Honor 9

Honor 9: krachtige middenklasser met optische zoom

De Honor 9 is een middenklasser van Honor, het submerk van Huawei. Met een krachtige processor, luxe behuizing en een dubbele camera is de Honor 9 een lekker vlot en high-end-smartphone. Hij lijkt in veel opzichten op de Huawei P10, maar dan met een adviesprijs die enkele honderden euro’s lager ligt.

De Honor 9 is de directe opvolger van de Honor 8, een smartphone die een jaar eerder door Huawei werd gepresenteerd. Dat toestel combineerde een relatief lage adviesprijs met krachtige hardware, net zoals de Honor 9. Bovendien had die telefoon ook een behuizing van metaal en glas, met een opvallend glimmende afwerking.

De Honor 9 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Wat de Honor 9 uniek maakt ten opzichte van andere smartphones, is de dubbele camera aan de achterkant. Met een combinatie van een 20 en 12 megapixel-sensor kun je tot wel 2x optisch inzoomen, zonder kwaliteitsverlies. Hieronder vind je de belangrijkste overige specificaties van het toestel.

  • 5,1 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080
  • Dubbele 20 en 12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voor selfies
  • Loopt op Android 7.0 (Nougat), met EmotionUI 5.0
  • Kirin 960-chip met acht cores, 6GB aan werkgeheugen
  • 64GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaartje
  • Vingerafdrukscanner voorop

Meer over de Honor 9

Het toestel is uitgerust met een dubbele camera. Deze opstelling maakt het mogelijk om 2x optische zoom te gebruiken, zonder kwaliteitsverlies. Op de meeste andere smartphones kun je ook inzoomen, maar dan digitaal. Dit levert behoorlijk wat verlies in kwaliteit op.

honor 9

Onder de motorkap draait de Kirin 960-chipset. Die zit ook in de Huawei P10, het topmodel van Huawei dat overigens ook een dubbele camera heeft. Voor Honors toestel betaal je een stuk minder, maar beschik je wel over dezelfde rekenkracht als dat toptoestel. Dat maakt hem de moeite waard als je op zoek bent naar een smartphone met veel rekenkracht.

Zoals de meeste andere Huawei- en Honor-smartphones beschikt ook de Honor 9 over dualsim-ondersteuning. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een zakelijk en een privé-abonnement in één toestel wil gebruiken. Ook als je naar een regio gaat waar je niet uit je eigen bundel kunt roamen, kun je hiermee geld besparen door een lokale simkaart te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Honor 9

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu