Google Pixel 5a

Lees verder na de advertentie.

De Google Pixel 5a 5G is een smartphone die in augustus 2021 is gepresenteerd, maar niet naar onze markt komt. Het toestel is alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Japan. Op zoek naar een Pixel die hier wel verkrijgbaar is, kijk dan eens naar de Google Pixel 4a, het 5G-model, de Pixel 5 of de Pixel 6-serie.

Google Pixel 5a bevestigd

Opmerkelijk is dat Google het bestaan van de Pixel 5a al in april 2021 bevestigd heeft. Dit naar aanleiding van een gerucht dat claimde dat de smartphone geschrapt was vanwege productieproblemen. Google ontkende dit en gaf aan dat de Pixel 5a 5G – zoals het toestel dus zou gaan heten – in dezelfde periode uitkomt als de Pixel 4a vorig jaar. Google meldde toen ook al dat de Pixel 5a 5G alleen in Japan en de Verenigde Staten uitkomt. Mogelijk verschijnt de smartphone op een later tijdstip alsnog in Nederland.

Google Pixel 5a

Specificaties Pixel 5a

De naam verklapt het al: de Pixel 5a is geschikt voor het nieuwe 5G-netwerk. Je kunt met deze smartphone dus sneller mobiel internetten. Leuk, maar 5G wordt pas in het najaar van 2022 écht sneller dan 4G. Andere specificaties van de Pixel 5a 5G zijn officieel nog niet bekend. Hij draait op een Snapdragon 765G-chip, dezelfde als in de Pixel 4a. Een vlotte processor, maar inmiddels gedateerd en qua snelheid ingehaald door nieuwere processors. Het is daarom opmerkelijk dat Google de splinternieuwe smartphone heeft voorzien van de anderhalf jaar oude chip.

Het toestel heeft een groot oled-scherm met een klein gaatje in de linkerbovenhoek voor de selfiecamera. Achterop zijn twee cameralenzen geplaatst voor normale foto’s en extra wijde beelden. Die schiet je met de groothoeklens. De Pixel 5a 5G laadt op via een usb-c-poort, heeft een vingerafdrukscanner op de achterkant en is gemaakt van kunststof. Een matte afwerking voorkomt dat de achterkant van de smartphone vingerafdrukken toont.

Google Pixel 5a 5G kopen

Google heeft de Pixel 5a 5G gelanceerd in augustus 2021 en dat is in eerste instantie in twee landen: Japan en de Verenigde Staten. Mogelijk komen er later meer landen bij. De prijs in die landen ligt op 449 dollar, omgerekend zo’n kleine 400 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Google Pixel 5a

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu