Huawei Mate 10 Lite

7,5

Huawei Mate 10 Lite: veel camera’s voor weinig geld

Huawei’s Mate 10 Lite is een voordelige Android-smartphone met grootse ambities. Hoewel ‘Lite’ in de naam zit, is het toestel in werkelijkheid namelijk verre van dat. Op deze mobiele telefoon vindt je veel features die we normaal alleen in veel duurdere smartphones zien. Wat dacht je van een voorkantvullend scherm en dubbele camera’s aan beide kanten? Daarmee is het niet alleen een aantrekkelijk alternatief voor andere smartphones in deze prijsklasse, maar zelfs voor duurdere toestellen.

Zoals de naam al suggereert is dit het kleine broertje van de Huawei Mate 10 Pro. Op de prijs na zijn beide smartphones sterk vergelijkbaar. Terwijl je voor de Mate 10 de hoofdprijs betaalt, kost de Mate 10 Lite minder dan 400 euro. Dat terwijl ze beide een groot randloos scherm en stevige metalen behuizing hebben.

De Huawei Mate 10 Lite in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

  • 5,9 inch-scherm met resolutie van 2160 bij 1080 pixels
  • Dubbele 16 megapixel-camera achterop en frontcamera
  • Loopt op Android 7.0 met EmotionUI 5.1
  • Krachtige Kirin 659-chipset met 4GB RAM
  • 64GB aan uitbreidbare opslagruimte

Meer over de Huawei Mate 10 Lite

Huawei pakt helemaal uit op cameragebied met de Mate Lite. Deze smartphone beschikt namelijk niet over twee of drie, maar vier camera’s. Achterop zit een primaire 16 megapixel-camera, voorop een primaire 13 megapixel-camera. Beide zijn aangevuld met secundaire 2 megapixel-lenzen. Op de achterkant wordt die lens gebruikt om scherpere, kleurrijkere foto’s te schieten. Voorop kun je het bokeh-effect gebruiken, om de scherpte-diepte aan te passen. Dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de portretmodus van de iPhone 7 Plus. De Lite is een van de eerste smartphones met dubbele camera’s aan beide kanten.

Ook het scherm moet niet vergeten worden. De Mate 10 Lite is één van de eerste Huawei-smartphones met een randloos scherm. Slechts aan de boven- en onderkant zijn kleine balken te vinden. Daardoor is het Huawei gelukt een groot scherm in een relatief handzame smartphone te proppen. Dat scherm heeft tevens een vrij hoge resolutie van 2160 bij 1080 pixels, goed genoeg voor scherp beeld. De vingerafdrukscanner is achterop te vinden.

Huawei Mate 10 Lite officieel

Het prijsverschil tussen de Mate 10 Pro en de Mate 10 Lite is een flink pluspunt. Terwijl je voor de Pro de hoofdprijs betaalt, behoort de Lite tot de goedkopere smartphones van het Chinese bedrijf. In het dagelijks gebruik ontlopen de smartphones elkaar echter nauwelijks. De chipset is wat minder krachtig, maar nog altijd goed genoeg om populaire apps als WhatsApp en Snapchat soepel te draaien. Tevens heeft Huawei toegezegd de Mate 10 Lite voor langere tijd te ondersteunen met beveiligingsupdates, zodat je goed beschermd bent tegen eventuele kwetsbaarheden in Android.

Waar je bij andere goedkope smartphones vaak last hebt van beperkte opslagruimte, is dat bij de Mate 10 Lite geen probleem. Het toestel wordt namelijk geleverd met 64GB opslagruimte. Dat is meer dan genoeg voor al je apps, films, foto’s en muziek. Ook heeft het toestel dualsim-ondersteuning, waarmee je bereikbaar bent op twee simkaarten tegelijk. Handig als je bijvoorbeeld aparte abonnementen hebt voor werk en privé, of vlak bij de grens woont.

Huawei Mate 10 Lite release en prijs

Vanaf 8 november is de Huawei Mate 10 Lite verkrijgbaar in Nederland. Het toestel heeft een adviesprijs van 349 euro en komt in verschillende kleuren. Houd deze pagina in de gaten voor al het nieuws over de Mate 10 Lite.

Huawei Mate 10 Lite deals

Huawei Mate 10 Lite

64 GB

€ 319,02

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon
Vergelijk alle Huawei Mate 10 Lite prijzen

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Mate 10 Lite

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu