Google Pixel 5a

Google Pixel 5a

Lees verder na de advertentie.

Let op: op moment van schrijven is de Google Pixel 5a 5G nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op een aankondiging van Google en betrouwbare lekken en geruchten. Android Planet werkt deze pagina regelmatig bij in aanloop naar de officiële presentatie van de smartphone. Mogelijk wijkt de definitieve informatie af.

De Google Pixel 5a 5G is een smartphone die later in 2021 uitkomt. Dat heeft Google alvast bevestigd. In aanloop naar de release van het toestel vind je op deze pagina de nieuwste betrouwbare geruchten en gelekte afbeeldingen. Kom alles te weten over de Pixel 5a 5G.

Google Pixel 5a bevestigd

Opmerkelijk is dat Google het bestaan van de Pixel 5a al in april 2021 bevestigd heeft. Dit naar aanleiding van een gerucht dat claimde dat de smartphone geschrapt was vanwege productieproblemen. Google ontkende dit en gaf aan dat de Pixel 5a 5G – zoals het toestel dus gaat heten – in dezelfde periode uitkomt als de Pixel 4a vorig jaar. Die werd in augustus 2020 gepresenteerd en uitgebracht. Google meldt dat de Pixel 5a 5G alleen in Japan en de Verenigde Staten uitkomt. Mogelijk verschijnt de smartphone op een later tijdstip alsnog in Nederland.

Google Pixel 5a

Specificaties Pixel 5a

De naam verklapt het al: de Pixel 5a is geschikt voor het nieuwe 5G-netwerk. Je kunt met deze smartphone dus sneller mobiel internetten. Leuk, maar 5G wordt pas in het najaar van 2022 écht sneller dan 4G. Andere specificaties van de Pixel 5a 5G zijn officieel nog niet bekend. Geruchten claimen dat de smartphone dezelfde processor krijgt als zijn voorganger. Die draait op een Snapdragon 765G-chip. Een vlotte processor, maar inmiddels gedateerd en qua snelheid ingehaald door nieuwere processors. Het zou daarom opmerkelijk zijn als Google een splinternieuwe smartphone voorziet van een anderhalf jaar oude chip.

Het toestel krijgt verder naar verluidt een groot oled-scherm met een klein gaatje in de linkerbovenhoek voor de selfiecamera. Achterop zijn twee cameralenzen geplaatst voor normale foto’s en extra wijde beelden. Die schiet je met de groothoeklens. De Pixel 5a 5G laadt op via een usb-c-poort, heeft een vingerafdrukscanner op de achterkant en is gemaakt van kunststof. Een matte afwerking voorkomt dat de achterkant van de smartphone vingerafdrukken toont.

Google Pixel 5a

Google Pixel 5a 5G kopen

Google lanceert de Pixel 5a 5G naar verwachting in augustus en brengt de smartphone in eerste instantie in twee landen uit: Japan en de Verenigde Staten. Mogelijk komen er later meer landen bij. Het is nog niet duidelijk hoe duur de Pixel 5a wordt. Zijn voorganger, de Pixel 4a 5G, kost 499 euro in Europa.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's