel Verzending Vanafprijs
Coolblue Gratis (binnen 24u) €39,- Bekijken
MediaMarkt Gratis (binnen 24u) €39,- Bekijken
Google Play Store Gratis (1-2 werkdagen) €39,- Bekijken

Pluspunten Chromecast Audio

  • Maakt 'domme' speakers slim
  • Werkt met veel verschillende apparaten
  • Compact en licht

Minpunten Chromecast Audio

  • Ondersteunt niet alle streamingdiensten
  • Korte kabels

Google Chromecast Audio prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Google Chromecast Audio aanbiedingen van dit moment.

Google Chromecast Audio video

Laatste berichten

Tip: zo pas je de Ambient-modus van je Chromecast aan

Tip: zo pas je de Ambient-modus van je Chromecast aan

2 min
Tips
Wil je de achtergrond van je Chromecast aanpassen? Liever eigen foto's in plaats van kunstwerken in beeld? Dit is hoe je de ambient-modus aanpast via de Google Home-app.
Uitleg: zelf je nieuwe Chromecast instellen in 7 stappen

Uitleg: zelf je nieuwe Chromecast instellen in 7 stappen

3 min
Tips
Sinds kort ligt een verbeterde Chromecast in de winkels. Met de handige mediaspeler kijk je Netflix, YouTube of NPO Start op elke tv. Dit is hoe je de nieuwe Chromecast instellen kunt.
Overzicht: de 10 meest gestelde vragen over de Chromecast

Overzicht: de 10 meest gestelde vragen over de Chromecast

5 min
Nieuws
Met een Chromecast stuur je beelden van je smartphone of computer naar het scherm van je televisie. We geven in dit artikel antwoord op de meest gestelde vragen over het apparaatje.
Dit zijn de 6 beste Nederlandse Chromecast-apps

Dit zijn de 6 beste Nederlandse Chromecast-apps

3 min
Apps
Er zijn een hoop apps beschikbaar voor de Chromecast, waaronder uit Nederland. Wij hebben de beste Nederlandse Chromecast-apps op een rijtje gezet.
De 24 beste Chromecast-apps op een rijtje

De 24 beste Chromecast-apps op een rijtje

13 min
Apps
De Chromecast maakt elke tv slim door een wifi-verbinding aan de tv toe te voegen. Vervolgens kun je met verschillende apps content naar de Chromecast streamen. Android Planet zet de beste Chromecast-apps op een rijtje.

Download onze app

Download onze app