HTC U11

7,5

HTC U11: vlaggenschip met ‘knijpbare’ behuizing

De HTC U11 is hét vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant voor 2017. Naast high-end specificaties en een mooi design beschikt de U11 over een ‘knijpbare’ behuizing. Door middel van sensoren in de zijkant kan de smartphone meten wanneer de gebruikers knijpt, en vervolgens verschillende acties uitvoeren. In de software stel je in welke acties dit precies zijn.

Zoals we van HTC-vlaggenschepen gewend zijn, heeft de U11 de beste hardware van het moment. Onder de motorkap bevindt zich een Snapdragon 835-chip, 4GB aan RAM en 64GB aan opslagruimte. Foto’s maakt de HTC U11 met de 12 megapixel-camera aan de achterkant en 16 megapixel-frontcamera.

De HTC U11 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Naast een bijzonder behuizing beschikt de HTC U11 over krachtige hardware, goede camera’s en een mooi design. Hieronder zetten we de belangrijkste features van de telefoon op een rijtje.

  • 5,5 inch-scherm met 2560 bij 1440 pixels
  • Snapdragon 835-chip met octacore-processor
  • Voorzien van een knijpbare behuizing
  • Draait op de laatste Android-versie met Sense-skin

Meer over de HTC U11

Uniek aan de HTC U11 is Edge Sense, de drukgevoelige zijkant die de smartphone ‘knijpbaar’ maakt. Gebruikers kunnen in de software verschillende functies aan Edge Sense koppelen, zodat je bijvoorbeeld een foto met de camera-app maakt door in het toestel te knijpen. Het is onduidelijk wat er nog meer mogelijk is met de drukgevoelige zijkant.

Verder is de HTC U11 IP67-gecertificeerd, wat betekent dat het toestel waterdicht is. De telefoon moet hierdoor een flinke regenbui kunnen weerstaan. Wel jammer is dat een koptelefoonaansluiting ontbreekt. Net als bij de HTC U Play en U Ultra moet je headsets via de usb-c-poort of bluetooth aansluiten.

HTC U11 preview

Verder beschikt de HTC U11 over een vingerafdrukscanner, 12 megapixel-camera met UltraPixel 3-sensor en 16 megapixel-frontcamera. De usb-c-poort heeft ondersteuning voor Quick Charge 3.0, zodat de smartphone lekker vlot oplaadt. Ook aanwezig is nfc, wifi 802.11 a/b/g/n/ac, BoomSound en ingebouwde ruisonderdrukking. Uit de doos draait de U11 op Android 7.1 (Nougat) met daaroverheen de Sense-schil van HTC.

Conclusie HTC U11 review

Android Planet heeft de HTC U11 uitgebreid getest en in de review lees je onze bevindingen. Hieronder vind je de conclusie van de review.

De HTC U11 doet veel goed. De smartphone heeft rappe hardware, fijne software en een camera die nauwelijks onderdoet voor de concurrentie. Het design is fraai, al spiegelt de achterkant teveel en is het toestel bovendien te glad en krasgevoelig. Ook over het 5,5 inch-QHD-scherm, de vingerafdrukscanner en accuduur zijn we tevreden.

Het probleem is echter dat de belangrijkste concurrenten, de LG G6 en Samsung Galaxy S8, dit allemaal ook hebben en innoveren door een voorkantvullende display. Edge Sense, de grootste vernieuwing van de U11, is totaal overbodig en heeft geen interessante toepassing. Koppel dat aan een flinke adviesprijs (750 euro) en het ontbreken van een koptelefoonaansluiting, en je hebt een telefoon die zich nauwelijks onderscheidt en daarmee moeilijk aan te raden is.

→ Lees meer in onze uitgebreide HTC U11 review

Release en prijs

De HTC U11 werd op 16 mei 2017 officieel onthuld. Het toestel is in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 749 euro. De smartphone is verkrijgbaar in de kleuren zilver, blauw, zwart en wit.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC U11

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu