Huawei P10

Expertscore
Scherm
5.1 inch
Camera
20 megapixel
Prijs

Huawei P10: stijlvolle smartphone met dubbele camera

De Huawei P10 is een metalen Android-smartphone voorzien van een dubbele Leica-camera. Bij Huawei staat design centraal, maar de fabrikant heeft ook altijd alle andere zaken op orde. Zo ben je voorzien van de beste hardware, een uitstekende camera en een helder en mooi scherm. Het toestel beschikt over de Kirin 960-chip, de nieuwste en snelste processor van Huawei die nog betere prestaties levert.

Ook beschikt de Huawei P10 standaard over Android 7.0 (Nougat), met versie 5.1 van de EMUI-schil. Deze skin is simpeler en mooier dan voorheen, en introduceert daarnaast een aantal interessante functies. Net als zijn voorganger beschikt de Huawei P10 over een dubbele camera. Zo is er een 12 megapixel RGB-sensor aanwezig en een 20 megapixel-camera voor monochrome beelden. Ook is er gezichtsdetectie beschikbaar, waarmee de verschillende portretfuncties verbeterd worden. Lees ook over de Huawei P10 Plus, de grotere broer van de P10 of de goedkopere Huawei P10 Lite.

Unlimited Madness maand: profiteer van super scherpe prijzen!

De Huawei P10 bij T-Mobile:
✔ € 11,50 korting p/m op je bundel!
✔ 5 GB Data (supersnel 4G)
✔ Onbeperkt bellen / SMS’en
✔ Met T-Mobile Samen tot €5 extra korting!
✔ Gratis Premium Giftbox t.w.v. € 119,-

Meer informatie Naar aanbieding

De Huawei P10 in vogelvlucht

De Huawei P10 is een echt vlaggenschip en beschikt over de beste specificaties van het moment. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5,1 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • Dubbele Leica-camera achterop, 8 tot 13 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 (Nougat) met EmotionUI 5.1
  • Kirin 960-chip met 4GB RAM
  • 32 tot 64GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart

Meer over de Huawei P10 camera

In 2016 maakte Huawei bekend een samenwerking met Leica aan te gaan. De Duitse cameramaker zou voortaan ondersteuning bieden bij de ontwikkeling van nieuwe camerasensoren. Sindsdien worden vlaggenschepen van de fabrikant voorzien van dubbele lenzen achterop. Eén voor het maken van kleurenfoto’s, de ander voor zwart-wit-foto’s. Die twee beelden worden vervolgens door het toestel gecombineerd om scherpe foto’s met mooiere belichting te zorgen.

huawei p10 officieel

Je kunt er echter ook voor kiezen om slechts één van de twee lenzen in te zetten. Zo maak je de meest prachtige zwart-wit-foto’s die er zeer kunstzinnig uitzien. De fotografische genieën van Leica hebben allerlei unieke algoritmes toegevoegd die zorgen dat je foto’s niet zomaar kleurloos zijn, maar barsten van de intensiteit. Stijlvolle kiekjes schieten was nog nooit zo makkelijk.

EmotionUI 5.1 met slimme features

De Huawei P10 loopt standaard op Android 7.0 (Nougat). De fabrikant levert daarnaast zijn eigen Android-interface mee, EmotionUI. In het verleden kreeg die interface veel kritiek, omdat Huawei relatief forse aanpassingen maakte aan het besturingssysteem. Niet alleen het uiterlijk, maar ook de functionaliteit werd radicaal gewijzigd. Zo was er geen app-overzicht en werkten notificaties niet altijd naar behoren.

Huawei luisterde echter naar de kritiek en introduceerde eind 2016 de Mate 9 met EmotionUI 5.0. Plotseling leek de interface een stuk meer op Android, inclusief het welbekende app-overzicht. De P10 loopt op EMUI 5.1, een nieuwere versie waarin vooral machine learning een grotere rol speelt. De software leert van de gebruiker en past op deze manier bijvoorbeeld aan welke applicaties op de achtergrond actief blijven, en welke sneller worden gesloten.

EmotionUI biedt overigens wel nog flink wat aanpassingen op de achtergrond. Huawei claimt dat de software is geoptimaliseerd voor een langere levensduur van het toestel. Waar de meeste smartphones na twee jaar merkbaar langzamer zijn, wil Huawei consistentie en duurzaamheid benadrukken. Door ongebruikte apps automatisch af te sluiten en de processor minder onnodig zwaar te belasten kun je jaren met je P10 door.

Hardware uit Huawei’s fabriek

Eén van de sterkste punten van Huawei-smartphones is de hardware. De meeste fabrikanten laten hun chips door andere bedrijven produceren. Zo besparen ze geld omdat ze zelf geen fabriek op hoeven te zetten, maar het betekent ook dat ze chips gebruiken die niet perfect geoptimaliseerd zijn voor hun smartphone. Huawei maakt zijn chips echter helemaal zelf, op basis van wat het bedrijf nodig heeft. Zo ontstaat er hardware die perfect ingespeeld is op software.

De Huawei P10-chipset is een Kirin 960. Deze beschikt over meer dan genoeg kracht om zelfs de meest grafisch intensieve apps soepel te laten lopen. Huawei’s toestel weet echter ook wanneer er minder kracht nodig is, bijvoorbeeld als je gewoon WhatsApp of je browser gebruikt. Dan wordt het stroomverbruik beperkt en gaat je accu langer mee. Zo haal je moeiteloos het einde van de dag zonder extra opladen.

Conclusie Huawei P10 review

De Huawei P10 is misschien wel het best te omschrijven als ‘degelijk’, en dat is tegelijk een compliment en een kritiekpunt. Een compliment, want het is een smartphone zonder fratsen, met krachtige hardware die vrijwel alles aan kan. Haal je dit toestel in huis, dan zul je er niet ontevreden mee zijn. Maar op een moment dat de concurrentie weet te verbazen met design en beeld is het ook een stevig kritiekpunt.

De Huawei P10 is iets goedkoper dan andere vlaggenschepen, maar echt voordelig is hij niet. Van een smartphone die vele honderden euro’s kost is het niet onredelijk om iets meer onderscheidende features te verwachten. De P10 stapt nauwelijks uit de schaduw van zijn voorganger, met relatief kleine verbeteringen ten opzichte van de Huawei P9. Laat staan dat het toestel genoeg in huis heeft om zich te onderscheiden van het geweld van de concurrentie. Huawei speelt het op safe met zijn nieuwe vlaggenschip. De basis is gelukkig zeer solide, maar daardoor zal de Huawei P10 ook niet gauw een eerste keus zijn.

Lees meer in de uitgebreide Huawei P10 review

Huawei P10 release en prijs

De Huawei P10 is sinds 24 maart in Nederland te koop voor een adviesprijs van 599 euro. Op 10 april, verschijnt de Huawei P10 Plus voor 749 euro.

Bespaar met een sim only abonnement

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun smartphone los te kopen in combinatie met een sim only. Op zustersite OnlySim.nl vind je de scherpste deals voor een nieuw abonnement en bespaar je tot wel enkele tientjes per maand op je telefoonkosten.

Pluspunten P10

  • Uitstekende hardware
  • Dubbele camera presteert prima
  • Mooi design en stevige behuizing

Minpunten P10

  • Software is niet voor iedereen
  • Krijgt weinig Android-updates

Huawei P10 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Huawei P10 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Overzicht: de goedkoopste Android-aanbiedingen van week 35

Overzicht: de goedkoopste Android-aanbiedingen van week 35

6 min
Deals
Iedere week verschijnen er talloze nieuwe smartphones, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. We zetten de beste deals op een rijtje, zodat je snel het voordeligste toestel vindt.
Waarom niet elke Huawei P10 even snel is: Huawei verklaart

Waarom niet elke Huawei P10 even snel is: Huawei verklaart

1 min
Nieuws
Uit enkele tests is gebleken dat de prestaties van de Huawei P10 flink kunnen verschillen van toestel tot toestel. De fabrikant heeft nu een verklaring gegeven waar dat aan kan liggen.
De 6 beste alternatieven voor de Samsung Galaxy S8

De 6 beste alternatieven voor de Samsung Galaxy S8

5 min
Nieuws
Eind deze maand ligt de Samsung Galaxy S8 eindelijk in de winkels. Natuurlijk is het niet het enige vlaggenschip dat dit voorjaar verschijnt. Wij hebben de beste Galaxy S8 alternatieven voor je verzameld.

Download onze app

Download onze app