Huawei P Smart Z

1/6

Pluspunten

  • Uitschuifbare selfiecamera
  • Groot scherm, van rand tot rand
  • Voordelig maar compleet toestel

Minpunten

  • EMUI-skin is niet voor iedereen
  • Toestel oogt kwetsbaar
  • Niet de snelste processor

Prijzen vergelijken

Dit moet je weten over de Huawei P Smart Z

De Huawei P Smart Z is een voordelige smartphone met een groot scherm. De selfiecamera kan net als bij de Samsung Galaxy A80 of Oppo Reno uit de behuizing schuiven. Daardoor neemt deze geen ruimte in op de voorkant en heeft het 6,6 inch grote, randloze scherm geen notch.

Uitschuifbare camera voor P Smart Z

De meest opvallende feature van de Huawei P Smart Z is in de eerste instantie niet eens te zien. De selfiecamera zit namelijk verstopt in de behuizing van het toestel. Zodra je deze nodig hebt, schuift hij met een mechanisme uit de bovenkant tevoorschijn.

Huawei P Smart Z officieel

Dit heeft als voordeel dat de camera geen ruimte inneemt op de voorkant van het toestel. Daardoor kan het beeldscherm over de hele lengte en breedte van de telefoon worden geplaatst, zonder dat er een notch nodig is. Een uitschuifmechanisme met bewegende onderdelen kan wel wat kwetsbaarder zijn dan een vaste camera, maar Huawei claimt dat het mechanisme ruim 100.000 keer op en neer kan.

Met deze uitschuifbare camera is Huawei niet uniek. Andere fabrikanten kozen al eerder voor soortgelijke oplossingen. Naast de Samsung Galaxy A80 en Oppo Reno heeft ook de OnePlus 7 Pro een camera die in de behuizing verdwijnt als hij niet nodig is.

Goede specificaties voor prima prijs

Deze oplossing voor de camera biedt extra ruimte voor het scherm. Dat is met 6,6 inch behoorlijk aan de maat. Het display heeft een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Ook de andere specificaties zijn niet onaardig. Zo heeft het toestel een Kirin 710F-processor met 4GB werkgeheugen. Het toestel beschikt over een grote accu van 4000 mAh en heeft 64GB aan opslagruimte.

Daarmee is het toestel krachtiger dan de vorig jaar uitgebrachte Huawei P Smart. Ook heeft het toestel een dubbele cameramodule op de achterkant zitten. Die bestaat uit een hoofdcamera met 16 megapixel en een dieptesensor van 2 megapixel, die moet zorgen voor mooie wazige achtergronden bij portretten.

Ondanks deze prima specificaties houdt Huawei de prijs van deze P Smart Z vrij laag. De adviesprijs is 279 euro, waardoor hij kan concurreren met toestellen als de Samsung Galaxy A50. De smartphone is in de Benelux in verschillende kleuren verkrijgbaar en is nu te koop.

Deze smartphone koop je als… je gecharmeerd bent van een uitschuifcamera in een goed uitgerust toestel voor een zacht prijsje.

Huawei P Smart Z deals

Huawei P Smart Z

64 GB

€ 229,00

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon
Vergelijk alle Huawei P Smart Z prijzen

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei P Smart Z

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu