Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

HTC U11

HTC U11: vlaggenschip met ‘knijpbare’ behuizing

De HTC U11 is hét vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant voor 2017. Naast high-end specificaties en een mooi design beschikt de U11 over een ‘knijpbare’ behuizing. Door middel van sensoren in de zijkant kan de smartphone meten wanneer de gebruikers knijpt, en vervolgens verschillende acties uitvoeren. In de software stel je in welke acties dit precies zijn.

Zoals we van HTC-vlaggenschepen gewend zijn, heeft de U11 de beste hardware van het moment. Onder de motorkap bevindt zich een Snapdragon 835-chip, 4GB aan RAM en 64GB aan opslagruimte. Foto’s maakt de HTC U11 met de 12 megapixel-camera aan de achterkant en 16 megapixel-frontcamera.

De HTC U11 in vogelvlucht

Naast een bijzonder behuizing beschikt de HTC U11 over krachtige hardware, goede camera’s en een mooi design. Hieronder zetten we de belangrijkste features van de telefoon op een rijtje.

  • 5,5 inch-scherm met 2560 bij 1440 pixels
  • Snapdragon 835-chip met octacore-processor
  • Voorzien van een knijpbare behuizing
  • Draait op de laatste Android-versie met Sense-skin

Meer over de HTC U11

Uniek aan de HTC U11 is Edge Sense, de drukgevoelige zijkant die de smartphone ‘knijpbaar’ maakt. Gebruikers kunnen in de software verschillende functies aan Edge Sense koppelen, zodat je bijvoorbeeld een foto met de camera-app maakt door in het toestel te knijpen. Het is onduidelijk wat er nog meer mogelijk is met de drukgevoelige zijkant.

Verder is de HTC U11 IP67-gecertificeerd, wat betekent dat het toestel waterdicht is. De telefoon moet hierdoor een flinke regenbui kunnen weerstaan. Wel jammer is dat een koptelefoonaansluiting ontbreekt. Net als bij de HTC U Play en U Ultra moet je headsets via de usb-c-poort of bluetooth aansluiten.

HTC U11 preview

Verder beschikt de HTC U11 over een vingerafdrukscanner, 12 megapixel-camera met UltraPixel 3-sensor en 16 megapixel-frontcamera. De usb-c-poort heeft ondersteuning voor Quick Charge 3.0, zodat de smartphone lekker vlot oplaadt. Ook aanwezig is nfc, wifi 802.11 a/b/g/n/ac, BoomSound en ingebouwde ruisonderdrukking. Uit de doos draait de U11 op Android 7.1 (Nougat) met daaroverheen de Sense-schil van HTC.

Conclusie HTC U11 review

Android Planet heeft de HTC U11 uitgebreid getest en in de review lees je onze bevindingen. Hieronder vind je de conclusie van de review.

De HTC U11 doet veel goed. De smartphone heeft rappe hardware, fijne software en een camera die nauwelijks onderdoet voor de concurrentie. Het design is fraai, al spiegelt de achterkant teveel en is het toestel bovendien te glad en krasgevoelig. Ook over het 5,5 inch-QHD-scherm, de vingerafdrukscanner en accuduur zijn we tevreden.

Het probleem is echter dat de belangrijkste concurrenten, de LG G6 en Samsung Galaxy S8, dit allemaal ook hebben en innoveren door een voorkantvullende display. Edge Sense, de grootste vernieuwing van de U11, is totaal overbodig en heeft geen interessante toepassing. Koppel dat aan een flinke adviesprijs (750 euro) en het ontbreken van een koptelefoonaansluiting, en je hebt een telefoon die zich nauwelijks onderscheidt en daarmee moeilijk aan te raden is.

→ Lees meer in onze uitgebreide HTC U11 review

Release en prijs

De HTC U11 werd op 16 mei 2017 officieel onthuld. Het toestel is in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 749 euro. De smartphone is verkrijgbaar in de kleuren zilver, blauw, zwart en wit.

Pluspunten U11

  • Heeft een 'knijpbare' behuizing
  • Vlotte specificaties en mooi scherm
  • Draait op de laatste Android-versie

Minpunten U11

  • Relatief duur
  • Geen 3,5mm-aansluiting
  • Sense Companion voegt weinig toe

HTC U11 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe HTC U11 aanbiedingen van dit moment.

HTC U11 video

Laatste berichten

HTC gaat vier smartphones updaten naar Android Pie

HTC gaat vier smartphones updaten naar Android Pie

Wouter Nijsen
11 aug 2018augustus 2018
12:22 uur
1 min
Nieuws
Nieuws Ook HTC heeft bekendgemaakt welke toestellen worden geüpdatet naar Android 9.0 (Pie). Het gaat om vier toestellen, al is het onduidelijk wanneer ze worden bijgewerkt naar de nieuwste Android-versie.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 18

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 18

Thomas Haenen
4 mei 2018mei 2018
16:55 uur
3 min
Nieuws
Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje. Deze week is er weer een handjevol toestellen bijgewerkt, vooral van Samsung.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Thomas Haenen
19 jan 2018januari 2018
19:10 uur
4 min
Nieuws
Nieuws Android-fabrikanten rollen regelmatig beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we in dit wekelijkse overzicht de smartphones op een rijtje die zijn bijgewerkt. Zo weet je of er een update voor je klaarstaat.
HTC rolt Android 8.0-update uit voor U11: dit is er nieuw

HTC rolt Android 8.0-update uit voor U11: dit is er nieuw

Thomas Haenen
27 nov 2017november 2017
9:44 uur
2 min
Nieuws
Nieuws HTC is na Sony en Nokia de derde grote fabrikant die een Android 8.0-update vrijgeeft voor zijn vlaggenschip. Bezitters van de HTC U11 kunnen binnenkort met de nieuwe software aan de slag.
Waarom HTC’s Edge Sense-update goed nieuws is voor de Google Pixel 2

Waarom HTC’s Edge Sense-update goed nieuws is voor de Google Pixel 2

Thomas Haenen
8 sept 2017september 2017
12:21 uur
2 min
Nieuws
Nieuws HTC is is begonnen met een uitrol van een Edge Sense-update voor zijn vlaggenschip. Daarmee lijkt de knijpgevoelige zijkant van de HTC U11 eindelijk nuttig te worden.

Download onze app

Download onze app