Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Pixel 2 XL

Google Pixel 2 XL
Scherm 6 inch
Camera 12.3 megapixel
Prijs

Google Pixel 2 XL: groot, krachtig en de eerste met Android-updates

De Google Pixel 2 XL is een imponerende Android-smartphone met een groot 6 inch-scherm. Het toestel heeft een krachtige Snapdragon 835-chip, die zorgt voor goede prestaties. De 12,3 megapixel-camera wordt versterkt door software van Google. Hierdoor maak je ook in het donker goede foto’s.

Het toestel is onderdeel van de Google Pixel-reeks. Deze smartphones zijn door de zoekgigant zelf ontworpen en combineren de beste hardware en software. Zo krijg je met een Pixel altijd als eerste de nieuwste Android-updates. Heb je liever een kleiner model, dan kun je beter voor de gewone Google Pixel 2 kiezen.

De Google Pixel 2 XL in vogelvlucht

De Google Pixel 2 XL onderscheidt zich vooral door het voorkantvullende scherm, het opvallende design en het feit dat de smartphone op de nieuwste Android-versie draait. Hieronder zetten we de belangrijkste features van de telefoon op een rijtje.

  • 6 inch randloos oled-scherm met resolutie van 2880 bij 1440 pixels
  • 12,2 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie achterop
  • Loopt op Android 8.0 (Oreo), met als eerste de nieuwste updates
  • Krachtige Snapdragon 835-chipset met 4GB werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte ingebouwd, niet uitbreidbaar

Meer over de Google Pixel 2

Hoewel Google zijn stempel op deze smartphone heeft gedrukt, komt de daadwerkelijke hardware uit de fabrieken van LG rollen. Dat Koreaanse bedrijf weet wel van wanten met de nieuwste technologie. De Pixel 2 XL is daarom sterk vergelijkbaar met de LG V30. Beide hebben een voorkantvullend oled-scherm. Dat is helder, kleurrijk en slechts aan de boven- en onderkant voorzien van kleine randen.

De software komt dan weer wel helemaal van Google. En dat merk je: met de Pixel-smartphones krijg je als allereerste de nieuwste updates. Zodra er een nieuwe versie van Android verschijnt, wordt die binnen no-time uitgerold naar jouw smartphone. Tevens brengt Google maandelijks nieuwe beveiligingsupdates uit, waarmee je beschermd bent tegen eventuele kwetsbaarheden in het besturingssysteem. De Pixel 2 XL draait op Android Oreo, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

Verder wijkt het design van de Pixel 2 XL iets af van dat van zijn voorganger. Zo is de zwarte balk iets kleiner, is de camera groter en zit de vingerafdrukscanner wat lager. Aan de onderkant zit wel gewoon een usb-c-poort, al lijkt de koptelefoonaansluiting te ontbreken. In plaats daarvan koppel je een bluetooth headset, of gebruik je een adapter voor de usb-c-aansluiting.

Knijpbare randen

In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de Google Pixel 2 geen koptelefoonaansluiting. In plaats daarvan dien je draadloze headsets via bluetooth aan te sluiten, of de meegeleverde adapter te gebruiken om reguliere oordopjes aan te sluiten.

De Google Pixel 2 XL beschikt over het zogeheten ActiveEdge, dat vergelijkbaar is met de Edge Sense-functie van de HTC U11. Door in de randen te knijpen, voer je verschillende functies uit. Hierdoor start je bijvoorbeeld snel de Google Assistant op.

Nieuw met de Google Pixel zijn de Pixel Buds. Dit zijn draadloze oordopjes die met een doosje worden opgeladen, net zoals de Apple AirPods. Tof aan de Pixel Buds is de vertaalfunctie. De oordopjes kunnen in realtime een vreemde taal omzetten naar bijvoorbeeld het Engels of Nederlands, terwijl je ook in je eigen taal kunt terug praten. De vertalingen hoor je via de speakers van je Google Pixel.

Google Pixel 2 XL release en prijs

De Google Pixel 2 XL verschijnt helaas niet in de Benelux. Ook de originele Google Pixel XL kreeg hier alleen een release via de grijze import. Daardoor betaalde je niet alleen fors meer dan de adviesprijs, maar kreeg je ook nog eens geen volledige ondersteuning. De Google Pixel 2 XL heeft een adviesprijs van 849 dollar, in Europa komt dit neer op een adviesprijs van 939 euro. De reguliere Google Pixel 2 kost 799 euro.

Het feit dat de Nederlandse Google Assistant pas in 2018 verschijnt, suggereert dat ons land niet de allerhoogste prioriteit heeft bij de zoekgigant. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws over de Google Pixel 2 XL.

Pluspunten Pixel 2 XL

  • Altijd de nieuwste software
  • Voorzien van vlotte hardware
  • Heeft een fraai design

Minpunten Pixel 2 XL

  • Moeilijk verkrijgbaar in Nederland
  • Relatief duur
Google Pixel 2 XL
Welke Google Pixel 2 XL wil je?
Sim only nodig?

Google Pixel 2 XL video

Bekijk alle Google Pixel 2 XL video's

Laatste berichten

Android-beveiligingsupdate van augustus verschijnt voor Pixel-telefoons

Android-beveiligingsupdate van augustus verschijnt voor Pixel-telefoons

Nieuws De Android-beveiligingsupdate van augustus 2020 is uitgebracht voor Pixel-telefoons. De patch is nu op Googles eigen toestellen te downloaden, maar verscheen al voor smartphones van Samsung.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 28

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 28

Nieuws De juli-patch rolt nu ook uit voor verschillende Google Pixels. Daarnaast hebben onder andere Samsung en OnePlus beveiligingsupdates uitgebracht voor verschillende toestellen. Check nu snel of er ook voor jouw toestel een update klaarstaat!
Android-beveiligingsupdate van juli rolt nu uit naar Pixel-telefoons

Android-beveiligingsupdate van juli rolt nu uit naar Pixel-telefoons

Nieuws Google heeft de Android-beveiligingsupdate van juli 2020 officieel uitgebracht. De patch is nu beschikbaar voor Pixel-telefoons, maar rolt de komende tijd ook uit naar veel andere toestellen.
Overzicht: op deze toestellen installeer je de Android 11-bèta

Overzicht: op deze toestellen installeer je de Android 11-bèta

Nieuws Heb je een Google Pixel, dan kun je sowieso aan de slag met de eerste publieke Android 11-bèta. De nieuwste software proberen kan binnenkort ook op een aantal toestellen van andere fabrikanten. Welke dat zijn, zet Android Planet voor je op een rijtje.
Overzicht: 11 kleine Android 11-functies die de moeite waard zijn

Overzicht: 11 kleine Android 11-functies die de moeite waard zijn

Nieuws Android 11 zit vol met kleine functies die het dagelijks leven een stukje makkelijker maken. Om je een stukje op weg te helpen verzamelen we in dit artikel daarom de beste kleine Android 11-functies in een handig overzicht.