Huawei GR3

6

Metalen midranger voor een aantrekkelijk prijsje

De Huawei GR3 is een midrange smartphone die zich onderscheidt door zijn metalen behuizing. Het toestel meet 143,5 bij 71 bij 7,6 millimeter en weegt 135 gram. De Huawei GR3 beschikt verder over een 5 inch-ips-scherm met een hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels, wat resulteert in een pixeldichtheid van 294 ppi. Hierdoor zijn pixels nauwelijks afzonderlijk van elkaar te zien.

Onder de motorkap is de GR3 in het bezit van een 1,5GHz octacore-processor (MTK6753T) en 2GB RAM.  Het toestel beschikt over 16GB aan interne opslagruimte.  Met een geheugenkaartje is deze opslag tot maximaal 128GB uit te breiden, ruim voldoende dus voor de meeste gebruikers.

De Huawei GR3 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De De Huawei GR3 combineert prima specificaties met een relatief lage prijs. Hieronder vind je de belangrijkste features van het toestel op een rijtje.

  • Fraaie lichtmetalen behuizingcherp 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Scherp 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Android 5.1 (Lollipop) met Emotion UI 3.1 Lite-skin
  • Snelle 1,5GHz octacore-processor en 2GB aan werkgeheugen

Meer over de Huawei GR3

De Huawei GR3 draait op Android 5.1 (Lollipop) met daaroverheen Huawei’s Emotion UI 3.1 Lite-skin. Alhoewel beide versies niet meer het nieuwste van het nieuwste zijn, biedt de GR3 genoeg features voor reguliere gebruikers.

huawei gr3 release

EMUI (Emotion UI) voert echter veel visuele veranderingen door en lijkt in sommige opzichten op iOS. Zo is er geen app-drawer aanwezig en worden alle icoontjes op het homescherm geplaatst. Wel kun je gemakkelijk verplaatsen en organiseren in mapjes.

Foto`s schiet de GR3 met een 13 megapixel-camera aan de achterkant en een 5 megapixel-frontcamera. Deze zijn voorzien van enkele toffe features om je nog mooier op de foto te zetten. Ook kun je video’s opnemen in full-hd. Ook is de Huawei GR3 voldoende toekomstbestendig. Het toestel beschikt ook over ondersteuning voor 4G, wifi 802.11b/g/n en bluetooth 4.0. De accu heeft een capaciteit van 2200 mAh en is niet verwijderbaar.

Conclusie Huawei GR3 review

De Huawei GR3 blinkt uit door zijn mooie lichtmetalen behuizing. Helaas stellen vrijwel alle andere aspecten van het toestel teleur. Alhoewel de schermresolutie prima is en de hardware redelijk mee kan, zijn de camera, software, en accuduur verre van goed te noemen. Door de vele fouten in het toestel lijkt het alsof de GR3 te vroeg op de markt is gekomen. Dat is jammer, want er zit veel potentie in deze degelijke smartphone.

Lees meer in onze Huawei GR3 review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei GR3

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu