HTC Hero

De HTC Hero is de derde Android-smartphone van HTC. Het toestel is ook te koop onder de naam G2 Touch via  T-Mobile. De HTC Hero is niet een puur zakelijk toestel. De gebruiksbeleving staat centraal, waarbij je de telefoon op allerlei manieren persoonlijk kunt inrichten. Er zijn nog meer innovaties in dit toestel doorgevoerd, zoals een teflon-coating.

De HTC Hero lijkt in veel opzichten op de eerder uitgebrachte HTC Magic, maar met een betere camera, een compleet vernieuwde gebruikersinterface en een strakker uiterlijk. Is het de eerste serieuze concurrent voor de iPhone? In onze HTC Hero review hebben we gekeken of dit toestel dé doorbraak voor Android gaat worden – maar dan wel in een variant die HTC helemaal naar eigen smaak heeft aangepast, zowel wat de hardware als wat de software betreft.

Lees verder na de advertentie.

Conclusie HTC Hero review

De HTC Hero is wat ons betreft het eerste Android-toestel dat qua  looks  en prestaties de concurrentie met de Apple iPhone aankan. In deze review hebben we de witte uitvoering van het toestel getest. Qua uiterlijk geeft deze een solide en tijdloze indruk, ook al zullen sommige mensen de `kin` nog steeds niet waarderen. Gek genoeg verschillen de prestaties niet zoveel van de inmiddels al wat oudere G1. Wie de keuze moet maken tussen de HTC Magic en de HTC Hero is wat ons betreft met de Hero beter af: een strakker uiterlijk, een veel betere camera en een gebruiksvriendelijke HTC Sense-interface. Een derde argument is misschien nog wel overtuigender: dit is het eerste toestel op de Nederlandse markt, dat geen `Google Experience`-telefoon is. Dat houdt in dat je niet voor alle activiteiten vastzit aan Google-diensten, maar gewoon de beschikking krijgt over Exchange-ondersteuning, software om Office-documenten te lezen en synchronisatiesoftware voor je Outlook-contacten.

Dit is het eerste Android-toestel waarbij we geen klachten hebben over de batterijduur én het eerste Android-toestel van HTC met een 3,5 mm headset-aansluiting. Minpunten zijn er natuurlijk ook, zoals het soms wat trage laden van de widgets, het feit dat de koppeling met sociale netwerken (Facebook, Flickr) niet uitbreidbaar is en het probleem dat het scherm ondanks de vetwerende eigenschappen wel erg gevoelig blijkt voor vette vingers. Maar alles op een rijtje zettend blijkt de HTC Hero toch het beste Android-toestel dat HTC tot nu toe heeft uitgebracht en een van de weinig toestellen naast de iPhone, die een eigen hype waard is. Hét punt waarop de HTC Hero in vergelijking daarmee nog tekort schiet is het ontbreken van goede desktopsoftware om je multimediabestanden te synchroniseren.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC Hero

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu