Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei P10 Lite

Huawei P10 Lite
8,0
Scherm 5.2 inch
Camera 12 megapixel

Huawei P10 Lite: onbegrensd goed budgettoestel

De Huawei P10 Lite is een smartphone uit de middenklasse die veel weg heeft van zijn grotere broer, de Huawei P10. De P10 Lite lijkt behoorlijk op die smartphone qua uiterlijk, maar wijkt op een paar punten fors af. Zo is het scherm wat groter (5,2 inch vs 5,1 inch) en is de gebruikte Kirin 655-chipset onder de motorkap minder krachtig. Ook de accu, met een capaciteit van 3000 mAh, is wat kleiner dan die van de Huawei P10. Bovendien is de achterkant van glas, waar die van de Huawei P10 juist van metaal is.

De Lite-reeks is behoorlijk populair in Nederland en voorgaande toestellen – de P9 Lite en P8 Lite – werden dan ook goed verkocht. De smartphones bieden veel waar voor hun geld, hebben een mooi design en zijn daarnaast betaalbaar. De Huawei P10 Lite heeft echter een adviesprijs van 349 euro, en is daarmee een stukje duurder dan zijn voorgangers. Huawei heeft ook de P8 Lite (2017) uitgebracht, een herziene uitgave van de P8 Lite. Dat toestel is wat goedkoper dan de P10 Lite, maar ook wat minder krachtig.

De P10 Lite kopen?

Check alle abonnementen en losse prijzen in onze vergelijker.

Huawei P10 Lite
8,0
Welke Huawei P10 Lite wil je?
Wij hebben momenteel geen Huawei P10 Lite aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

De Huawei P10 Lite in vogelvlucht

De Huawei P10 Lite kenmerkt zich voornamelijk door de vlotte specificaties, het mooie design en de relatief lage adviesprijs. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

 • 5,2 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
 • 12 megapixel-camera voor het maken van foto’s, 8 megapixel-camera voor selfies
 • Draait standaard op Android 7.0 (Nougat) met Huawei EmotionUI 5.0
 • Kirin 655-chip met 4GB aan werkgeheugen
 • 32GB ingebouwde opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaartje
 • Vingerafdrukscanner aan de achterkant
 • Gelanceerd met een adviesprijs van 349 euro in april 2017

Meer over de Huawei P10 Lite

huawei p10 liteDe Huawei P10 Lite draait uit de doos op Android 7.0 (Nougat), met alle features van die Android-versie. Over de software heeft Huawei zijn EMUI-skin gelegd, een nogal drukke schil met allerlei verschillende functies, maar die de afgelopen jaren wel flink is verbeterd. Zo is het uiterlijk op de schop gegaan en zijn overbodige functies geschrapt. Nog steeds probeert EMUI af en toe apps te sluiten die je niet wil sluiten, maar de nadelen die de interface in de afgelopen jaren had zijn drastisch minder vervelend geworden.

Onder de motorkap loopt de P10 Lite op een Kirin 655-processor, die bijgestaan wordt door 4GB aan werkgeheugen. Dit is een chipset met acht kernen, die meer dan genoeg rekenkracht aan boord heeft om je favoriete apps te draaien. Hevige gamers kunnen beter uitwijken naar een iets krachtiger toestel, maar voor apps als Facebook, WhatsApp en Snapchat heb je meer dan genoeg vermogen.

Verder is de Huawei P10 Lite voorzien van een 3000 mAh-accu, al is er helaas geen usb-c-poort aanwezig. De telefoon beschikt over een micro-usb-aansluiting, waardoor opladen langzamer gaat dan gewend. Jammer, want de SuperCharge-snellaadtechniek van Huawei bij andere toestellen werkt enorm goed en zorgt ervoor dat de accu in een mum van tijd volledig is opgeladen.

Conclusie Huawei P10 Lite review

De Huawei P10 Lite biedt behoorlijk wat smartphone voor het geld. Het toestel bouwt voort op zijn voorgangers, maar brengt geen radicale vernieuwingen met zich mee. Of de P10 Lite een betere koop is dan de P8 Lite (2017) is lastig te zeggen: dat toestel lijkt in veel opzichten op de P10 Lite, maar is een stuk goedkoper. Bovendien blijft de software gebreken vertonen, terwijl concurrenten vaak een simpelere skin of stock-Android bieden. De P10 Lite is zeker geen slecht toestel, maar het is de vraag of Huawei niet teveel met zichzelf concurreert door de P8 Lite (2017).

→ Lees meer in de uitgebreide Huawei P10 Lite review

Pluspunten P10 Lite

 • Krachtige hardware
 • Voorzien van vingerafdrukscanner
 • Behuizing van metaal en glas

Minpunten P10 Lite

 • EmotionUI niet voor iedereen
 • Zelfde design als voorgangers
Huawei P10 Lite
8,0
Welke Huawei P10 Lite wil je?
Wij hebben momenteel geen Huawei P10 Lite aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Android 8.0 (Oreo) rolt uit naar Huawei P10 Lite

Android 8.0 (Oreo) rolt uit naar Huawei P10 Lite

Nieuws Ietsjes later dan verwacht rolt de Android 8.0-update nu ook uit voor de Huawei P10 Lite. De software komt gefaseerd uit en brengt diverse verbeteringen met zich mee.
Huawei bevestigt: geen Android Oreo-update voor P9, maar P10 Lite rolt nu uit

Huawei bevestigt: geen Android Oreo-update voor P9, maar P10 Lite rolt nu uit

Nieuws De Huawei P9 krijgt definitief geen update naar Android 8.0 (Oreo), zo heeft een woordvoerder van het bedrijf bevestigd. Voor bezitters van de P10 Lite en P8 Lite (2017) is er wel goed nieuws.
Huawei P10 Lite en P8 (2017) krijgen wél Android 8.0-update vanaf juni – update

Huawei P10 Lite en P8 (2017) krijgen wél Android 8.0-update vanaf juni – update

Nieuws Gebruikers van de vorig jaar uitgebrachte Huawei P10 Lite en P8 (2017) krijgen toch een update naar Android 8.0 (Oreo). De klantenservice van Hauwei ontkende dat deze update in ontwikkeling was, maar nu blijkt dat deze toch in juni verschijnt.
Huawei P10 en P10 Lite-update beschikbaar: dit is er nieuw

Huawei P10 en P10 Lite-update beschikbaar: dit is er nieuw

Nieuws Bezitters van de Huawei P10, P10 Lite en P10 Plus kunnen aan de slag met een grote update. Deze introduceert een clouddienst, bellen via 4G en andere nieuwe features.
Huawei P10 Lite review: betaalbaar alternatief voor vlaggenschip

Huawei P10 Lite review: betaalbaar alternatief voor vlaggenschip

8
Reviews Tegelijk met de Huawei P10 kondigde Huawei ook een nieuwe smartphone in de populaire Lite-serie aan: de Huawei P10 Lite. Hoe verhoudt dit toestel zich tot zijn voorgangers? Dit en meer bespreken we in deze uitgebreide review.