De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei MatePad Pro (2022)

1/3

Pluspunten

  • Heldere amoled-schermen met hoge resoluties
  • 120Hz voor soepele animaties
  • Grote batterijen

Minpunten

  • Camerakwaliteit is niet optimaal
  • Google Play Services ontbreken

De Hauwei MatePad Pro is een tablet die verkrijgbaar is in meerdere uitvoeringen. Op deze pagina vertellen we je over de specificaties, hardware en software van beide modellen.

Lees verder na de advertentie.

MatePad Pro 11 inch (2022): compact en praktisch

Met een schermgrootte van 11 inch is de MatePad Pro een handzame tablet voor entertainment en productiviteit. Het oled-paneel heeft een resolutie van 2560 bij 1600 pixels en de schermranden zijn dun en afgerond. Daarmee maakt de tablet optimaal gebruik van de behuizing. Animaties zien er soepel uit door het 120Hz-paneel.

De behuizing komt in één kleur, namelijk zwart met gouden accenten. Aan de zijkanten zitten de volumeregelaars, aan- en uitknop en ingebouwde stereospeakers. Er is een magnetisch oppervlak te vinden aan de zijkant waarmee je de digitale pen draadloos oplaadt. Daarnaast kun je ook een toetsenbord magnetisch verbinden. Beide accessoires zijn apart verkrijgbaar.

huawei matepad pro 11 2022

Achterop de tablet vind je twee camera’s. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13 megapixel, wat prima is voor een simpel kiekje. Daarnaast is er ook een groothoeklens met 8 megapixel aanwezig. Voorin het scherm zit de selfiecamera verwerkt met een resolutie van 16 megapixel.

Interne hardware en besturingssysteem (zonder Google)

De MatePad Pro 11 inch wordt aangedreven door een processor met acht kernen. Dat is meer dan genoeg voor het maken van simpele aantekeningen en draaien van apps. Daarnaast is er 8GB aan werkgeheugen aan boord met maximaal 256GB interne opslagruimte. Die laatste is verder uit te breiden met een micro-sd-kaart van maximaal 256GB. Met de batterij van 8300 mAh haal je meerdere dagen gebruik uit je tablet. Het apparaat is snel op te laden tot 66W.

De MatePad draait uit de doos op HarmonyOS 3, Huawei haar eigen versie van Android. Let op: dit is een gestripte versie van Android, omdat Huawei geen gebruik maakt van Google Play Services. Daardoor ontbreekt ook de Google Play Store. Wel heeft Hauwei haar eigen AppGallery. Daarin staan wel wat ‘bekende’ apps als Snapchat en TikTok, maar lang niet zoveel als in de Play Store.

Huawei MatePad Pro 12,6 (2021): hetzelfde, maar groter

Het 12,6 inch-model van de MatePad Pro is de grote broer van de 11 inch-variant. Op veel vlakken komt het apparaat overeen met zijn kleinere broertje. 12,6 inch-versie is een jaartje eerder uitgekomen (2021), maar heeft een hoop te bieden.

huawei matepad pro 12,6 2022

Het meest opvallende is natuurlijk het scherm. Deze is zo’n anderhalve inch groter, maar heeft dezelfde resolutie en is ook amoled. Daardoor heeft het beeld een goed contrast waarbij zwart echt zwart is. De processor van het 12,6 inch-model heeft een degelijke processor met 256GB aan opslagruimte.

Achterop vinden we een twee camera’s, namelijk de hoofd- en groothoeklens. Met de laatste krijg je nog meer van de omgeving in één foto. De batterij van deze MatePad Pro 12,6 heeft een capaciteit van 10.050 mAh. Dat is meer dan genoeg voor een dag intensief gebruik.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei MatePad Pro 11 is aangekondigd op de IFA-techbeurs in 2022, maar is niet officieel in Nederland verkrijgbaar. De Huawei MatePad Pro 12,6 is aanvankelijk ook niet in Nederland verkrijgbaar, maar de tablet is wel officieel in Duitsland uitgekomen. Daar bedraagt de adviesprijs 799 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei MatePad Pro (2022)

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu