De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Huawei Ascend G610

1/1

Huawei Ascend G610: goedkoop toestel met groot scherm

De Huawei Ascend G610 is een goedkope Android-smartphone die sinds april 2014 verkrijgbaar is in Nederland. Het toestel kenmerkt zich door een lage prijs en redelijke specs. Voor minder dan 150 euro krijg je een 5 inch-scherm, een vlotte quadcore-processor en 4GB aan uitbreidbare opslag.

Het design van de Ascend G610 heeft wat weg van de Galaxy S-reeks van Samsung, al mist hier een homeknop. De smartphone meet 142 x 74 x 10 millimeter en weegt 170 gram. Daarmee is hij relatief zwaar voor zijn formaat. Wel is het scherm lekker groot, zodat je gemakkelijk foto’s en video’s kunt bekijken.

De Huawei Ascend G610 in vogelvlucht

De Ascend G610 heeft een bescheiden prijskaartje en dat vertaalt zich door in de specificaties van de smartphone. Voor gemiddelde gebruikers is het toestel echter vlot genoeg om populaire apps en toepassingen te gebruiken. Hieronder hebben we de belangrijkste specs op een rijtje gezet.

  • Groot 5 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • Vlotte 1,2GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen
  • 4GB opslag voor apps en media, eventueel uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje
  • Ruimte voor twee simkaarten

Meer over de Ascend G610

Huawei Ascend G610

De Ascend G610 is een interessant budgetmodel voor wie niet zo veeleisend is. Het toestel draait uit de doos op Android 4.2 (Jelly Bean) met daaroverheen de Emotion UI-skin van Huawei. Deze is kleurrijk, oogt speels en toont alle apps op de homescreens. Daardoor is er geen afzonderlijk applicatie-overzicht. De G610 heeft overigens 4GB aan opslagruimte voor apps, games en media. Dat is relatief weinig, maar gelukkig is er de mogelijkheid om de opslag uit te breiden met een micro-sd-kaartje.

Foto’s schiet de G610 met de 5 megapixel-camera aan de achterzijde (met flitser) en de vga-frontcamera aan de voorzijde. Van de camera’s moet je geen wonderen verwachten, maar ze zijn goed genoeg voor een incidenteel kiekje of zelfportret. De 2150 mAh-accu van de smartphone is vrij groot en is goed voor een beltijd van circa 8,5 uur. Tot slot ondersteunt de smartphone twee simkaarten, zodat je er zowel privé als zakelijk mee kunt bellen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Ascend G610

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu