HTC Desire 516

HTC Desire 516: budgettoestel met dualsim-ondersteuning

De HTC Desire 516 is de opvolger van de Desire 510 die HTC eerder uitbracht. Net als dat toestel is deze nieuwe telefoon gericht op het budgetsegment. Voor zijn introductieprijs van rond de 180 euro biedt de Desire 516 best waar voor zijn geld. Het meest prettige aan de smartphone is het grote 5 inch-scherm, dat helaas wel een relatief lage resolutie van 960 bij 540 pixels heeft.

Uit de doos draait de Desire 516 op Android 4.3 (Jelly Bean) met de uitstekende Sense-skin van HTC. Dit is een overzichtelijke interface met de belangrijkste functies die je van Android gewend bent. Dankzij de vlotte 1,2GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen loopt het systeem soepel en kun je moeiteloos de laatste apps en games spelen. Heb je zowel een zakelijk als een privénummer, dan is het prettig dat je beide (mini-)simkaarten in het toestel kwijt kunt.

De HTC Desire 516 in vogelvlucht

De Desire 516 is een interessant budgettoestel van HTC dat ideaal is voor wie een smartphone met een groot scherm zoekt. Hierop komen  interface-elementen perfect tot hun recht, zodat je ze gemakkelijk kunt aanklikken. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Desire 516 op een rijtje gezet.

  • Groot 5 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • Vlotte 1,2GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen
  • Uit de doos voorzien van Android 4.3 (Jelly Bean) met HTC Sense
  • 4GB aan opslag, eventueel uitbreidbaar met een geheugenkaartje

Meer over de HTC Desire 516

htc desire 516

Als gezegd is de Desire 516 van best redelijke specs voorzien. Naast dualsim-ondersteuning heeft het toestel ook twee camera’s aan boord. Aan de achterzijde bevindt zich een 5 megapixel-camera met een ledflitser, zodat je ook in donkere situaties kunt fotograferen. Aan de voorkant heeft HTC een 2 megapixel-camera geïmplementeerd die je kunt gebruiken om te videobellen. Ook kun je met deze camera gemakkelijk scherpe zelfportretten schieten.

Tot slot heeft de Desire 516 een best redelijke 1950 mAh-accu aan boord. Hiermee kun je circa 540 minuten bellen. De standby-tijd bedraagt net geen 10 dagen; als je de Desire 516 weinig gebruikt, kun je er dus lang mee vooruit op één acculading.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC Desire 516

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu