HTC Desire 628

6,5
1/3

Nieuws

Laatste update: 7 jaren geleden

HTC Desire 628: kleurrijke midranger met een scherpe prijs

De HTC Desire 628 is een midrange smartphone met een kleurrijk design en aantrekkelijk prijskaartje. Het toestel  maakt gebruik van het zogeheten ‘dual-tone design’.  Hierdoor zijn  er meerdere kleuren aanwezig op het toestel, dat voor een onderscheidende look zorgt. Ook onder de motorkap staat  de Desire 628  zijn mannetje met  een rappe 1,3GHz octacore-processor en 3GB RAM.

Het 5 inch-scherm van de HTC Desire 628 beschikt over een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Verder is er 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen beschikbaar, zodat je al je bestanden makkelijk kwijt kunt. Het toestel draait standaard op Android 5.1 (Lollipop) met daaroverheen HTC’s eigen Sense-schil. Foto’s schiet de Desire 628 met een scherpe 13 megapixel-camera en 5 megapixel-frontcamera.

De HTC Desire 628 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De HTC Desire 628 is door zijn unieke design en lage prijskaartje een interessante midranger. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Quadcore-processor met 3GB RAM
  • Scherpe 13 en 5 megapixel-camera
  • 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen

Meer over de HTC Desire 628

Naast het opvallende design van de HTC Desire 628 is ook de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend te noemen. Als een van de weinige goedkope midrange-toestellen beschikt het toestel  over 3GB aan werkgeheugen. Hierdoor verloopt swipen door de interface soepel en  moet multitasken geen problemen opleveren.

HTC Desire 628

De Desire 628 draait op Android 5.1 (Lollipop) met daaroverheen de eigen Sense-schil. Alhoewel Lollipop niet de meest recente Android-software is, voldoet het besturingssysteem voor de meeste gebruikers. Zoals we gewend zijn van HTC is ook dit toestel uitgerust met de BoomSound-technologie. Deze techniek zorgt ervoor dat de Desire 628 geluiden met diepe bassen en gedetailleerde toonhoogtes afspeelt.

De Desire 628 schiet foto’s met de 13 megapixel-camera aan de achterkant. Deze is voorzien van een led-flitser en een handige autofocus. Dankzij het hoge diafragma van f/2.0 maakt  het toestel ook bij weinig licht gedetailleerde foto’s. Video’s  schiet de smartphone  in full-hd tot wel 30 frames per seconde. De 5 megapixel-frontcamera beschikt ook over enkele toffe features. Zo kun je spraakgestuurde selfies maken  en zorgt een speciale make-up functie ervoor dat je er altijd fris en fruitig uitziet.

De HTC Desire 628 maakt gebruik van een accucapaciteit van 2200 mAh, inclusief snellaadtechniek. Hierdoor heeft het toestel minder lang nodig om zichzelf op te laden.

Conclusie HTC Desire 628 review

De HTC Desire 628 biedt prima prestaties, een aardig scherm en een redelijke camera, maar weet helaas nergens echt in uit te blinken. Het toestel legt het op veel fronten af tegen andere goedkope smartphones en valt eigenlijk alleen op door het kleurrijke design. Hoewel de software prima werkt, vinden we het jammer dat er geen Android 6.0 aanwezig is. Bovendien is de accuduur erg matig, waardoor we de smartphone maar moeilijk kunnen aanraden.

Lees meer in de volledig HTC Desire 628 review!

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC Desire 628

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu