Huawei P Smart Plus (2019)

1/6

Pluspunten

  • Moderne driedubbele camera
  • Mooi scherm met druppel-notch
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

  • Minder werkgeheugen dan zijn voorganger
  • Geen dubbele selfiecamera

Dit moet je weten over de Huawei P Smart Plus (2019)

De Huawei P Smart Plus (2019) is een midrange toestel met prima prijs-kwaliteitsverhouding. Het toestel vertoont veel overeenkomsten met zijn voorganger, de Huawei P Smart Plus uit 2018. Grootste verschil zit ‘m aan de buitenkant: dit nieuwe model heeft een moderne driedubbele camera.

huawei p smart plus 2019

Lees verder na de advertentie.

Midrange toestel met moderne camera

Hoewel een driedubbele camera in deze prijsklasse inmiddels niet meer heel zeldzaam is, voegt het toch altijd fijne functies toe. De Huawei P Smart Plus (2019) heeft achterop een primaire lens van 24 megapixels, een groothoeklens met 16 megapixels en een 2 megapixel-dieptesensor.

Daarmee zijn allemaal mooie foto-functies mogelijk. Zo stelt de groothoeklens je in staat veel meer beeld te vangen in één foto. De dieptesensor zorgt voor een mooi diepte-effect met onscherpe achtergrond. Daarnaast draagt ook de software van dit toestel zijn steentje bij. Zo heeft Huawei de uitstekende nachtmodus, die geroemd wordt op de Huawei P30, ook naar dit toestel gebracht.

Verschillen met voorganger

Los van de upgrade in de camera moet deze nieuwe Huawei P Smart Plus soms ook een stapje terugdoen ten opzichte van zijn voorganger. Zo heeft de dubbele selfiecamera van het oude model plaatsgemaakt voor een enkel exemplaar in de nieuwe. Dat zorgt er echter wel voor de de notch in het 6,21 inch grote full hd-scherm een stuk kleiner is geworden.

De Huawei P Smart Plus heeft verder een Kirin 710-chip met 3GB aan werkgeheugen. Ook dat laatste is iets minder dan bij zijn voorganger, die nog uitgerust was met 4GB aan werkgeheugen. Veel zul je daar in de praktijk waarschijnlijk niet van merken. Het opslaggeheugen is met 64GB wel hetzelfde gebleven. Ook is dat nog uit te breiden met een geheugenkaartje. De 3400mAh accu is goed voor ruim een dag gebruik.

Huawei P Smart Plus (2019)

De smartphone draait op Android 9.0 (Pie), waaraan Huawei zijn eigen software EMUI 9 heeft toegevoegd. Het toestel is verkrijgbaar met een zwarte of donkerblauwe unibody behuizing. De adviesprijs is 279 euro.

Deze smartphone koop je als je… niet de hoofdprijs wilt betalen voor een moderne smartphone met veelzijdige camerafuncties.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei P Smart Plus (2019)

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu