HTC Desire 12 Plus

HTC Desire 12 Plus: dit moet je weten

De HTC Desire 12 Plus is een goedkope Android-smartphone met een groot scherm en een dubbele camera. Waar de meeste budgetsmartphones slechts beperkte specificaties en weinig fratsen bieden, is de Desire 12 Plus verrassend compleet. Zo heb je een vingerafdrukscanner, Android 8.0 (Oreo) en die dubbele lens achterop. Dit toestel is de grote versie van de reguliere HTC Desire 12, die over hetzelfde design beschikt, maar een tikkeltje minder krachtig is.

Lees verder na de advertentie.

Onderscheidend: groot scherm, kleine prijs

Met een 6 inch-scherm is de Desire 12 Plus één van de grootste smartphones in zijn prijsklasse. Voor een relatief lage prijs kun je op een groot scherm genieten van films, games en andere multimedia. Het toestel heeft relatief kleine schermranden, met slechts aan de boven- en onderkant een kleine zwarte balk. Daardoor blijft de Desire 12 Plus handzaam.

Bovendien zit het geheel verpakt in een vrij stijlvolle behuizing. Waar de meeste goedkope smartphones van plastic of metaal worden gemaakt, is de Desire 12 Plus van acrylglas. Dat kan heel aardig tegen een stootje, maar ziet er vooral mooi uit. Door de rondingen van de zijkant en achterkant ligt het toestel bovendien prettig in de hand. Hetzelfde luxueuze design vind je ook terug op de HTC U11 Plus.

HTC Desire 12 Plus

Dubbele camera met portretmodus

Achterop de Desire 12 Plus vind je een dubbele camera, met lenzen van respectievelijk 13 en 2 megapixel. Daarmee kun je een bokeh-effect toevoegen aan je foto’s, vergelijkbaar met de portretmodus op sommige andere smartphones. De achtergrond wordt dan wazig gemaakt, terwijl objecten op de voorgrond haarscherp in beeld komen. Voorop vind je een 8 megapixel-camera voor selfies.

Perfect is de Desire 12 Plus helaas niet. Zo is de resolutie van 1440 bij 720 pixels aan de lage kant voor een smartphone van dit formaat. Daardoor oogt het beeld behoorlijk onscherp. Ook de accucapaciteit van 2965 mAh is behoorlijk krap. Volgens HTC is het genoeg om een volle dag zonder opladen te kunnen, maar zowat alle andere grote budgetsmartphones hebben een grotere accu, zoals de Huawei P Smart en Nokia 6 (2018).

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC Desire 12 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu