Huawei Mate 10

Huawei Mate 10: vlot vlaggenschip met reusachtig scherm

Grote smartphones zijn er genoeg, maar weinigen zijn zo gigantisch als de Mate-reeks van Huawei. Met de Mate 10 heb je een scherm van meer dan 6 inch groot, om te genieten van films, games en andere multimedia. Aan de binnenkant vind je bovendien de beste hardware van het moment, met aan de achterkant een dubbele camera.

Dit toestel is de opvolger van de Huawei Mate 9, die eind 2016 verscheen. Je kunt ook kiezen voor de Huawei Mate 10 Pro of Mate 10 Lite, respectievelijk met krachtigere hardware of een lagere prijs. Deze modellen verschijnen wel in Nederland, terwijl de gewone Mate 10 hier niet uitkomt.

De Huawei Mate 10 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

  • Randloos 6 inch-scherm met resolutie van 2160 bij 1080 pixels
  • Slimme dubbele camera voorop met 3D-scan-optie
  • Dubbele camera achterop
  • Krachtige Kirin 970-chip zorgt goede prestaties
  • 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte (uitbreidbaar)
  • Loopt op Android 8.0 (Oreo) met EMUI-skin

Meer over de Huawei Mate 10

Huawei’s Mate-reeks moet het van twee dingen hebben: kracht en omvang. Op dat laatste gebied zit de Chinese fabrikant waarschijnlijk wel goed met de Mate 10. Het toestel heeft een fors 6 inch-scherm dat vrijwel de hele voorkant inneemt. Net als onder andere de Samsung Galaxy S8 en LG V30 kiest Huawei voor minimale bezels. Zo heb je wel een groot scherm, maar blijft het toestel zelf relatief handzaam.

huawei mate 10

Het toestel wordt uitgerust met de Kirin 970-chip. Het is de allereerste chip met een ‘Neural Processing Unit’ voor smartphones. Klinkt ingewikkeld maar het betekent in feite dat de Mate 10 straks over kunstmatige intelligentie beschikt. Dat moet volgens Huawei’s topman Richard Yu zorgen voor snellere prestaties, een langere accuduur en slimme suggesties op basis van jouw smartphonegedrag.

Tot slot pakt Huawei uit met innovaties op cameragebied. De Mate 10 wordt één van de eerste smartphones met een dubbele camera achterop én voorop. Achterop wordt de extra lens gebruikt voor scherpere kiekjes, voorop moet het onder andere 3D-scans van je hoofd mogelijk maken. Schiet een 3D-model van je hoofd, dat je vervolgens kan laten uitprinten of doorsturen naar je vrienden.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Mate 10

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu