Google Pixel 3 kopen: alle opties op een rij
De Google Pixel 3 is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:
- Vergelijk alle Google Pixel 3 abonnementen
- Vergelijk alle Google Pixel 3 los toestel prijzen
Dit moet je weten over de Google Pixel 3
De Pixel 3 is de derde generatie Pixel-smartphone van Google, en borduurt verder op het ontwerp en de software van zijn voorgangers. Net als bij de vorige generaties wordt de kleinere versie vergezeld door een grotere Google Pixel 3 XL, die ook duurder is.
De Pixel 3 heeft high-end specificaties en draait op stock-Android. Google brengt drie jaar lang maandelijks (beveiligings)updates uit en garandeert upgrades naar nieuwe Android-versies. De smartphone draait uit de doos op Android 9.0 (Pie). Op deze pagina lees je alles over het nieuwe vlaggenschip van de zoekgigant.
Onderscheidende feature: Android zonder aanpassingen
Het meest kenmerkende aan de Google Pixel-serie is de software. In het verleden installeerde Google de standaard Android-versie op Nexus-toestellen, een lijn die overging in de Pixel. Google zet op deze smartphones de standaard Android-versie zonder visuele aanpassingen, extra apps of features. Zo laat het bedrijf, maker van Android, zien hoe goed het besturingssysteem is in zijn puurste vorm.
De Google Pixel 3 draait uit de doos op Android 9.0 (Pie). Google belooft dat het toestel drie jaar lang elke maand een beveiligingsupdate krijgt en rolt die snel uit. Ook krijgt de Pixel 3 als eerste Android-updates, minstens twee jaar lang.
Aangezien Google meestal één keer per jaar een nieuwe versie uitgeeft, gaat het om Android Q (versie 10) en R (11). Wie waarde hecht aan een Android-smartphone met een goed en snel updatebeleid, kan het beste kiezen voor een Pixel.
Krachtige hardware
De Pixel 3 onderscheidt zich – net als voorgaande Pixels – van andere Android-telefoons door een combinatie van geoptimaliseerde hard- en software. Anders dan bij smartphones van Samsung, Nokia en LG, is de Pixel 3 een échte Google-telefoon.
Hij is ontwikkeld door Google, gemaakt in fabrieken in opdracht van Google en uitvoerig getest door hard- en softwareteams van het bedrijf. En dat merk je: Pixel-telefoons zijn elk jaar vlotter in gebruik dan concurrerende telefoons met vergelijkbare, of zelfs betere specificaties.
Google bewijst met de Pixel 3 opnieuw dat de snelste smartphone niet het toestel is met de beste hardware, maar het toestel waarbij hard- en software het beste samenwerken. Bij de Pixel 3 werkt de standaard Android-software samen met een Snapdragon 845-processor. Deze chip zit in bijna alle vlaggenschepen van 2018.
Het werkgeheugen van de Google Pixel 3 is 4GB groot, wat kleiner is dan bij de meeste high-end smartphones van 2018. Door Googles optimalisaties merk je hier echter weinig van. De Pixel 3 is voorzien van 64GB of 128GB opslaggeheugen, maar micro-sd-ondersteuning ontbreekt. Gelukkig kun je al je foto’s wel gratis opslaan in Google Foto’s.
Relatief compacte smartphone
Met een 5,5 inch-scherm (2160 bij 1080 pixels) is de Google Pixel 3 één van de kleinere vlaggenschepen van 2018. De meeste toestellen hebben een scherm tussen de 5,7 en 6,5 inch, zoals de Pixel 3 XL met zijn 6,3 inch-display. Het scherm heeft een beeldverhouding van 18 bij 9, maar geen inkeping (notch).
Bij de Pixel 3 XL is er wel een notch aanwezig en daar is niet iedereen fan van. Het beeldscherm van de Google Pixel 3 heeft een full hd-resolutie, wat scherp genoeg is op dit schermformaat. Het gaat om een oled-scherm, waardoor kleuren prachtig ogen en zwart ook echt zwart is.
Lees verder na de advertentie.
Een uitstekende camera
De camera van de Pixel-serie is traditiegetrouw uitstekend. De eerste en tweede generatie Pixels maken dankzij Googles geoptimaliseerde camera-app zeer levendige en gedetailleerde foto’s en video’s, al geldt dat tegenwoordig voor de meeste dure Android-smartphones.
Veel moderne, high-end modellen hebben twee, soms zelfs drie camera’s aan de achterkant om zo betere plaatjes te schieten. Google houdt het bij de Pixel 3 (en 3XL) bij één camera. De foto- en videokwaliteit van de Pixel 3-camera is bijzonder goed, doordat Google sterk leunt op zijn software.
Een nieuwe camerafeature is Top Shot. Dit is een handige feature wanneer je een foto maakt, maar je timing niet goed is. De Google Pixel 3 en 3 XL maken verschillende foto’s enorm snel achter elkaar, waarna je de beste foto eruit kunt kiezen. Daarnaast maken de telefoons veel betere foto’s in het donker door de Night Side-feature. Deze optie zit standaard op de Pixel 3 (XL), maar komt later ook naar oudere Pixel-telefoons.
Snel en draadloos opladen
Het toestel beschikt over een 2915 mAh-accu die volgens Google een volle dag meegaat. Opladen gaat via de usb-c-poort aan de onderkant van de smartphone. Dankzij een snellaadtechnologie laad je de accu in korte tijd op. Draadloos opladen is ook mogelijk door de Google Pixel 3 op een Qi-oplader te leggen. Dit is een vernieuwing ten opzichte van de vorige Pixel-series, die niet draadloos kunnen opladen.
Net als de Pixel 2 (XL) mist de derde generatie Pixel een hoofdtelefoonaansluiting. Bedraad muziek luisteren gaat via usb-c. Google levert bij de Pixel 3 een setje usb-c-oordopjes mee en noemt die Pixel Buds. Je kunt ook draadloos muziek luisteren; de Pixel 3 ondersteunt bluetooth 5.0 en kan zo verbinding maken met koptelefoons.
Inmiddels een verouderd toestel
De google Pixel 3 telefoon is inmiddels ingehaald door de Google Pixel 4 en de Pixel 5. In het najaar van 2021 verwacht men zelfs de Pixel 6. Het is nu dan ook niet meer aan te raden om een Pixel 3 te kopen. Je zit namelijk al aan het einde van het updatebeleid. Het is daarom beter om de Pixel 3 links te laten liggen en te kiezen voor één van de nieuwere modellen.
In de onderstaande toestelvergelijker zie je eenvoudig de belangrijkste overeenkomsten en verschillen.
Vergelijk deze Google Pixel smartphones
Google Pixel 3 en 3 XL release en prijs
Net als voorgaande jaren worden de nieuwe Pixel-telefoons officieel niet in de Benelux uitgebracht. De toestellen verschijnen wel in Duitsland en Frankrijk en het is mogelijk om ze via grijze import in huis te halen. Verschillende Nederlandse webwinkels bieden de Pixel 3 aan voor een meerprijs. Ook kun je natuurlijk naar Duitsland rijden om het toestel daar aan te schaffen. Lees ook onze tip over het kopen van de Google Pixel 3. Dit zijn de Europese adviesprijzen op een rijtje:
- Google Pixel 3 (64GB): 849 euro
- Google Pixel 3 (128GB): 949 euro
- Google Pixel 3 XL (64GB): 949 euro
- Google Pixel 3 XL (128GB): 1049 euro
Voor de meest actuele prijzen gebruik je natuurlijk onze prijsvergelijker.