Huawei Ascend Y540

1/2

Nieuws

Laatste update: 9 jaren geleden

Huawei Ascend Y540: nieuwe budgettopper met dualsim

De budgettoestellen van Huawei staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en ook de Ascend Y540 mag zich tot dit rijtje scharen. Het toestel haal je voor rond de 100 euro in huis en voor dat bedrag ontvang je een toestel met prima specificaties. Zo wordt de Y540 aangestuurd door een 1,3GHz dualcore-processor, die wordt bijgestaan door 1GB werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. Laatstgenoemde is wat aan de karige kant, maar gelukkig kun je dit middels een micro-d-geheugenkaartje tot maximaal 32GB uitbreiden.

Uiteraard is de Huawei Ascend Y540 ook in staat om foto’s te schieten. Dit doet de smartphone met de 5 en 0,3 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel. De reguliere camera schiet prima kiekjes, maar van de frontcamera moet je niet teveel verwachten. Wel kun je ‘m gebruiken voor het schieten van snelle zelfportretten en houden van videogesprekken op bijvoorbeeld Skype.

De Huawei Ascend Y540 in vogelvlucht

De Huawei Ascend Y540 weet zich  te onderscheiden door de ondersteuning voor twee simkaarten en de lage adviesprijs. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Toestel heeft plek voor twee simkaarten
  • Vlotte 1,3GHz dualcore-processor met 1GB werkgeheugen
  • Twee capabele camera’s met 5 en 0,3 megapixels
  • Lekker scherp geprijsd

Meer over de Huawei Ascend Y540

Huawei Ascend Y540

De markt met budgettoestellen is overvol, maar de Huawei Ascend Y540 weet toch op te vallen. Dat komt door het feit dat het toestel overweg kan met twee simkaarten en zeer gunstig geprijsd is. Voor rond de 100 euro haal je het toestel namelijk al in huis.

De Huawei Ascend Y540 is de opvolger van de Ascend Y530 en verbeterd dat toestel op verschillende punten. Een daarvan is de batterij, die nu een capaciteit van 1950 mAh heeft. Dit is in vergelijking met zijn voorganger (1750 mAh) een flinke vooruitgang. Daarnaast is er een extra batterijbesparende modus aanwezig. Hiermee pers je nog meer uit de batterij, wat wel zo fijn is als je tijdelijk niet de beschikking hebt over een oplader.

De Ascend Y540 draait uit de doos op Android 4.4 (KitKat) met daarover de bekende EmotionUI-schil. Deze Android-skin heeft een aparte grafisch stijl, die doet denken aan iOS. Ook worden – net als in Apples mobiele besturingssysteem – apps verzameld in mapjes, zodat het overzichtelijk blijft. Tot slot  kun je onderin het scherm een aantal applicaties plaatsen, zodat je ze vanaf het homescreen kunt benaderen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Ascend Y540

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu