Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei Ascend Y550

Huawei Ascend Y550
7,0
Scherm 4.5 inch
Camera 5 megapixel

Huawei Ascend Y550: betaalbaar toestel met 4G

Huawei brengt met de Ascend Y550 opnieuw een budgettoestel op de markt, maar ditmaal een met 4G-ondersteuning. Het toestel heeft een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 218 ppi. Het scherm is in combinatie met deze resolutie niet bijzonder scherp, maar is ook niet slecht te noemen.

De Ascend Y550 wordt aangestuurd door een 64-bit 1.2 GHz Snapdragon processor en is dus voorzien van een snelle  processor. De grafische kracht wordt verzorgd door de Adreno 306-chip.  Uit de doos draait het toestel op Android versie 4.4.2 (KitKat) met de EmotionUI schil van Huawei. Ook is er de optie om de zogenoemde SimpleUI te gebruiken, waarmee Android versimpeld wordt door grote overzichtelijke blokken op het scherm te plaatsen.

De Huawei Ascend Y550 in vogelvlucht

De Ascend Y550 heeft van Huawei 1GB aan werkgeheugen gekregen en slechts 4GB opslagruimte. Dit is vrij weinig en dus zal je, wanneer je je muziekverzameling en andere media op je telefoon kwijt wil, een microSD-geheugenkaartje moeten aanschaffen. Uitbreiden kan overigens met maximaal 32GB.

De Huawei Ascend Y550 is een goedkoop toestel dat sinds november 2014 verkrijgbaar is. De smartphone weet zich te onderscheiden door zijn lage prijs, prima specificaties en ondersteuning voor 4G. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet.

  • Vlotte 64-bit processor met 1GB werkgeheugen
  • 4G-ondersteuning
  • Compact 4,5 inch-scherm (854 bij 480 pixels)
  • 2000 mAh-batterij, vervangbaar

Meer over de Huawei Ascend Y550

Huawei Ascend Y550Huawei brengt veel budgettoestellen uit, maar de Ascend Y550 is er eentje die zich weet te onderscheiden. Dat doet het toestel vooral door zijn lage prijs van circa 129 euro en ondersteuning voor 4G. Daarmee is de Ascend Y550 een  van de goedkoopste smartphones die met de snelste netwerken overweg kan. Daarnaast is het toestel voorzien van prima specificaties. Zo beschikt de Ascend Y550 over een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels. De 1,2Ghz quadcore-processor (Snapdragon 410) met  1GB werkgeheugen zorgt ervoor dat de smartphone vloeiend Android 4.4 (KitKat) kan draaien.

Foto’s schiet de Ascend Y550 met de 5 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de  achter- en voorzijde van het toestel. Daarnaast is er standaard 4GB aan opslagruimte beschikbaar, wat aan de karige kant is. Gelukkig is dit met een micro-sd-geheugenkaartje uit te breiden tot maximaal 32GB, zodat je genoeg ruimte hebt voor al je foto’s, muziek en apps. De batterij heeft een capaciteit van 2000 mAh, waarmee je normaal gesproken het einde van de dag haalt. De accu staat daarnaast garant voor een beltijd van circa 8 uur.

Helaas hebben we de Huawei Ascend Y550 nog niet onder handen kunnen nemen. Zodra hier verandering in komt, vind je op deze pagina de uitgebreide review. Hierin zullen we onder andere stilstaan bij de prestaties van de smartphone en hoe hij zich verhoudt ten opzichte van andere budgetttoestellen.

Pluspunten Ascend Y550

  • 4G-ondersteuning
  • Prima specificaties
  • Lage prijs

Minpunten Ascend Y550

  • Relatief lage schermresolutie
  • Weinig opslagruimte beschikbaar
Huawei Ascend Y550
7,0
Welke Huawei Ascend Y550 wil je?
Wij hebben momenteel geen Huawei Ascend Y550 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Huawei Ascend Y550 Review: betaalbaar 4G-toestel

Huawei Ascend Y550 Review: betaalbaar 4G-toestel

7
Reviews Veel smartphonefabrikanten brengen elk jaar meerdere budgettoestellen uit en ook Huawei heeft daar een handje van. Met de Ascend Y550 weet het Chinese bedrijf toch op te vallen, door voor een bedrag van iets meer dan 100 euro een 4G-toestel te leveren. We hebben de smartphone mogen testen en in deze Huawei Ascend Y550 review lees je onze bevindingen.
Alcatel One Touch Pop 2: goedkoopste smartphone met 4G

Alcatel One Touch Pop 2: goedkoopste smartphone met 4G

Nieuws Alcatel heeft vandaag de One Touch Pop 2 geïntroduceerd, een budgettoestel met ondersteuning voor 4G. Het toestel combineert redelijk specs  met een prijs van 130 euro.