Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

HTC Desire 10 Lifestyle

Scherm
5.5 inch
Camera
13 megapixel
Prijs

Stijlvolle midranger met tegenvallende specs

De HTC Desire 10 Lifestyle is een nieuwe midranger van HTC, die het vooral moet hebben van zijn design. Hoewel de behuizing grotendeels plastic is, zijn er ook metalen randen en een mooi afgewerkte cameralens aanwezig. Hierdoor oogt de Desire 10 Lifestyle iets luxer dan andere middenklassers, al is de hardware beduidend minder krachtig.

Zo wordt de Desire 10 Lifestyle aangedreven door de Snapdragon 400-chip, een flink verouderde chip die doorgaans alleen in budgettoestellen te vinden is. Wel heeft de smartphone een flinke 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan uitbreidbaar opslagruimte. De 2700 mAh-accu voorziet het geheel van stroom.

De HTC Desire 10 Lifestyle in vogelvlucht

De HTC Desire 10 Lifestyle kenmerkt zich vooral door het fraaie design en de camera aan de achterkant. Onder de motorkap is het toestel echter wat minder spectaculair. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Draait op de Snapdragon 400-chip met 3GB RAM
  • 5,5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Voorzien van Android 6.0 (Marshmallow)
  • 13 en 5 megapixel-camera maken prima foto’s

Meer over de HTC Desire 10 Lifestyle

Een groot minpunt van de HTC Desire 10 Lifestyle is dat het 5,5 inch-scherm een lage resolutie van 1280 bij 720 pixels heeft. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 267 ppi, waardoor beelden af en toe korrelig ogen en het display niet erg scherp is. Het is opvallend dat HTC kiest voor een 720p-scherm, aangezien goedkopere toestellen als de Motorola Moto G4 en Nexus 5X een full-hd-scherm bieden.

Daar komt bij dat de Desire 10 Lifestyle draait op Android 6.0 (Marshmallow), terwijl Android 7.0 (Nougat) al beschikbaar is. Wel legt HTC zijn fijne Sense-skin over de software, maar het is jammer dat er niet standaard Nougat aanwezig is. Bovendien is het door de verouderde chip niet heel aannemelijk dat het toestel nog een update krijgt.

htc desire 10 lifestyle

Een belangrijke feature van de HTC Desire 10 Lifestyle is de camera. De camera aan de achterzijde maakt foto’s in 13 megapixels, terwijl de frontcamera het moet doen met 5 megapixels. De camera heeft een diafragma van f/2.2, een ingebouwde HDR-modus en een vlotte autofocusfunctie.

De HTC Desire 10 Lifestyle wordt medio oktober verkrijgbaar in Nederland voor 349 euro. Het toestel komt beschikbaar in de kleur Black Gold. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws en de review van het toestel.

Pluspunten Desire 10 Lifestyle

  • Fraai design
  • Voorzien van de fijne Sense-skin
  • Lekker licht toestel

Minpunten Desire 10 Lifestyle

  • Heeft een verouderde processor
  • Draait op slechts Android 6.0 (Marshmallow)
  • Relatief duur

HTC Desire 10 Lifestyle prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe HTC Desire 10 Lifestyle aanbiedingen van dit moment.

HTC Desire 10 Lifestyle video

Laatste berichten

Dit weten we over de Desire 10 Pro en Desire 10 Lifestyle

Dit weten we over de Desire 10 Pro en Desire 10 Lifestyle

2 min
Nieuws
Over een aantal dagen organiseert HTC een online evenement waar hoogstwaarschijnlijk de Desire 10 Pro en Desire 10 Lifestyle uit de doeken worden gedaan. We zetten daarom de laatste geruchten op een rijtje.
HTC belooft ‘edgy’ Desire 10 aankondiging op 20 september

HTC belooft ‘edgy’ Desire 10 aankondiging op 20 september

2 min
Nieuws
De aankondiging van de HTC Desire 10 staat voor later deze maand op de planning, zo belooft een nieuwe teaser van de Taiwanese fabrikant. Er worden mogelijk twee modellen van het toestel uitgebracht.

Download onze app

Download onze app