De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

HTC One X

8,5

De smartphone met het mooiste scherm

De HTC One X heeft een enorm helder 4.7 inch super-lcd-scherm dat als één van de beste schermen van de afgelopen jaren wordt gezien. Prachtig helder met een enorm goede kleurweergave. Het toestel wordt geprezen om het uiterlijk: het toestel heeft een zogeheten unibody. Dit betekent dat de behuizing echt één geheel vormt en dat je de achterkant er niet af kunt halen. De HTC One X is gemaakt van het sterke materiaal polycarbonaat, dat naast duurzaam ook erg licht is.

Samen met Sense 4.0 vormt de HTC One X een uitstekend Android-toestel voor degene die één van de beste smartphones op de markt wil hebben. Een update naar een nieuwere Sense en Android-versie zijn inmiddels beschikbaar. Lees ook onze uitgebreide HTC One X review.

Lees verder na de advertentie.

Conclusie HTC One X review

HTC zit wat de cijfers betreft op dit moment in bijzonder zwaar weer en het bedrijf kan een succes heel goed gebruiken. Of de hele One-serie dit succes zal brengen moet nog blijken, maar het vlaggenschip de One X lijkt me een droomstart. Op het design, formaat en gewicht is eigenlijk niets aan te merken. Het toestel oogt prima en ligt bijzonder prettig in de hand, de behuizing komt niet opvallend groot over terwijl deze toch een 4,7 inch display herbergt. En een opvallend mooi display bovendien, met een kleurweergave en een resolutie om je vingers bij af te likken.

De vernieuwde Sense interface is prettig en intuïtief. De camera voldoet goed en biedt een aantal zeer handige nieuwe opties. Ik zou maar enkele nadelen van de hardware kunnen opnoemen. De ingang voor de micro-USB zit aan de zijkant van het toestel, en veel gebruikers zien die liever aan de onderkant. Bij intensief gebruik kan de standby-tijd als problematisch worden ervaren, maar dat geldt voor iedere smartphone. Bij langdurig gebruik van toepassingen die veel van de processor vergen, kan het toestel onverwacht flink warm worden.

Al met al blijkt de One X een fantastische doorontwikkeling van HTC op de zo fel bestreden smartphonemarkt, waar hij als een van de eerste quadcore toestellen bovendien even kan genieten van de voorsprong op de concurrentie. Dat dat een tijdelijk genoegen is spreekt voor zich in deze zich nog altijd razendsnel ontwikkelende industrie: het grote Samsung staat inmiddels in de startblokken om de opvolger van de Galaxy S II te presenteren, en ook bij producenten als LG en het Chinese Huawei draait de quadcore machine inmiddels op volle toeren.

HTC One X kopen

Wil je de HTC One X kopen, dan kun je het beste kijken op online veilingsites als eBay of Marktplaats. Het toestel is inmiddels uitgefaseerd en niet meer in de winkels te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC One X

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu