Huawei P Smart S

1/6

Dit moet je weten over de Huawei P Smart S

De Huawei P Smart S is een voordelige Android-smartphone met een oled-scherm, veel opslaggeheugen en een fraai ontwerp. Belangrijk om te weten is dat het toestel geen Google-certificering heeft en daarom niet standaard overweg kan met apps als Gmail, Google Agenda en YouTube. Op deze pagina lees je alles over de P Smart S.

De Huawei P Smart S in het kort

  • 6,3inch oled-scherm met full-hd-resolutie
  • Kirin 710F-processor
  • 4GB werkgeheugen
  • 128GB opslagruimte met micro-sd-slot
  • Drie camera’s op de achterkant
  • 4000 mAh-accu met usb-c-aansluiting
  • Draait op Android 10 zonder Google-certificering
  • Vingerafdrukscanner
Huawei P Smart S

Geen Google-certificering

Het grootste aandachtspunt van de Huawei P Smart S is dat de smartphone geen Google-certificering heeft. Dit is een rechtstreeks gevolg van een handelsverbod dat de Amerikaanse regering Huawei heeft opgelegd. Huawei mag sinds mei 2019 geen zaken meer doen met Huawei en brengt nieuwe smartphones als de P Smart S daarom uit met een Android-versie zonder Google-apps.

De Play Store-appwinkel, Gmail, Agenda, YouTube en Maps zijn daarom niet standaard op de telefoon te gebruiken. Andere Google-apps ontbreken ook. Apps van derden moet je installeren via de Huawei AppGallery-winkel, die een veel kleiner aanbod heeft. Veel apps werken bovendien nog niet goed omdat ze ontwikkeld zijn met Google-software in het achterhoofd. Die achtergrondsoftware ontbreekt ook.

Prima hardware

Met de specificaties van de P Smart S is niets mis. De telefoon ziet er fraai en modern uit en heeft een oled-scherm met full-hd-resolutie. Een oled-display is mooier dan lcd, en vanwege de meerprijs niet gebruikelijk in dit prijssegment.

Huawei P Smart S

De P Smart draait op een tragere Kirin 710F-processor met 4GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen. Je hebt dus veel ruimte tot je beschikking voor apps, foto’s, video’s en games. Het toestel heeft vier camera’s, waarvan drie op de achterkant. Die maken normale foto’s en groothoekbeelden, bijgestaan door een dieptesensor voor een portret-effect. Hierbij vervaagt de achtergrond. De accu is met een capaciteit van 4000 mAh van gemiddelde grootte en laadt langzaam (10 Watt) op via een usb-c-kabel.

Huawei P Smart S kopen

De P Smart S is te koop in de kleuren zwart en wit en kost 219 euro. Het toestel is zowel los als in combinatie met een abonnement verkrijgbaar.

Deze smartphone koop je als…. je een toestel wilt met een mooi scherm en prima hardware, en weet wat er niet mogelijk is door de ontbrekende Google-certificering.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei P Smart S

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu