Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei Ascend G630

Huawei Ascend G630
Scherm 5 inch
Camera 8 megapixel

Huawei Ascend G630: dun budgettoestel met prima specs

De Ascend G630 is een budgettoestel van Huawei dat in maart 2014 werd uitgebracht. Het toestel combineert prima specificaties met een lage prijs. Het scherm van de G630 is met 5 inch lekker groot en daarnaast voorzien van een hoge resolutie (1280 bij 720 pixels). Onder de motorkap vinden we een 1,2GHz quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslagruimte en een 2000 mAh-accu. Die  is niet verwijderbaar, maar staat wel garant voor een standby-tijd van circa 500 uur.

Uit de doos draait de Huawei Ascend G630 op Android 4.3 (Jelly Bean) met een extra laagje software, EmotionUI. Opvallend is het feit dat de G630 vrij dun (7,8 millimeter), maar wel wat aan de zware kant (160 gram) is.  

De Huawei Ascend G630 in vogelvlucht

De Ascend G630 is een echt Huawei-toestel en combineert dus een lage prijs met prima specificaties. Daarnaast is het toestel voorzien van een simplistisch design. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Voorzien van een 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Snelle 1,2GHz quadcore-processor met 1GB werkgeheugen
  • Draait op Android 4.3 (Jelly Bean) met EmotionUI
  • 2000 mAh-accu voorziet het toestel van stroom

Meer over de Huawei Ascend G630

Huawei Ascend G630De Huawei Ascend G630 is het overwegen waard wanneer je op zoek bent naar een capabel  toestel, maar niet teveel wil betalen. Vooral fijn is het grote 5 inch-scherm, dat er door de hd-resolutie lekker scherp uitziet. Het display is daarmee geschikt voor het bekijken van filmpjes en spelen van games. De Ascend G630 heeft overigens geen problemen met zwaardere spelletjes, want de 1,2GHz quadcore-processor voorziet het toestel van voldoende rekenkracht.

Zoals bij de meeste Huawei-toestellen het geval is, is ook de Ascend G630 voorzien van EmotionUI. Dit is een laagje software dat Huawei over Android 4.3 (Jelly Bean) heeft geplaatst. EmotionUI is een van de betere en lichtere Android-skins, ook omdat er maar een aantal visuele verbeteringen worden doorgevoerd. Het uiterlijk van de schil  is te vergelijken met iOS.

De goedkope smartphone heeft daarnaast 4GB aan opslagruimte, wat aan de karige kant is. Gelukkig kun je dit wel middels een micro-sd-geheugenkaartje uitbreiden tot maximaal 32GB. Zo heb je genoeg ruimte voor al je apps, foto`s, video`s en muziek.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Huawei Ascend G630 met abonnement.

Pluspunten Ascend G630

  • Lekker groot scherm
  • Vlotte 1,2GHz quadcore-processor
  • Gunstig prijskaartje

Minpunten Ascend G630

  • Batterij is niet vervangbaar
  • Weinig opslagruimte aanwezig (4GB)
Huawei Ascend G630
Welke Huawei Ascend G630 wil je?
Wij hebben momenteel geen Huawei Ascend G630 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?