Huawei P10

Scherm
inch
Camera
megapixel

Huawei P10: stijlvolle smartphone met dubbele camera

De Huawei P10 wordt een metalen Android-smartphone voorzien van een dubbele Leica-camera. Bij Huawei staat design centraal, maar de fabrikant heeft ook altijd alle andere zaken op orde. Zo ben je voorzien van de beste hardware, een uitstekende camera en een helder en mooi scherm. Het toestel is officieel nog niet aangekondigd, maar op deze pagina vind je het laatste Huawei P10 nieuws met actuele geruchten. Ook blikken we vooruit op de specificaties en software. De verwachting is dat de Huawei P10 release eind februari of in maart plaatsvindt.

Toestellen in de Huawei P-reeks zijn de vlaggenschepen van de Chinese fabrikant. Het zijn doorgaans smartphones voorzien van de nieuwste hardware, met een dunne metalen behuizing en speciale aandacht voor de camera. Dit model is de opvolger van de Huawei P9, die in 2015 verscheen. De P10 biedt onder andere een betere camera, een krachtigere chipset en vernieuwde software.

Nu al het laatste nieuws over de Huawei P10 ontvangen?

Meld je aan en je bent als eerste op de hoogte van alles over de nieuwe Huawei P10!

Bij aanmelding ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

De Huawei P10 in vogelvlucht

Hoewel het toestel officieel nog niet aangekondigd is, hebben we een aardig idee van de specificaties. Onderstaande specificaties staan dus nog niet vast maar geven een goed idee van wat je van de smartphone kunt verwachten.

  • 5,2 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • Dubbele Leica-camera achterop, 8 tot 13 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 (Nougat) met EmotionUI 5.0
  • Krachtige Kirin-chipset, 3 of 4GB werkgeheugen
  • 32 tot 64GB opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart

Meer over de Huawei P10 camera

In 2016 maakte Huawei bekend een samenwerking met Leica aan te gaan. De Duitse cameramaker zou voortaan ondersteuning bieden bij de ontwikkeling van nieuwe camerasensoren. Sindsdien worden vlaggenschepen van de fabrikant voorzien van dubbele lenzen achterop. Eén voor het maken van kleurenfoto’s, de ander voor zwart-wit-foto’s. Die twee beelden worden vervolgens door het toestel gecombineerd om scherpe foto’s met mooiere belichting te zorgen.

Je kunt er echter ook voor kiezen om slechts één van de twee lenzen in te zetten. Zo maak je de meest prachtige zwart-wit-foto’s die er zeer kunstzinnig uitzien. De fotografische genieën van Leica hebben allerlei unieke algoritmes toegevoegd die zorgen dat je foto’s niet zomaar kleurloos zijn, maar barsten van de intensiteit. Stijlvolle kiekjes schieten was nog nooit zo makkelijk.
Huawei P9 Plus officieel

Huawei P10 software: EmotionUI 5.0’s slimme features

De Huawei P10 loopt naar alle waarschijnlijkheid op Android 7.0 (Nougat). De fabrikant levert daarnaast zijn eigen Android-interface mee, EmotionUI. In het verleden kreeg die interface veel kritiek, omdat Huawei relatief forse aanpassingen maakte aan het besturingssysteem. Niet alleen het uiterlijk, maar ook de functionaliteit werd radicaal gewijzigd. Zo was er geen app-overzicht en werkten notificaties niet altijd naar behoren.

Huawei luisterde echter naar de kritiek en introduceerde eind 2016 de Mate 9 met EmotionUI 5.0. Plotseling leek de interface een stuk meer op Android, inclusief het welbekende app-overzicht. De verwachting is dat de P10 op precies dezelfde software loopt, met enkele kleine aanpassingen om deze nog gebruiksvriendelijker te maken.

EmotionUI biedt overigens wel nog flink wat aanpassingen op de achtergrond. Huawei claimt dat de software is geoptimaliseerd voor een langere levensduur van het toestel. Waar de meeste smartphones na twee jaar merkbaar langzamer zijn, wil Huawei consistentie en duurzaamheid benadrukken. Door ongebruikte apps automatisch af te sluiten en de processor minder onnodig zwaar te belasten kun je jaren met je P10 door.

Huawei P10 hardware: uit Huawei’s fabriek

Eén van de sterkste punten van Huawei-smartphones is de hardware. De meeste fabrikanten laten hun chips door andere bedrijven produceren. Zo besparen ze geld omdat ze zelf geen fabriek op hoeven te zetten, maar het betekent ook dat ze chips gebruiken die niet perfect geoptimaliseerd zijn voor hun smartphone. Huawei maakt zijn chips echter helemaal zelf, op basis van wat het bedrijf nodig heeft. Zo ontstaat er hardware die perfect ingespeeld is op software.

De Huawei P10-chipset is een Kirin 960. Deze beschikt over meer dan genoeg kracht om zelfs de meest grafisch intensieve apps soepel te laten lopen. Huawei’s toestel weet echter ook wanneer er minder kracht nodig is, bijvoorbeeld als je gewoon WhatsApp of je browser gebruikt. Dan wordt het stroomverbruik beperkt en gaat je accu langer mee. Zo haal je moeiteloos het einde van de dag zonder extra opladen.

Pluspunten P10

  • Uitstekende hardware
  • Dubbele camera presteert prima
  • Mooi design en stevige behuizing

Minpunten P10

  • Software is niet voor iedereen
  • Krijgt weinig Android-updates

Laatste berichten

Eerste foto’s Huawei P10 Plus tonen gebogen scherm

Eerste foto’s Huawei P10 Plus tonen gebogen scherm

0
2 min
Nieuws
De eerste officiële afbeeldingen van de Huawei P10 Plus zijn uitgelekt. Daaruit blijkt dat het toestel onder andere over een gebogen scherm beschikt dat doorloopt in de randen.
7 zaken die we nu al weten over de Huawei P10

7 zaken die we nu al weten over de Huawei P10

0
4 min
Nieuws
Over minder dan twee weken wordt de Huawei P10 al officieel onthuld. Wat kunnen we precies verwachten van het volgende vlaggenschip van Huawei? Tijd voor een overzicht.