Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

HTC Desire 516

HTC Desire 516
Scherm 5 inch
Camera 5 megapixel

HTC Desire 516: budgettoestel met dualsim-ondersteuning

De HTC Desire 516 is de opvolger van de Desire 510 die HTC eerder uitbracht. Net als dat toestel is deze nieuwe telefoon gericht op het budgetsegment. Voor zijn introductieprijs van rond de 180 euro biedt de Desire 516 best waar voor zijn geld. Het meest prettige aan de smartphone is het grote 5 inch-scherm, dat helaas wel een relatief lage resolutie van 960 bij 540 pixels heeft.

Uit de doos draait de Desire 516 op Android 4.3 (Jelly Bean) met de uitstekende Sense-skin van HTC. Dit is een overzichtelijke interface met de belangrijkste functies die je van Android gewend bent. Dankzij de vlotte 1,2GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen loopt het systeem soepel en kun je moeiteloos de laatste apps en games spelen. Heb je zowel een zakelijk als een privénummer, dan is het prettig dat je beide (mini-)simkaarten in het toestel kwijt kunt.

De HTC Desire 516 in vogelvlucht

De Desire 516 is een interessant budgettoestel van HTC dat ideaal is voor wie een smartphone met een groot scherm zoekt. Hierop komen  interface-elementen perfect tot hun recht, zodat je ze gemakkelijk kunt aanklikken. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Desire 516 op een rijtje gezet.

  • Groot 5 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • Vlotte 1,2GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen
  • Uit de doos voorzien van Android 4.3 (Jelly Bean) met HTC Sense
  • 4GB aan opslag, eventueel uitbreidbaar met een geheugenkaartje

Meer over de HTC Desire 516

htc desire 516Als gezegd is de Desire 516 van best redelijke specs voorzien. Naast dualsim-ondersteuning heeft het toestel ook twee camera’s aan boord. Aan de achterzijde bevindt zich een 5 megapixel-camera met een ledflitser, zodat je ook in donkere situaties kunt fotograferen. Aan de voorkant heeft HTC een 2 megapixel-camera geïmplementeerd die je kunt gebruiken om te videobellen. Ook kun je met deze camera gemakkelijk scherpe zelfportretten schieten.

Tot slot heeft de Desire 516 een best redelijke 1950 mAh-accu aan boord. Hiermee kun je circa 540 minuten bellen. De standby-tijd bedraagt net geen 10 dagen; als je de Desire 516 weinig gebruikt, kun je er dus lang mee vooruit op één acculading.

Pluspunten Desire 516

  • Groot scherm
  • Vlotte 1,2GHz quadcore-processor
  • Ondersteuning voor twee simkaarten

Minpunten Desire 516

  • Lage schermresolutie
  • Slechts 4GB opslagruimte
  • Geen 4G
HTC Desire 516
Welke HTC Desire 516 wil je?
Wij hebben momenteel geen HTC Desire 516 aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

HTC brengt eind deze maand budgetmodel Desire 530 uit

HTC brengt eind deze maand budgetmodel Desire 530 uit

Nieuws Ondanks dat HTC geen nieuwe smartphones heeft aangekondigd, brengt de fabrikant binnenkort een nieuw budgetmodel uit. Een Nederlandse webshop heeft  de HTC Desire 530 in zijn  assortiment opgenomen.
HTC introduceert Desire 516: grote Jelly Bean-smartphone voor 179 euro

HTC introduceert Desire 516: grote Jelly Bean-smartphone voor 179 euro

Nieuws HTC heeft de HTC Desire 516 geïntroduceerd, een grote smartphone met Android 4.3 Jelly Bean voor een adviesprijs van 179 euro. De smartphone met een groot 5 inch-scherm met een…
Middenklasser HTC Desire 516 op weg naar Europa

Middenklasser HTC Desire 516 op weg naar Europa

Nieuws Afgelopen maart verscheen  de HTC Desire 516 in China en in augustus zal de middenklasser van HTC ook in Europa worden uitgebracht. Voorlopig echter alleen nog in Oostenrijk en Zwitserland…