Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei Mate 10

Scherm 6 inch
Camera 12 megapixel

Huawei Mate 10: vlot vlaggenschip met reusachtig scherm

Grote smartphones zijn er genoeg, maar weinigen zijn zo gigantisch als de Mate-reeks van Huawei. Met de Mate 10 heb je een scherm van meer dan 6 inch groot, om te genieten van films, games en andere multimedia. Aan de binnenkant vind je bovendien de beste hardware van het moment, met aan de achterkant een dubbele camera.

Dit toestel is de opvolger van de Huawei Mate 9, die eind 2016 verscheen. Je kunt ook kiezen voor de Huawei Mate 10 Pro of Mate 10 Lite, respectievelijk met krachtigere hardware of een lagere prijs. Deze modellen verschijnen wel in Nederland, terwijl de gewone Mate 10 hier niet uitkomt.

De Huawei Mate 10 in vogelvlucht

  • Randloos 6 inch-scherm met resolutie van 2160 bij 1080 pixels
  • Slimme dubbele camera voorop met 3D-scan-optie
  • Dubbele camera achterop
  • Krachtige Kirin 970-chip zorgt goede prestaties
  • 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte (uitbreidbaar)
  • Loopt op Android 8.0 (Oreo) met EMUI-skin

Meer over de Huawei Mate 10

Huawei’s Mate-reeks moet het van twee dingen hebben: kracht en omvang. Op dat laatste gebied zit de Chinese fabrikant waarschijnlijk wel goed met de Mate 10. Het toestel heeft een fors 6 inch-scherm dat vrijwel de hele voorkant inneemt. Net als onder andere de Samsung Galaxy S8 en LG V30 kiest Huawei voor minimale bezels. Zo heb je wel een groot scherm, maar blijft het toestel zelf relatief handzaam.

huawei mate 10

Het toestel wordt uitgerust met de Kirin 970-chip. Het is de allereerste chip met een ‘Neural Processing Unit’ voor smartphones. Klinkt ingewikkeld maar het betekent in feite dat de Mate 10 straks over kunstmatige intelligentie beschikt. Dat moet volgens Huawei’s topman Richard Yu zorgen voor snellere prestaties, een langere accuduur en slimme suggesties op basis van jouw smartphonegedrag.

Tot slot pakt Huawei uit met innovaties op cameragebied. De Mate 10 wordt één van de eerste smartphones met een dubbele camera achterop én voorop. Achterop wordt de extra lens gebruikt voor scherpere kiekjes, voorop moet het onder andere 3D-scans van je hoofd mogelijk maken. Schiet een 3D-model van je hoofd, dat je vervolgens kan laten uitprinten of doorsturen naar je vrienden.

Laatste berichten

Livestream: volg de onthulling van de Huawei Mate 10

Livestream: volg de onthulling van de Huawei Mate 10

Nieuws Vanmiddag om 14:00 uur wordt de Huawei Mate 10 officieel gepresenteerd. Met deze livestream kijk je mee naar de onthulling van de nieuwe Android-phablet.
Huawei bevestigt monsteraccu Mate 10: vergeleken met de concurrentie

Huawei bevestigt monsteraccu Mate 10: vergeleken met de concurrentie

Nieuws Huawei bevestigt dat de Mate 10-accu een capaciteit van maar liefst 4000mAh heeft. Hiermee zit het toestel ruim boven de concurrentie.
Android in oktober: Made by Google, Huawei Mate 10 en meer

Android in oktober: Made by Google, Huawei Mate 10 en meer

Nieuws Oktober wordt een onverwachts drukke maand, met aankondigingen van Google, Huawei en andere fabrikanten. Dit is wat we van de komende maand verwachten.
‘Huawei Mate 10 Pro laat van zich zien op gelekte afbeelding’

‘Huawei Mate 10 Pro laat van zich zien op gelekte afbeelding’

Nieuws Huawei presenteert op 16 oktober de Mate 10 aan pers en publiek. We weten via een gelekte afbeelding echter al hoe dit stevigere toestel er waarschijnlijk uit ziet.
‘Mate 10 is geen smartphone’, zegt Huawei over nieuwe smartphone

‘Mate 10 is geen smartphone’, zegt Huawei over nieuwe smartphone

Nieuws Met een Mate 10-teaser bereidt Huawei ons voor op de officiële onthulling van het nieuwe toestel. Maar is het wel een smartphone?