De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Honor 20e

1/1

Pluspunten

  • Google-apps en -diensten
  • Drievoudige camera achterop
  • Veel opslaggeheugen
  • Betaalbaar prijskaartje

Minpunten

  • Verouderde software
  • Onduidelijk updatebeleid

Dit is de Honor 20e

De Honor 20e is een betaalbare smartphone met maar liefst drie camera’s op de achterkant. Ook de ruime opslagcapaciteit is noemenswaardig voor een telefoon in deze prijsklasse. Wel is het jammer dat het toestel op een verouderde versie van Android draait. Aan de andere kant beschikt de smartphone wel over Google-apps en -diensten, ondanks het Huawei-handelsverbod. Huawei is het moederbedrijf van Honor. Dit moet je weten over de Honor 20e.

honor 20e officieel

Nieuwe versie van de Honor 20 Lite

De Honor 20e lijkt heel erg op de Honor 20 Lite, een budgettelefoon uit 2019. De 20e heeft grotendeels dezelfde specificaties, maar is wel een stukje goedkoper. De prijs-kwaliteitsverhouding gaat er hierdoor op vooruit. Bovendien kan de Honor 20e dankzij de vrijwel identieke specificaties met Google-certificering geleverd worden. Dit betekent dat je ‘gewoon’ aan de slag kunt met Gmail, Google Maps en YouTube.

Jammer genoeg draait de Honor 20e op Android 9.0 (Pie), een verouderde versie van het besturingssysteem. Het is bovendien onduidelijk of het toestel op den duur wordt bijgewerkt naar Android 10. Een ander nadeel is het onduidelijke updatebeleid van Honor. (Beveiligings)updates laten soms lang op zich wachten, of verschijnen eens in de zoveel maanden gebundeld in een pakketje.

Afgezien van deze kritische noten is de Honor 20e een aardige budgettelefoon. Het toestel heeft een fors 6,21 inch-scherm (2340 bij 1080 pixels) dat vrijwel de hele voorkant beslaat. Precies in het midden wordt het display onderbroken door een notch. Deze inkeping biedt plaats aan de 8 megapixel-selfiecamera. De selfiecamera beschikt over Face Unlock. Hierdoor kun je de 20e ontgrendelen met een gezichtsscan.

honor 20e officieel

Drie camera’s en veel opslag

De vingerafdrukscanner op de achterkant is echter wel een stukje veiliger. Links van deze scanner kom je de drievoudige cameramodule tegen. De primaire camera schiet foto’s met een resolutie van 24 megapixel en wordt bijgestaan door een 8 megapixel-groothoeklens. Deze komt van pas bij het maken van groepsfoto’s. De dieptesensor (2 megapixel) maakt het trio compleet en is vooral fijn bij het maken van portretten. De sensor slaat namelijk diepte-informatie op en kan bijvoorbeeld de achtergrond vervagen: dit levert een mooi portreteffect op.

Onder de motorkap komt de sterke prijs-kwaliteitsverhouding van de Honor 20e om de hoek kijken. Het toestel heeft namelijk een Kirin 710F-processor met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Laatstgenoemde is voor deze prijsklasse een keurige capaciteit. De chipset is bovendien snel genoeg voor alledaagse taken als WhatsApp, browsen en het spelen van simpele games. De 3400 mAh-accu moet in principe met gemak een volle dag meegaan op één acculading.

Deze smartphone koop je als… je een betaalbare smartphone met goede camera’s zoekt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Honor 20e

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu