Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei Nexus 6P

Huawei Nexus 6P
9,5
Scherm 5.7 inch
Camera 12.3 megapixel
Prijs

Nexus 6P:  de beste smartphone van 2015

De Nexus 6P is het eerste Nexus-toestel van Huawei en de meest high-end Google-telefoon van 2015. De smartphone wordt gekenmerkt door zijn grote 5,7 inch-scherm en is daarmee is slag groter dan de Nexus 5X, de Nexus-smartphone die door LG is ontwikkeld. De 6P is op vrijwel alle fronten beter dan de 5X: zo is de schermresolutie hoger, de chipset krachtiger en is het toestel voorzien van een fraaie metalen behuizing.

Hoewel de voorkant van de Nexus 6P er vrij traditioneel uitziet, is het aan de achterkant een ander verhaal. Naast de camera en het Nexus-logo vinden we hier namelijk een cirkelvormige vingerafdrukscanner. Die kan worden gebruikt om het toestel te ontgrendelen en betalingen te autoriseren. Ook bevinden de camera en flitser zich in een apart glazen paneel dat afwijkt van de rest van de behuizing. Hierdoor heeft het toestel wat weg van een periscoop.

De Huawei Nexus 6P in vogelvlucht

De  Huawei Nexus 6P wordt gekenmerkt door high-end specificaties en een aantal interessante innovaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5,7 inch-ips-scherm met een QHD-resolutie (2560 bij 1440 pixels)
  • Aangedreven door een vlotte Snapdragon 810-chip (v2.1) van Qualcomm
  • Draait op een stockversie van Android Marshmallow, zonder fabrikantenskin of overbodige apps
  • Voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterkant en een usb-c-poort

Meer over de Nexus 6P

De Nexus 6P van Huawei is met zijn 5,7 inch-scherm een slag groter dan de 5X, maar is gelukkig kleiner dan de Nexus 6 die Motorola vorig jaar uitbracht. Dat toestel was met zijn 6 inch-scherm en gewicht van 184 gram voor velen gewoonweg te groot en zwaar. De Nexus 6P is minder breed, waardoor hij beter te hanteren is.  De metalen behuizing geeft het toestel een premium uitstraling en  met 159,4 bij 77,8 bij 7,3 millimeter is hij lekker dun, al is het gewicht van 178 gram relatief hoog.

nexus 6p

Bij een groter scherm hoort een hogere resolutie en het is dan ook niet verrassend dat de Nexus 6P een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels heeft. Hierdoor komen foto’s en video’s perfect tot hun recht en dankzij de prima helderheid en contrast is het beeld ook in de buitenlucht goed afleesbaar.  De Snapdragon 810-processor en 3GB aan werkgeheugen moeten ervoor zorgen dat je probleemloos Android 6.0 en de laatste apps en games moet kunnen draaien. Ook brengt Huawei meerdere versies uit, met 32, 64 of 128GB aan opslag.

nexus 6p specs

Verder is de Nexus 6P voorzien van een usb-c-poort, voor snellere doorvoer van stroom en data. Na de OnePlus 2 is de 6P de tweede smartphone die voorzien is van deze nieuwe poort, waarbij het niet uitmaakt hoe je een kabeltje er insteekt. Het toestel beschikt daarnaast over de belangrijkste verbindingen, waaronder nfc, wifi 802.11 a/b/g/n/ac en 4G+. De camera’s schieten foto’s met 12,3 en 8 megapixels en met de accu van 3450 mAh moet een accuduur van tenminste één dag gegarandeerd zijn.

nexus 6p groot

 

Conclusie Nexus 6P review

Het is Google voor het eerst gelukt om de beste smartphone van het jaar te maken. Huawei heeft hierin een belangrijke rol gespeeld, want de fabrikant heeft de bouwkwaliteit van zijn high-end-modellen ook in  de Nexus 6P doorgevoerd. Er is weinig op de high-end Nexus aan te merken, behalve dat `ie voor sommigen misschien iets te groot of met 649 euro (32GB-model) te duur is. Niettemin laat de Nexus 6P zien dat een Nexus-smartphone geen concessies hoeft te doen. Met een fraai design, een goede camera en dito accuduur heb je de  beste hardware met de beste Android-versie. Een betere smartphone kun je dit jaar niet kopen.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Nexus 6P review

Pluspunten Nexus 6P

  • Voorzien van high-end specs
  • Fraaie metalen behuizing
  • Draait op stockversie van Android

Minpunten Nexus 6P

  • Vrij forse afmetingen
  • Accu niet verwijderbaar
  • Niet goedkoop
Huawei Nexus 6P
9,5
Welke Huawei Nexus 6P wil je?
Sim only nodig?

Huawei Nexus 6P video

Bekijk alle Huawei Nexus 6P video's

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 45

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 45

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.
Nexus 5X en 6P hebben (mogelijk) hun laatste update gekregen

Nexus 5X en 6P hebben (mogelijk) hun laatste update gekregen

Nieuws Het lijkt erop dat de tijd van de Nexus 5X en 6P (en Nexus-toestellen in het algemeen) officieel voorbij is. De toestellen hebben met de beveiligingspatch van november 2018 mogelijk hun laatste update ontvangen, en worden niet langer door Google ondersteund.
Beveiligingsupdate van oktober beschikbaar voor Pixel- en Nexus-telefoons

Beveiligingsupdate van oktober beschikbaar voor Pixel- en Nexus-telefoons

Nieuws Een nieuwe maand, een nieuwe beveiligingsupdate. De patch van oktober 2018 is nu te downloaden voor Google Pixel-toestellen en de Essential Phone, en brengt de nodige verbeteringen met zich mee. De komende weken verschijnt de update voor toestellen van andere fabrikanten.
Nexus 6P en 5X krijgen geen update naar Android P

Nexus 6P en 5X krijgen geen update naar Android P

Nieuws Slecht nieuws voor gebruikers van de Nexus 6P en Nexus 5X: de telefoons worden niet bijgewerkt naar het nieuwe Android P. Daarmee blijven ze steken op Android Oreo, al ontvangen ze de komende maanden nog wel kleinere updates.
Download: deze Google Pixel 2 camera-app werkt op andere Androids

Download: deze Google Pixel 2 camera-app werkt op andere Androids

Nieuws Door slimme algoritmes schiet de Google Pixel 2 hele mooie foto's. Ontwikkelaars hebben de camera-app echter zo aangepast dat je daar ook met andere smartphones van profiteert.