HTC Desire 820

7,5

De HTC Desire 820 is de opvolger van de HTC Desire 816 en vertoont veel overeenkomsten met die smartphone. Zo heeft de nieuwe Desire ook een 5,5 inch-scherm met een 720p-resolutie. Wel is er nu 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbare opslag aanwezig. De belangrijkste vernieuwing is de 64-bits octacore-processor. De smartphone wordt aangedreven door de nieuwe Snapdragon 615-chip van Qualcomm. Deze heeft vier kernen die draaien op een maximale kloksnelheid van 1,5GHz en vier kernen die geklokt zijn op 1GHz. Uit de doos draait de Desire 820 op KitKat, maar het toestel krijgt ook nog een update naar de nieuwste Android-versie.

Verder beschikt het apparaat over 4G-ondersteuning en ruimte voor twee simkaarten. Er is een flinke 8 megapixel-frontcamera voor scherpe zelfportretten en een 13 megapixel-camera aan de achterzijde voor het serieuzere werk. De accu heeft een capaciteit van 2600 mAh en aan de voorzijde zijn de kenmerkende BoomSound-speakers te vinden die flink wat geluid produceren.

De HTC Desire 820 in vogelvlucht

De Desire 820 is een interessant toestel voor wie een groot scherm en prima zoekt, maar niet te veel wil betalen. De smartphone heeft een scherp 5,5 inch-scherm, een prettige interface en kan overweg met de nieuwste games en apps. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet.

  • Groot 5,5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Moderne 64-bit Snapdragon 615-chip met een octacore-processor
  • 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslag, eventueel uit te breiden met een micro-sd-kaartje
  • Kan overweg met 4G en twee simkaarten

HTC Desire 820 release

htc desire 820

De HTC Desire 820 release vond medio december 2014 plaats. Het toestel kostte bij verschijning 399 euro en is beschikbaar in een groot aantal kleuren: Marble White (glossy), Tuxedo Grey (mat), Santorini White (glossy), Milky-way Grey (glossy), Tangerine White (glossy), Saffron Grey (glossy), Flamingo Grey (glossy), Blue Mist (glossy) en Monarch Orange (glossy).

Conclusie HTC Desire 820 Review

De HTC Desire 820 is een stevige en mooi vormgegeven smartphone die ondanks zijn formaat goed hanteerbaar is. Het toestel verschilt weinig van zijn voorganger en heeft helaas ook weer een 5,5 inch-scherm met een lage 720p-resolutie. Dat is meteen ook het grootste nadeel van de smartphone: door de lage resolutie ziet alles er korreliger uit dan zou moeten. Ook de 13 megapixel-camera van de smartphone valt – ondanks de vele fotofuncties – wat tegen. Gelukkig weet de Desire 820 zich wat betreft prestaties en gebruiksgemak te onderscheiden en zodra het toestel wordt geüpdatet naar Android 5.0 zal ook blijken wat de 64-bits processor in huis heeft.

→ Bekijk hier de volledige HTC Desire 820 Review.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC Desire 820

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu