De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Huawei G Play Mini

1/1

Huawei G Play Mini: betaalbaar toestel met vlotte specs

De Huawei G Play Mini is een nieuw Huawei-toestel dat in april 2015 werd aangekondigd. Het toestel onderscheidt zich voornamelijk door het grote 5 inch-scherm en lage prijskaartje. Het display heeft verder een resolutie van 1280 bij 720 pixels, wat neerkomt op een redelijke pixeldichtheid 294 ppi. Onder de motorkap vinden we een 1,2GHz octacore-processor met 2GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. Laatstgenoemde is aan de lage kant, maar wel uit te breiden met een micro-sd-geheugenkaartje van maximaal  32GB.

Uit de doos draait de Huawei G Play Mini op Android 4.4 (KitKat), een vrij recente versie van het mobiele besturingssysteem. Voor het maken van foto`s is een 13 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde aanwezig. De 2550 mAh-accu voorziet de smartphone van energie.

De Huawei G Play Mini in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Huawei G Play Mini is vooral interessant door het aantrekkelijke prijskaartje. Dat betekent overigens niet dat het toestelover matige specs beschikt. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • 1,2GHz octacore-processor met 2GB aan werkgeheugen
  • 8GB aan uitbreidbaar opslagruimte aanwezig
  • Voorzien van Android 4.4 (KitKat)

Meer over de Huawei G Play Mini

Huawei G Play Mini

De Huawei G Play Mini is vooral interessant voor beginnende smartphonegebruikers of mensen die liever niet honderden euro`s uitgeven aan een smartphone. Met een adviesprijs van circa 200 euro is het toestel dan zeker het overwegen waard. Daarnaast is de G Play Mini, ondanks het grote 5 inch-scherm, redelijk handzaam. Het toestel meet 143 x 72 x 9 millimeter, waardoor de smartphone niet lomp, maar wel wat aan de dikke kant is. De G Play Mini  weegt daarnaast 162 gram.

Als gezegd draait de Huawei G Play Mini standaard op Android 4.4 (KitKat), met daaroverheen de bekende EmotionUI-skin van Huawei. Deze kenmerkt zich door de aparte vormgeving en kleurrijke icoontjes. Doordat alle apps direct op het homescreen worden geplaatst en er een app-drawer ontbreekt, heeft de Android-schil veel weg van iOS. Mocht je dit niet zo prettig vinden, dan kun je natuurlijk altijd nog een andere launcher installeren, zoals de fijne Google Now Launcher.

Met de 13 en 5 megapixel-camera heeft de Huawei G Play Mini prima camera`s aan boord. Beide schieten prima foto`s, die vooral bij veel daglicht lekker scherp ogen. De camera aan de voorzijde is geschikt voor het maken van selfies en houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype. Daarnaast is er aan de achterzijde een led-flitser aanwezig, zodat kiekjes in het donker beter tot hun recht komen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei G Play Mini

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu