Huawei Nexus 6P

9,5

Nexus 6P:  de beste smartphone van 2015

De Nexus 6P is het eerste Nexus-toestel van Huawei en de meest high-end Google-telefoon van 2015. De smartphone wordt gekenmerkt door zijn grote 5,7 inch-scherm en is daarmee is slag groter dan de Nexus 5X, de Nexus-smartphone die door LG is ontwikkeld. De 6P is op vrijwel alle fronten beter dan de 5X: zo is de schermresolutie hoger, de chipset krachtiger en is het toestel voorzien van een fraaie metalen behuizing.

Hoewel de voorkant van de Nexus 6P er vrij traditioneel uitziet, is het aan de achterkant een ander verhaal. Naast de camera en het Nexus-logo vinden we hier namelijk een cirkelvormige vingerafdrukscanner. Die kan worden gebruikt om het toestel te ontgrendelen en betalingen te autoriseren. Ook bevinden de camera en flitser zich in een apart glazen paneel dat afwijkt van de rest van de behuizing. Hierdoor heeft het toestel wat weg van een periscoop.

De Huawei Nexus 6P in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De  Huawei Nexus 6P wordt gekenmerkt door high-end specificaties en een aantal interessante innovaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5,7 inch-ips-scherm met een QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels)
  • Aangedreven door een vlotte Snapdragon 810-chip (v2.1) van Qualcomm
  • Draait op een stockversie van Android Marshmallow, zonder fabrikantenskin of overbodige apps
  • Voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterkant en een usb-c-poort

Meer over de Nexus 6P

De Nexus 6P van Huawei is met zijn 5,7 inch-scherm een slag groter dan de 5X, maar is gelukkig kleiner dan de Nexus 6 die Motorola vorig jaar uitbracht. Dat toestel was met zijn 6 inch-scherm en gewicht van 184 gram voor velen gewoonweg te groot en zwaar. De Nexus 6P is minder breed, waardoor hij beter te hanteren is.  De metalen behuizing geeft het toestel een premium uitstraling en  met 159,4 bij 77,8 bij 7,3 millimeter is hij lekker dun, al is het gewicht van 178 gram relatief hoog.

nexus 6p

Bij een groter scherm hoort een hogere resolutie en het is dan ook niet verrassend dat de Nexus 6P een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels heeft. Hierdoor komen foto’s en video’s perfect tot hun recht en dankzij de prima helderheid en contrast is het beeld ook in de buitenlucht goed afleesbaar.  De Snapdragon 810-processor en 3GB aan werkgeheugen moeten ervoor zorgen dat je probleemloos Android 6.0 en de laatste apps en games moet kunnen draaien. Ook brengt Huawei meerdere versies uit, met 32, 64 of 128GB aan opslag.

nexus 6p specs

Verder is de Nexus 6P voorzien van een usb-c-poort, voor snellere doorvoer van stroom en data. Na de OnePlus 2 is de 6P de tweede smartphone die voorzien is van deze nieuwe poort, waarbij het niet uitmaakt hoe je een kabeltje er insteekt. Het toestel beschikt daarnaast over de belangrijkste verbindingen, waaronder nfc, wifi 802.11 a/b/g/n/ac en 4G+. De camera’s schieten foto’s met 12,3 en 8 megapixels en met de accu van 3450 mAh moet een accuduur van tenminste één dag gegarandeerd zijn.

nexus 6p groot

Conclusie Nexus 6P review

Het is Google voor het eerst gelukt om de beste smartphone van het jaar te maken. Huawei heeft hierin een belangrijke rol gespeeld, want de fabrikant heeft de bouwkwaliteit van zijn high-end-modellen ook in  de Nexus 6P doorgevoerd. Er is weinig op de high-end Nexus aan te merken, behalve dat `ie voor sommigen misschien iets te groot of met 649 euro (32GB-model) te duur is. Niettemin laat de Nexus 6P zien dat een Nexus-smartphone geen concessies hoeft te doen. Met een fraai design, een goede camera en dito accuduur heb je de  beste hardware met de beste Android-versie. Een betere smartphone kun je dit jaar niet kopen.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Nexus 6P review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Nexus 6P

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu