Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Google Pixel 3

Scherm
5.4 inch
Camera
12 megapixel

Dit moet je weten over de Google Pixel 3

De Pixel 3 is de derde generatie Pixel-smartphone van Google, en borduurt verder op het ontwerp en de software van zijn voorgangers. Net als bij de vorige generaties wordt de kleinere versie vergezeld door een grotere Google Pixel 3 XL, die ook wat duurder is.

De Pixel 3 heeft high-end specificaties en draait op stock-Android. Google brengt drie jaar lang maandelijks (beveiligings)updates uit en garandeert upgrades naar nieuwe Android-versies. De smartphone draait uit de doos op Android 9.0 (Pie).

Pluspunten Google Pixel 3

  • Stock-Android en altijd de nieuwste updates
  • Compact toestel door 5,4 inch-scherm
  • Betere selfies door dubbele frontcamera

Minpunten Google Pixel 3

  • Geen hoofdtelefoonaansluiting
  • Relatief duur

Onderscheidende feature: Android zonder aanpassingen

Het meest kenmerkende aan de Google Pixel-serie is de software. In het verleden installeerde Google de standaard Android-versie op Nexus-toestellen, een lijn die overging in de Pixel. Google zet op deze smartphones de standaard Android-versie zonder visuele aanpassingen, extra apps en functies. Zo laat het bedrijf, maker van Android, zien hoe goed het besturingssysteem is in zijn puurste vorm.

Google Pixel 3 foto's

De Google Pixel 3 draait uit de doos op Android 9.0 (Pie). Google belooft dat het toestel drie jaar lang elke maand een beveiligingsupdate krijgt en rolt die snel uit. Ook krijgt de Pixel 3 als eerste Android-updates, minstens twee jaar lang.

Aangezien Google meestal één keer per jaar een nieuwe versie uitgeeft, gaat het vermoedelijk om Android Q (versie 10) en R (11). Wie waarde hecht aan een Android-smartphone met een goed en snel updatebeleid, kan het beste kiezen voor een Pixel.

Krachtige hardware

De Pixel 3 onderscheidt zich – net als voorgaande Pixels – van andere Android-telefoons door een combinatie van geoptimaliseerde hard- en software. Anders dan bij smartphones van Samsung, Nokia en LG, is de Pixel 3 een échte Google-telefoon. Hij is ontwikkeld door Google, gemaakt in fabrieken in opdracht van Google en uitvoerig getest door hard- en softwareteams van het bedrijf. En dat merk je: Pixel-telefoons zijn elk jaar vlotter in gebruik dan concurrerende telefoons met vergelijkbare, of zelfs betere specificaties.

Google bewijst met de Pixel 3 opnieuw dat de snelste smartphone niet het toestel is met de beste hardware, maar het toestel waarbij hard- en software het beste samenwerken. Bij de Pixel 3 werkt de standaard Android-software samen met een Snapdragon 845-processor. Deze chip zit in bijna alle vlaggenschepen van 2018.

Het werkgeheugen van de Google Pixel 3 is 4GB groot, wat kleiner is dan bij de meeste high-end smartphones van 2018. Door Googles optimalisaties merk je hier echter weinig van. De Pixel 3 is voorzien van 64GB of 128GB opslaggeheugen en micro-sd-ondersteuning ontbreekt.

Relatief compacte smartphone

Met een 5,4 inch-scherm is de Google Pixel 3 één van de kleinere vlaggenschepen van 2018. De meeste toestellen hebben een scherm tussen de 5,7 en 6,5 inch, zoals de Pixel 3 XL met zijn 6,2 inch-display. Het scherm heeft een beeldverhouding van 18 bij 9, maar geen inkeping (notch). Bij de Pixel 3 XL is er wel een notch aanwezig en daar is niet iedereen fan van. Het beeldscherm van de Google Pixel 3 heeft een full hd-resolutie, wat scherp genoeg is op dit schermformaat.

Een uitstekende camera

De camera van de Pixel-serie is traditiegetrouw uitstekend. De eerste en tweede generatie Pixels maken dankzij Googles geoptimaliseerde camera-app zeer levendige en gedetailleerde foto’s en video’s, al geldt dat tegenwoordig voor de meeste dure Android-smartphones. Veel moderne, high-end modellen hebben twee, soms zelfs drie camera’s aan de achterkant om zo betere plaatjes te schieten. Google houdt het bij de Pixel 3 (en 3XL) bij één camera. De foto- en videokwaliteit van de Pixel 3-camera is bijzonder goed.

Android 9.0 Release Android Pie

Het toestel beschikt over een 3000 mAh-accu die volgens Google een volle dag meegaat. Opladen gaat via de usb-c-poort aan de onderkant van de smartphone. Dankzij een snellaadtechnologie laad je de accu in korte tijd op. Draadloos opladen is ook mogelijk door de Pixel 3 op een Qi-oplader te leggen. Dit is een vernieuwing ten opzichte van de vorige Pixel-series, die niet draadloos kunnen opladen.

Net als de Pixel 2 (XL) mist de derde generatie Pixel een hoofdtelefoonaansluiting. Bedraad muziek luisteren gaat via usb-c. Google levert bij de Pixel 3 een setje usb-c-oordopjes mee en noemt die Pixel Buds. Je kunt ook draadloos muziek luisteren; de Pixel 3 ondersteunt bluetooth 5.0 en kan zo verbinding maken met koptelefoons.

Deze smartphone koop je als… je een high-end smartphone zoekt met stock-Android, langdurige ondersteuning en een uitstekende camera.

Laatste berichten

‘Persrenders tonen Google Pixel 3 en Pixel 3 XL in vol ornaat’ (+ wallpapers)

‘Persrenders tonen Google Pixel 3 en Pixel 3 XL in vol ornaat’ (+ wallpapers)

2 min
Nieuws
We moeten nog eventjes wachten op de aankondiging van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL, maar inmiddels is alles al over de toestellen bekend. Nu zijn officiële persrenders van de Google-telefoons gelekt, waarop we de zwarte en witte versies zien. Ook kun je alvast de wallpapers van de Pixels alvast downloaden.

Download onze app

Download onze app