Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei Mate 8

Huawei Mate 8
Scherm 6 inch
Camera 16 megapixel
Prijs

Huawei Mate 8: nieuw vlaggenschip met Android 6.0

De Huawei Mate 8 is een vlaggenschip van de Chinese smartphonefabrikant Huawei. Het toestel werd in november 2015 aangekondigd en beschikt over een mooi design en vlotte specificaties. De Huawei Mate 8 wordt aangedreven door een Kirin 950-chip met een octacore-processor, die wordt bijgestaan door 3GB RAM/32GB opslag of 4GB RAM/64GB opslag. Kenmerkend aan de Mate 8 is het grote scherm, dat 6 inch meet en een resolutie heeft van 1920 bij 1080 pixels. Het scherm heeft  dunne bezels en oogt scherp.

Foto`s maakt de Huawei Mate 8 met de 16 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. Ook is er een 4000 mAh-accu aanwezig, die – in combinatie het full-hd-scherm – moet zorgen voor een lange gebruiksduur. Verder draait de Mate 8 uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow) met Huawei`s eigen EMUI 4.0-schil.

De Huawei Mate 8 in vogelvlucht

De Huawei Mate 8 is een interessant toestel met een mooi design, vlotte specificaties en Android 6.0 (Marshmallow). De belangrijkste features van de smartphone hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • Groot 6 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Kirin 950-chip van Huawei met octacore-processor
  • Standaard voorzien van Android 6.0 (Marshmallow) met  EMUI 4.0
  • Flinke 4000 mAh-accu  voor een lange gebruiksduur

Meer over de Huawei Mate 8

De Huawei Mate 8 is het eerste Huawei-toestel dat uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow) draait. Daaroverheen is de EMUI 4.0-schil gelegd, een relatief zware Android-skin die veel onderdelen van Googles mobiele besturingssysteem aanpast. Zo verandert EMUI het uiterlijk van Android aanzienlijk en is er geen app-drawer aanwezig. Applicaties worden – net als op Apples  iOS – standaard  op het homescherm geplaatst, al kun je ze wel in mapjes sorteren.

huawei mate 8 release

Met afmetingen van 157,1 bij 80,6 bij 7,9 millimeter is de Huawei Mate 8 niet bepaald handzaam, maar de smartphone  voelt door het gewicht van 185 gram wel stevig aan. Het design is mooi en oogt luxe. Daarnaast kun je twee simkaarten in het toestel kwijt. Gebruik je echter maar één simkaart, dan kun je één sleuf gebruiken om een  micro-sd-kaartje te plaatsen.

De Huawei Mate 8 beschikt over twee  goede camera`s. De camera aan de achterzijde maakt foto`s met  een maximale resolutie van 16 megapixels en de 8 megapixel-frontcamera is geschikt voor het maken van selfies en houden van videogesprekken. De camera-app van Huawei oogt  overzichtelijk en laat je tussen verschillende modi schakelen door naar links of rechts te vegen. Ook zijn er genoeg opties aanwezig om geschoten kiekjes van een geinig effect of filters te voorzien.

Pluspunten Mate 8

  • Groot en scherp 6 inch-scherm
  • Voorzien van krachtige hardware
  • Fraaie metalen behuizing

Minpunten Mate 8

  • Zware Android-skin
  • Groot formaat is niet perfect
Huawei Mate 8

Laatste berichten

Huawei P9 en Mate 8 krijgen alsnog update naar Android 8.0

Huawei P9 en Mate 8 krijgen alsnog update naar Android 8.0

Nieuws Goed nieuws voor bezitters van enkele oudere Huawei-smartphones: het bedrijf brengt toch een Android 8.0-update uit voor de Huawei P9 en Mate 8.
‘Onthulling Huawei Mate 9 op 3 november’

‘Onthulling Huawei Mate 9 op 3 november’

Nieuws Huawei zegt begin november een nieuwe smartphone te onthullen. Het gaat vrijwel zeker om de Huawei Mate 9 onthulling, waar veel details al van zijn uitgelekt.
Uitgelekte Huawei Mate 9-renders verraden dubbele Leica-camera

Uitgelekte Huawei Mate 9-renders verraden dubbele Leica-camera

Nieuws De volgende smartphone van Huawei wordt wederom uitgerust met een dubbele camera. Dat suggereren uitgelekte Huawei Mate 9 renders die vannacht verschenen.
‘Huawei Mate 9 aankondiging in november, vier varianten in de maak’

‘Huawei Mate 9 aankondiging in november, vier varianten in de maak’

Nieuws De Huawei Mate 9 wordt begin november officieel onthuld, zo beweren nieuwe bronnen. De Chinese fabrikant zou vier varianten van het toestel in ontwikkeling hebben.
‘Huawei Mate 9 met dubbele camera vanaf december verkrijgbaar’

‘Huawei Mate 9 met dubbele camera vanaf december verkrijgbaar’

Nieuws De Huawei Mate 9 ligt waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar in de winkels. De volgende phablet van de Chinese fabrikant wordt volgens de laatste geruchten uitgerust met uitstekende hardware, waaronder een dubbele camera.