De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei Nova 10 Pro

1/2

Pluspunten

  • Mooi en groot oled-scherm
  • Razendsnel opladen
  • Twee selfiecamera's

Minpunten

  • Geen toegang tot Google-diensten

De Huawei Nova 10 Pro is een midrange smartphone met twee selfiecamera’s, maar ook de nodige beperkingen. Op deze pagina vertellen we je meer.

Lees verder na de advertentie.

Huawei Nova 10 Pro: dit moet je weten

Sinds enkele jaren heeft Huawei te maken met Amerikaanse sancties, waardoor het bedrijf geen gebruik mag maken van Google-software en ook geen 5G aan kan bieden op zijn telefoons. Toch komen er nog regelmatig nieuwe toestellen op de markt, zoals deze Huawei Nova 10 Pro.

Het gaat om een midrange smartphone met een wat oudere Snapdragon 778G-chip. Die is nog steeds rap zat voor de meeste taken, al kun je er over een jaar of twee waarschijnlijk niet alle games meer mee te spelen. Je krijgt 8GB werkgeheugen en 128 of 256GB opslagruimte.

Huawei Nova 10 Pro

Wij vinden het uiterlijk van de Nova 10 Pro wat kitscherig, maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. Het gebogen scherm van de Nova 10 is met 6,78 inch in ieder geval flink aan de maat. Het gaat bovendien om een oled-display met prachtige kleuren en een zeer hoog contrast. Ook de verversingssnelheid ligt met 120Hz lekker hoog, waardoor het beeld er soepel uitziet. Opvallend is het dubbele gat, waar liefst twee selfiecamera’s in zitten. Naast de ‘gewone’ 60 megapixel-camera is er ook een speciale portretlens van 8 megapixel aanwezig.

Razendsnel laden, drie camera’s op de achterkant

De Huawei Nova 10 Pro heeft een 4500 mAh-accu, waar je de dag waarschijnlijk wel mee doorkomt. Als dat niet lukt, kun je razendsnel bijladen met 100 Watt. Volgens Huawei ga je zo in tien minuten van 20 naar 80 procent batterijlading. Als het ietsje minder rap mag, kun je overigens ook kijken naar de ‘gewone’ Huawei Nova 10, die verder sterk op dit toestel lijkt.

Op de achterkant van de Nova 10 Pro zitten drie lenzen. De primaire camera heeft een hoge resolutie van 50 megapixel, maar de ultragroothoeklens moet het met slechts 8 megapixel doen. Dat is jammer, want juist dit soort camera’s, bedoeld om bijvoorbeeld grote gebouwen te fotograferen, is gebaat bij veel details. De derde lens is een tamelijk overbodige dieptesensor.

Software en prijzen

Zoals gezegd wordt Huawei geplaagd door sancties. Dit toestel draait op Harmony OS, dat is gebaseerd op een beperkte versie van Android zonder apps als YouTube. Ook kun je geen gebruik maken van de Google Play Store. Als je bijvoorbeeld WhatsApp wil installeren, moet dat op een zeer omslachtige manier. Bedenk je dus goed of je daar zin in hebt. Het is bovendien onduidelijk hoelang je software-updates krijgt.

De Huawei Nova 10 Pro met 8GB RAM en 128GB opslagruimte heeft een adviesprijs van 649 euro en zal later in 2022 te koop zijn. Je kiest uit de kleuren zwart, zilver, groen en violet.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei Nova 10 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu