De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Honor 3C

6,5

Honor 3C: goedkope smartphone met redelijke specs

Honor, een dochteronderneming van het populaire Huawei, zit niet stil en brengt met de Honor 3C opnieuw een budgettoestel uit. De smartphone is met 140 euro goedkoper dan de Honor 6 en heeft een groot 5 inch-scherm. De 3C wordt aangestuurd door een vlotte 1,3GHz quadcore-processor (Cortex A7) en wordt bijgestaan met 2GB aan werkgeheugen.

Het toestel draait opmerkelijk genoeg op Android 4.2.2 (Jelly Bean) en zal niet meer geüpdatet worden. Wel is er standaard 8GB aan opslagruimte aanwezig, dat je kunt uitbreiden tot maximaal 32GB met een geheugenkaartje.

Aan de achterzijde vinden we een 8 megapixel-camera, die naast foto`s ook 1080p-video`s met 30 beelden per seconde schiet. Hierdoor zien filmpjes er scherp en vloeiend uit. Aan de voorzijde is er plaats voor een 5 megapixel-frontcamera, die geschikt is voor videobellen en het maken van selfies. Tot slot is er een batterij met een capaciteit van 2300 mAh aanwezig, waarmee je gemakkelijk het einde van de dag haalt.

Lees verder na de advertentie.

De Honor 3C in vogelvlucht

De Honor 3C is een interessant budgetmodel dat redelijk goede specs combineert met een laag prijskaartje en een prettige gebruikerservaring. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet:

  • Groot 5 inch-scherm met hd-resolutie
  • Twee capabele camera’s met 8 en 5 megapixels
  • Vlotte 1,3GHz quadcore-processor (Cortex A7)
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding

Meer over de Honor 3C

honor 3c

De Honor 3C is een betaalbare smartphone met een 5 inch-scherm (1280 bij 720 pixels) en een 1,3GHz-quadcore-processor (Cortex-A7). Deze wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. Laatstgenoemde is ietwat aan de karige kant, dus een geheugenkaartje is geen overbodige luxe. De Honor 3C draait standaard op Android 4.2 (Jelly Bean), een ietwat verouderde versie van Googles mobiele besturingssysteem. Ook aanwezig is Huawei`s Emotion UI 2.0-skin, die zich kenmerkt door de kleurrijke stijl en transparante iconen.

Daarnaast zijn er twee camera`s met 8 en 5 megapixels aanwezig. Hiermee schiet je prima foto`s en 1080p-video`s met 30 beelden per seconde. Verder is er dualsim-ondersteuning aan boord, alsmede een 2300 mAh-accu waarmee je volgens Honor zelfs met intensief gebruik gemakkelijk de dag mee doorkomt. De accu heeft een standby-tijd van ongeveer 300 uur. Meer lezen? Check onze uitgebreide Honor 3C review.

Conclusie Honor 3C Review

De Honor 3C is een budgetsmartphone met duidelijke voor- en nadelen. Hij is aantrekkelijk geprijsd en biedt best behoorlijke prestaties, maar het design is saai en dat 4G ontbreekt kan anno 2014 eigenlijk niet meer. Ook draait het toestel nog op een verouderde versie van Android met een kleurrijke skin die niet iedereen zal aanspreken. In deze prijsklasse zijn er slechtere, maar ook aanzienlijk betere smartphones verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Honor 3C

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu