Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei Ascend G6

Huawei Ascend G6
7,5
Scherm 4.5 inch
Camera 8 megapixel

De Huawei Ascend G6 is een middenklasse 4G-smartphone met een dun en stevig design dat veel lijkt op dat van de Ascend P6. Kopers hebben de keuze tussen verschillende kleuren waaronder zwart, goud en roze. Ook is er een 5 megapixel-camera aan de voorzijde aanwezig voor selfies in hoge kwaliteit.

De Ascend G6 is een budgetvariant van de P6 en de adviesprijs ligt met circa 200 euro flink wat lager. Voor die prijs krijg 4G-telefoon die wordt aangedreven door een 1,2GHz quadcore-processor en een 2000 mAh-accu, en is er een 4,5 inch-scherm aanwezig met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Er is ook een 5-megapixel-frontcamera aan boord met software voor de beste (breedbeeld) selfie en het opleuken van foto`s. Aan de achterzijde bevindt zich een 8-megapixel-camera die foto`s schiet met stemcommando`s of kiekjes maakt als de persoon die je fotografeert, glimlacht.

De Huawei Ascend G6 in vogelvlucht

De Huawei Ascend G6 kenmerkt zich met name door zijn prima specificaties en ondersteuning voor 4G. Het toestel is daarnaast gunstig geprijsd en voorzien van Android 4.3 (Jelly Bean). Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet. Lees ook over zijn opvolger, de Huawei Ascend G620s.

  • 4,5 inch-scherm met resolutie van 960 bij 540 pixels
  • Snelle 1,2GHz quadcore-processor met 1GB werkgeheugen
  • Prima camera’s met 8 en 5 megapixels
  • 4G-ondersteuning aan boord

Meer over de Huawei Ascend G6

Huawei Ascend G6De Huawei Ascend G6 kan het best omschreven worden als een goedkopere variant van de Ascend P6. Zo vertonen beide toestellen wat het uiterlijk betreft veel gelijkenissen, al is de G6 wel voorzien van mindere specificaties. De Ascend G6 weet zich in de overvolle markt van budgettoestellen te onderscheiden door zijn prima specificaties en ondersteuning voor 4G. De vlotte processor zorgt voor prima prestaties en maakt dat het toestel vloeiend Android 4.3 (Jelly Bean) kan draaien.

Verder is de smartphone voorzien van 4GB aan opslagruimte, wat aan de karige kant is. Gelukkig kun je dit middels een micro-sd-geheugenkaartje tot maximaal 32GB uitbreiden. Dit is aan te raden wanneer je veel apps, foto’s en muziek op de smartphone wilt bewaren. Ook jammer is de relatief lage schermresolutie van 960 bij 540 pixels. Op het 4,5 inch-scherm zorgt dit voor een pixeldichtheid van slechts 245 ppi. Desondanks zal het scherm voor de meeste smartphonegebruikers prima voldoen.

Pluspunten Ascend G6

  • Dunne en lichte behuizing
  • Vlotte quadcore-processor
  • 4G-ondersteuning

Minpunten Ascend G6

  • Weinig opslagruimte
  • Relatief lage schermresolutie
Huawei Ascend G6
7,5
Welke Huawei Ascend G6 wil je?
Wij hebben momenteel geen Huawei Ascend G6 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Huawei Ascend G6 video

Laatste berichten

Budgettelefoon Huawei Ascend G6 vanaf nu te koop in Nederland

Budgettelefoon Huawei Ascend G6 vanaf nu te koop in Nederland

Nieuws De Huawei Ascend G6 is nu verkrijgbaar in Nederland. Het toestel is bij diverse webshops opgedoken voor een adviesprijs van nog geen 200 euro en is direct leverbaar. Voor die…
Hands-on Huawei Ascend G6: goedkope 4G-smartphone met selfiecamera

Hands-on Huawei Ascend G6: goedkope 4G-smartphone met selfiecamera

Nieuws Huawei liet er tijdens zijn persconferentie geen gras over groeien: de Chinese fabrikant onthulde maar liefst vijf nieuwe producten, waaronder twee Android-tablets (MediaPad X1 en MediaPad M1) en een 4G-smartphone,…
Huawei zet vol in op 4G met MediaPad X1, MediaPad M1 en Ascend G6

Huawei zet vol in op 4G met MediaPad X1, MediaPad M1 en Ascend G6

Nieuws In een goed gevulde zaal in het hartje van Barcelona heeft Huawei een vijftal 4G-apparaten onthuld, waaronder de MediaPad X1, MediaPad M1 en de Ascend G6.  De Huawei MediaPad X1…
Huawei Ascend G6 review (hands-on)

Huawei Ascend G6 review (hands-on)

7,5
Reviews Qua design heeft de Ascend G6 in veel weg van de – zeker in Nederland en België – populaire Ascend P6. De smartphone is wel iets dikker dan het andere Huawei-toestel. Verder beschikt het toestel over een iets kleiner scherm (4,5 inch) met een qHD-resolutie. Dit houdt 960 bij 540 pixels in; beduidend minder dan de 720p-resolutie van de P6 en dat merk je. Het display heeft goede kijkhoeken, maar oogt – vooral als je webpagina uitgezoomd bekijkt – wat korrelig. Kom meer te weten over het toestel in dit Huawei Ascend G6 review.