De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei Ascend Mate

7

Huawei Ascend Mate: grote smartphone van Chinese makelij

De Ascend Mate van Huawei heeft een 6.1 inch HD-scherm met een resolutie van 1080 bij 720 pixels, 1.5Ghz quadcore-processor, 2GB werkgeheugen en een flinke batterij van 4050 mAh. Ter vergelijking: de Galaxy Note II heeft een 5.5 inch-scherm. De grote smartphone is daarmee de belangrijkste phablet van Huawei in 2013. Lees ook meer over zijn opvolgers, de Ascend Mate 2 en Ascend Mate 3.

De Ascend Mate van Huawei is dé phablet van 2013 van de Chinese fabrikant. Met aan adviesprijs van rond de 350 euro is de grote smartphone betaalbaar en moet ‘ie concurreren met de Galaxy Note 3, HTC One Max en Xperia Z Ultra. Kunnen de Chinezen respectievelijk de Zuid-Koreanen, Taiwanezen en Japanners verslaan? Je leest het in de Huawei Ascend Mate review.

Lees verder na de advertentie.

Conclusie Huawei Ascend Mate review

huawei ascend mate

De Ascend Mate is duidelijk een midrange-toestel, maar ook met een hele aantrekkelijke midrange-prijs van rond de 350 euro. De Ascend Mate blinkt uit in duidelijke software die veelal aan de Google-eisen voldoet – met weinig opsmuk en veel minimalistische benaderingen met betrekking tot de interface -, en ook de batterijduur is uitstekend. Laatstgenoemde is geen verrassing: de telefoon mag dan een groot 6,1 inch-scherm hebben, de resolutie is ‘slechts’ hd en een accu van 4050 mAh is echt megagroot. De camera is een minpunt, maar ook de bouwkwaliteit en hardware is voor de prijs dik in orde. Huawei laat nogmaals zien dat ze prima smartphones voor een eveneens prima prijs kunnen maken. Het is echter zonde dat het Chinese merk niet gekozen heeft om voor 100 euro meer een high-end model te fabriceren. Daarmee zou Huawei de échte mokerslag uitdelen, want veel concurrenten bieden hun high-end phablets voor een prijs rond de 700 euro aan. Een prijs waar Huawei ook met high-end toestellen nog steeds makkelijk onder kan gaan zitten.

→ Bekijk aanbiedingen voor de Huawei Ascend Mate met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Ascend Mate

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu