De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei Ascend P6

7

Huawei Ascend P6: ultradunne en snelle smartphone

De Ascend P6 is slechts 6,2 millimeter dik, wat hem tot één van de dunste smartphones ooit maakt. De smartphone heeft daarnaast een 4,7 inch-scherm met een hd-resolutie. Het toestel huisvest een quadcore-processor die draait op 1,5GHz, een 8 megapixel-camera, een 5 megapixel-frontcamera en een batterijcapaciteit van 2000 mAh. Het toestel draait op Android 4.2.2 waarover Huawei zijn eigen EmotionUI-schil heeft aangebracht.

Een van de meest opvallende functies van het toestel noemt Huawei `MagicTouch`. Dankzij MagicTouch is het namelijk mogelijk om het scherm van de smartphone te bedienen terwijl je handschoenen aan hebt. Vingerloze handschoenen zijn dus niet meer nodig. De Ascend P6 is beschikbaar  in het zwart, wit en roze, en heeft  hiervoor bijbehorende cases.

De Huawei Ascend P6 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Het meest opvallende aan de Huawei Ascend P6 is de slechts 6,2 millimeter dunne behuizing. Daarnaast is het toestel voorzien van een mooi scherm en uitstekende specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Ultradunne behuizing is slechts  6,2 millimeter dik
  • Rappe 1,5GHz quadcore-processor met 2GB werkgeheugen
  • Twee uitstekende camera’s met 8 en 5 megapixels
  • 8GB opslag voor al je foto’s, muziek en apps

Meer over de Huawei Ascend P6

Huawei Ascend P6

Elk jaar brengt Huawei een nieuw toptoestel uit dat de Ascend P-naam draagt. De Ascend P6 werd in het  jaar 2013 uitgebracht en beschikt over prima specificaties. Het toestel kenmerkt  zich door zijn mooie vormgeving en erg dunne behuizing (6,2 millimeter). Leg je de P6 naast andere toestellen, dan zullen deze al snel dik ogen.

De toestellen van Huawei staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en bij de Ascend P6 is dit niet anders. Zo wordt de smartphone aangestuurd door een vlotte 1,2GHz quadcore-processor, die verder wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat het toestel moeiteloos meerdere apps naast elkaar draait en overweg kan met grafisch intensieve games.

Onderhuids vinden we verder 8GB aan opslagruimte, waarvan ongeveer de helft overblijft voor de gebruiker. Niet heel veel dus, maar gelukkig is er de mogelijkheid om dit middels een micro-sd-geheugenkaartje uit te breiden tot maximaal 32GB.

De Huawei Ascend P6 draait uit de doos op Android 4.2 (Jelly Bean), maar is naderhand geüpdatet naar Android 4.4 (KitKat). Hierdoor beschik je over nog meer handige Android-functies en is de software beter geoptimaliseerd. Zoals gebruikelijk heeft Huawei een extra laagje software over Android heen gelegd. De schil heet EmotionUI en voegt handige functionaliteiten toe. Zo voorziet EmotionUI de software van een simpel  grafisch tintje en nieuwe opties. Na het testen van de Ascend P6 waren we echter niet helemaal te spreken over de software van het toestel. Meer daarover lees je in onze Huawei Ascend P6 review.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Ascend P6

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu