Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Honor 20 Pro

Honor 20 Pro
Scherm 6.26 inch
Camera 48 megapixel
Prijs

Dit moet je weten over de Honor 20 Pro

De Honor 20 Pro is een high-end smartphone van een merk dat je wellicht niet kent. Honor is echter een submerk van Huawei, dat in Nederland een stuk bekender is. De Honor 20 Pro lijkt dan ook sterk op de Huawei P30 Pro. Groot pluspunt is dat Honor zijn toestellen veel goedkoper aanbiedt. Met de Honor 20 Pro koop je voor een scherpe prijs een krachtig toestel met indrukkende camera’s.

Pluspunten Honor 20 Pro

  • Vier geavanceerde camera’s achterop
  • Krachtige hardware
  • Modern ontwerp
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten Honor 20 Pro

  • Honors MagicUI-software is wennen
  • Minder goed updatebeleid

Vier camera’s met interessante functies

Het meest interessante aspect van de Honor 20 Pro zijn de vier camera’s achterop de smartphone. De lenzen hebben allemaal een eigen functie. De primaire camera is een 48 megapixel exemplaar dat standaard fotografeert in 12 megapixel. Middels een zogeheten quad-bayer-techniek maakt de camera zo betere foto’s dan een normale 12 megapixel camera. Onder de hoofdcamera zit een 16 megapixel groothoekcamera die een wijder deel van de omgeving vastlegt. Handig als je een groot gebouw of een groepsfoto wilt fotograferen.

De derde camera is een 8 megapixel telefotolens die het beeld dichterbij haalt. De camera belooft drie keer optische zoom, vijf keer hybride zoom en maximaal dertig keer digitale zoom. Dit alles is identiek aan de zoomcamera van de Huawei P30. Niet de Pro, die kan nog meer zoomen. Met de drie keer optische zoom van de Honor 20 Pro kan je zoomen zonder kwaliteitsverlies. Tenslotte is er nog een 2 megapixel macro camera aanwezig. Die gebruik je als je van heel dichtbij objecten als bloemen of eten fotografeert. Honor zegt dat de lens geschikt is voor een afstand van 4 centimeter tot het voorwerp.

honor 20 officieel

Scherm met gaatje

Het scherm van de Honor 20 Pro meet 6,1 inch en is daarom moeilijk met één hand te bedienen. Het lcd-display oogt scherp door de full-hd-resolutie en heeft minimale randen. Er is zelfs geen ruimte voor de selfiecamera. Die zit daarom in het scherm, in een speciaal cameragaatje. Steeds meer smartphones gebruiken deze oplossing. De selfiecamera van de Honor 20 Pro heeft een resolutie van liefst 32 megapixels. Dit moet resulteren in scherpe kiekjes en videogesprekken.

De Honor 20 Pro is gemaakt van glas en heeft een vingerafdrukscanner op de rechterzijkant. Het toestel kan niet draadloos worden opgeladen en een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt.

Hardware: het beste voor minder

De Honor 20 Pro valt niet alleen op met zijn bijzondere camera’s. De andere specificaties van het toestel zijn ook vermeldenswaardig. Onder de motorkap draait een Kirin 980-chipset, een processor die ook gebruikt wordt in de duurdere Huawei P30 en P30 Pro. De Kirin 980 is een snelle en krachtige processor waar je alle apps en games probleemloos mee kunt draaien. Het werkgeheugen is met 8GB bovendien erg groot en opnieuw vergelijkbaar met dat van veel duurdere smartphones.

Apps, foto’s en andere media sla je op op het interne toestelgeheugen. Met 256GB kan je heel wat bestanden kwijt. Houd er wel rekening mee dat de Honor 20 Pro geen micro-sd-kaartje slikt en je het geheugen dus niet kunt uitbreiden.

Honor 20 Pro

De accu van het toestel meet 4000 mAh en dat is vergelijkbaar met andere 6,26 inch smartphones. Naar verwachting gaat de accu dan ook probleemloos een lange dag mee. Het opladen gaat met een snelheid van 22,5 Watt. Honor levert zo’n SuperCharge-oplader mee. Die moet de accu binnen een half uur van 0 naar 50 procent laden.

Dankzij de 3750 mAh accu gaat de Honor-telefoon gemakkelijk een dag mee. Als hij leeg is laadt de 22,5 Watt oplader de accu snel op. In een half uur springt de accuteller van 0 naar 50 procent. De oplader is identiek aan die van de Huawei P30, een toestel dat honderden euro’s meer kost.

MagicUI-software met plussen en minnen

De Honor 20 Pro draaide bij zijn release op Android 9.0 (Pie) met de MagicUI 2.1-schil van Honor. De softwareschil wordt overgenomen van Huawei en is daarom praktisch hetzelfde als Huawei’s EMUI. MagicUI heeft heel wat functies die je niet vindt in stock-Android, waardoor je het toestel meer naar eigen wens kunt aanpassen. Daarnaast is de software geoptimaliseerd voor de batterij, wat de accuduur ten goede komt.

Daar staat tegenover dat de softwareschil wel erg veel afwijkt van stock-Android. Zowel visueel als qua functies is MagicUI heel anders dan de software op een toestel van bijvoorbeeld Motorola of Nokia. De accubesparende functies van Honors software hebben bovendien een nadelige invloed op de achtergrondprocessen van de 20 Pro. Zo moet je een aantal instellingen uitzetten om alle notificaties en app-synchronisaties te ontvangen. Tenslotte voegt de MagicUI-software veel apps toe van Huawei en commerciële partijen. Dat is jammer op een dure smartphone.

Een ander aandachtspunt is Honors updatebeleid, want dat hoort niet bij de betere. De fabrikant garandeert één grote update voor de 20 Pro, maar vertelt niets over de versies erna. Het is ook niet duidelijk hoe vaak en hoe lang de smartphone beveiligingsupdates krijgt. Dit terwijl veel andere merken twee Android-updates en twee of drie jaar regelmatige beveiligingsupdates beloven. Huawei hoort hier ook bij.

Honor 20 Pro verkrijgbaarheid

De Honor 20 Pro werd in mei 2019 aangekondigd en uitgebracht in Nederland. Het toestel is in meerdere kleuren te koop en heeft een adviesprijs van 599 euro. Hiermee is hij veel goedkoper dan de vergelijkbare Huawei P30 Pro, die uitkwam voor 999 euro. De Honor 20, met minder goede specificaties, kreeg een adviesprijs van 499 euro mee.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een uitstekend toestel met indrukwekkende camera’s en een relatief lage prijs.

Honor 20 Pro
Welke Honor 20 Pro wil je?
Selecteer:
256GB
Honor 20 Pro met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 24,00 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 16,50 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Huawei- en Honor-telefoons krijgen een update naar EMUI 10.1/Magic UI 3.1

Deze Huawei- en Honor-telefoons krijgen een update naar EMUI 10.1/Magic UI 3.1

Nieuws Huawei heeft haar EMUI 10.1-updateplannen uit de doeken gedaan. In totaal worden meer dan dertig Huawei-smartphones naar de nieuwe softwareversie geüpdatet. Ook enkele Honor-toestellen mogen op een update rekenen.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 18

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 18

Nieuws Ook deze week zien we weer verschillende updates qua Androidversie en beveiligingspatch voorbijkomen. Heel noemenswaardige updates zagen we echter niet verschijnen. Check nu snel of er voor jouw toestel een update klaar staat!
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 16

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 16

Nieuws Afgelopen week zagen we ook weer allerlei toestelupdates de revue passeren. Verschillende toestellen kregen (eindelijk) Android 10, maar ook zagen we veel beveiligingsupdates voorbijkomen. Benieuwd of er ook een update voor jouw Androidtoestel te downloaden is? Check dan snel ons uitgebreide overzicht.
Deze Honor-smartphones krijgen vanaf dit weekend Android 10

Deze Honor-smartphones krijgen vanaf dit weekend Android 10

Nieuws Gebruikers van Honor-smartphones hebben er behoorlijk lang op moeten wachten, maar deze week begint de fabrikant met de uitrol van Android 10. Het bedrijf werkt vier smartphones eerst bij en komt later met upgrades voor andere toestellen.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje. Ook deze week zijn we bij je terug met een overzicht.