De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Pixel 5 XL

Dit moet je weten over de Google Pixel 5 XL

De Google Pixel 5 XL is de grote versie van de Pixel 5, het toestel dat door Google zelf wordt uitgegeven. Met een groter scherm en grotere accu biedt de Pixel 5 XL nét iets meer mogelijkheden dan zijn kleine broertje. Het toestel is nog niet beschikbaar, maar hier lees je alvast welke specificaties en functies al bekend zijn.

Belangrijkste punten Pixel 5 XL

  • Grotere variant van de Google Pixel 5
  • Qualcomm Snapdragon 765, middenklasse chipset;
  • Driedubbele camera met zoomfunctie en groothoeklens;
  • Reverse wireless charging laadt andere apparaten op;
  • Standaard voorzien van Android 11;
  • Presentatie in oktober 2020

Lees verder na de advertentie.

pixel 5 xl prototype render

Pixel 5 XL specificaties

De XL-versie van de Google Pixels was altijd de krachtigste en best uitgeruste smartphone die Google uitbracht. Dat is met dit toestel niet anders, hoewel het niet de beste specificaties op de markt heeft. Zo wordt het toestel voorzien van de Snapdragon 765-chipset. Deze is minder krachtig dan de al beschikbare Snapdragon 865-chipset, waarover bijvoorbeeld highend smartphones als de Sony Xperia 1 II en de Xiaomi Mi 10 (Pro) over beschikken.

De Snapdragon 765 is minder krachtig, maar maakt wel geavanceerde camerafuncties mogelijk die Google in de Pixel 5 XL wil zetten. Ook ondersteunt de chipset 5G. Belangrijk voordeel is echter dat de smartphone, door het gebruik van deze minder krachtige processor, mogelijk voordeliger wordt dan vlaggenschip-smartphones van andere merken. Highend-smartphones van meer dan 1000 euro zijn geen uitzondering meer, maar het lijkt erop dat Google daar niet aan mee doet.

Pixel 5 XL met drie camera’s

De Pixel 5 XL wordt voorzien van een driedubbele camera. De hoofdcamera wordt daarbij bijgestaan door een telefotocamera die ingezoomde beelden mogelijk maakt. Daarnaast heeft deze Pixel voor het eerst een groothoeklens. De Pixel 4 en Pixel 4 XL hadden beide een dubbele camera, een groothoeklens ontbrak. De camera’s waren desondanks erg goed, met een uitstekende nachtmodus en interessante opties zoals astrofotografie om zelfs heldere foto’s te maken van de sterrenhemel.

Er zijn al beelden opgedoken van een prototype van de Pixel 5 XL. Die laten inderdaad een driedubbele camera zien. Ook wijst het erop dat Google mogelijk een gewijzigd ontwerp in gedachten heeft.

Pixel 5 XL accu

een groter toestel betekent ook ruimte voor een grotere accu. Momenteel is nog niet bekend welke capaciteit de batterij van de Pixel 5 XL heeft, maar er valt te verwachten dat die een tikkie groter is dan die van de Pixel 5. Dat was bij de voorgangers ook al het geval. De Pixel 4 had een 2800mAh-batterij, terwijl de XL-versie was voorzien van een flink grotere 3700mAh-accu.

Wel krijgt de telefoon de mogelijkheid om omgekeerd draadloos op te laden. Zo kan het andere smartphones opladen zonder dat ze met elkaar verbonden hoeven te worden met een kabeltje.

Standaard geleverd met Android 11

Een belangrijk onderdeel van de Pixel-smartphones is altijd de software. De toestellen komen altijd als eerste uit met een nieuwe versie van besturingssysteem Android. In het geval van de Pixel 5 XL is dat het nog niet uitgebrachte Android 11. Deze biedt meer beveiliging tegen apps met kwade bedoelingen, ondersteunt 5G en laat gebruikers een donkere modus inplannen.

Android 11

Lees ook: Dit zijn de 7 belangrijkste nieuwe Android 11-features

Android 11 is nog niet officieel beschikbaar, wel is er al een testversie voor ontwikkelaars beschikbaar. Daaruit is op te maken dat Pixel-telefoons in Android 11 een dubbeltik-functie. Tweemaal tikken op de achterkant van het toestel roept bijvoorbeeld Google Assistent op, of activeert de camera. Ook heeft Android 11 standaard de mogelijkheid om schermopnames te maken en om de notificatiegeschiedenis in te zien.

Pixel 5 XL prijs en verkrijgbaarheid

Google heeft op het moment van schrijven zelf nog niets bekend gemaakt over hun aankomende smartphone. Wat er al bekend is over het toestel is afkomstig uit geruchten en gelekte informatie. De verwachting is dat de Pixel 5 en de Pixel 5 XL tegelijk worden gepresenteerd op het Made by Google evenement dat doorgaans in oktober gehouden worden. Niet lang daarna zullen de toestellen in de winkels liggen. Of de smartphone ook officieel in Nederland te koop komt, is twijfelachtig. De Pixel 4 en 4 XL waren bijvoorbeeld alleen via webwinkels hier te koop, niet via de eigen webshop van Google.

De prijs van de nieuwe Pixel is nog niet bekend. Dat deze hoger ligt dan de Pixel 5, lijkt voor zich te spreken. Zijn voorganger, de Pixel 4 XL, kostte in Nederland 899 euro voor de 64GB-variant. De versie met 128GB aan geheugen was verkrijgbaar voor 999 euro.

Lees meer nieuws over Google

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Google Pixel 5 XL

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu