Huawei P20

Scherm
5.7 inch
Camera
megapixel

Dit moet je weten over de Huawei P20

De Huawei P20 is het nieuwe toptoestel van de Chinese fabrikant voor 2018. Deze smartphone wordt waarschijnlijk eind maart 2018 officieel aangekondigd, en ligt niet veel later in de winkels. Bronnen beweren dat het toestel een sterk verbeterde camera met drie lenzen krijgt. Ook een voorkantvullend scherm met minimale randen is aanwezig, zoals op de Huawei Mate 10 Pro.

Op moment van schrijven is de opvolger van de Huawei P10 nog niet officieel aangekondigd. Via deze pagina blijf je op de hoogte over de laatste geruchten. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alles rondom de Huawei P20, van releasedatum tot adviesprijs en specificaties.

Verwachte Huawei P20 specificaties

  • Voorkantvullend 5,7 inch-scherm met QHD-resolutie
  • Driedubbele 40 megapixel-camera achterop met 5x hybride zoom
  • Loopt op Android 8.0 (Oreo) met EmotionUI-interface
  • Krachtige Kyrin 970-chip met 4GB werkgeheugen
  • 64GB aan uitbreidbare opslagruimte

huawei p20

Camera: meer megapixels dan ooit

De laatste jaren is Huawei steeds meer aandacht gaan besteden aan de camera. Zo hebben Huawei-smartphones tegenwoordig lenzen van Leica, een bekend Duits bedrijf. Die expertise was welkom, want inmiddels behoren Huawei’s smartphonecamera’s tot de beste van het moment.

Voor de Huawei P20 heeft het bedrijf grootse plannen, als we de geruchten mogen geloven. Bronnen spreken over drie camera’s aan de achterkant, waaronder één 40 megapixel-lens. Hoewel meer megapixels niet direct een garantie is voor betere foto’s, garandeert het wel een hele hoge resolutie. Ook krijgt de P20 waarschijnlijk 5x hybrid zoom. Deze combinatie van optische en digitale zoom laat je mogelijk flink inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Tevens heeft de camera-app een ‘Pro Night Mode’, die altijd voor scherpe en heldere foto’s zorgt, ook in het donker.

Voorop zit naar verwachting een dubbele 24 megapixel-camera. Die maakt betere selfies in situaties met weinig licht. Ook heeft de frontcamera een bredere lens, zodat je groepsfoto’s kunt maken. ‘s Avonds op een feestje met de hele vriendengroep op de foto? De P20 zorgt er voor dat jullie allemaal goed in beeld komen.

Lees ook: ‘Huawei P20 heeft 40 megapixel-camera met drie lenzen’

Verbeterde hardware voor de Huawei P20

Met de P-serie pakt Huawei altijd uit op designgebied, en we verwachten dat dat met de P20 weer het geval is. Zo krijgt de smartphone waarschijnlijk een voorkantvullend scherm met minimale randen aan de boven- en onderkant. Dat is vergelijkbaar met de Huawei Mate 10 Pro die eind 2017 verscheen. Het precieze schermformaat is nog onbekend, maar ligt waarschijnlijk tussen de 5 en 6 inch. Door de kleine randen blijft het toestel zelf redelijk handzaam.

Het toestel wordt uitgerust met de Kirin 970-chip. Het is de allereerste chip met een ‘Neural Processing Unit’ voor smartphones. Klinkt ingewikkeld maar het betekent in feite dat de Mate 10 straks over kunstmatige intelligentie beschikt. Dat moet volgens Huawei’s topman Richard Yu zorgen voor snellere prestaties, een langere accuduur en slimme suggesties op basis van jouw smartphonegedrag. Reken verder op 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte en Android Oreo met de nieuwste versie van Huawei’s EMUI-interface.

Huawei P20 release en prijs

Op 26 maart wordt de Huawei P20 officieel onthuld. De Chinese fabrikant organiseert die dag een evenement in Parijs. Een exacte releasedatum is nog onbekend, maar reken er maar op dat het toestel vervolgens vanaf april te koop is.

Huawei P-smartphones zijn doorgaans iets goedkoper dan de concurrentie. Zo was de Huawei P10 bij zijn release slechts 600 euro. We verwachten dan ook dat de adviesprijs van de P20 zo rond de 600 tot 700 euro ligt. Dat is nog altijd stukken goedkoper dan concurrenten als de Samsung Galaxy S9.

Huawei P20 Plus en P20 Lite

Zoek je een krachtiger of juist een goedkoper toestel, dan heeft Huawei enkele alternatieven voor je. Net als voorgaande jaren staan er ook een Huawei P20 Lite en P20 Plus op de planning. De Huawei P20 Lite is een stuk minder krachtig, heeft wel dubbele camera’s aan beide kanten. Ook krijgt het toestel een vrijwel volledig randloos scherm. Slechts bovenaan zit een kleine inkeping voor het scherm, vergelijkbaar met de notch op de iPhone X. De P20 Lite kost naar verwachting zo’n 300 tot 400 euro.

De Huawei P20 Plus doet er juist een schepje bovenop. Zo heeft het toestel een iets groter scherm, meer werkgeheugen en meer opslagruimte. Ook zijn er waarschijnlijk enkele extra verbeteringen doorgevoerd aan de camera, die ervoor zorgen dat je nog scherpere kiekjes schiet.

Laatste berichten

‘Huawei P20 Pro heeft primaire camera van 40 megapixel’

‘Huawei P20 Pro heeft primaire camera van 40 megapixel’

1 min
Nieuws
Het volgende vlaggenschip van Huawei heeft waarschijnlijk een driedubbele camera achterop, met een primaire lens van 40 megapixel. Deze P20 Pro wordt over minder dan een week officieel onthuld.
Achtergrond: Huawei wil van smartphone naar superphone

Achtergrond: Huawei wil van smartphone naar superphone

7 min
Nieuws
Tijdens een bezoek aan China sprak Android Planet met topmensen van Huawei over de toekomst van het bedrijf. Als het aan Huawei ligt, is de opvolger van de smartphone al binnen enkele jaren beschikbaar. Van kunstmatige intelligentie tot 5G: dit is wat je kunt verwachten.
‘Huawei P20 krijgt standaard 128GB aan opslagruimte’

‘Huawei P20 krijgt standaard 128GB aan opslagruimte’

2 min
Nieuws
Volgens de doorgaans betrouwbare telecominsider Roland Quandt is de Huawei P20 standaard voorzien van 128GB aan opslagruimte. Daarnaast krijgt de smartphone waarschijnlijk een superslowmotion-functie, die ook op enkele andere Android-vlaggenschepen zit.
Renders: dit zijn de Huawei P20, P20 Pro en P20 Lite – update

Renders: dit zijn de Huawei P20, P20 Pro en P20 Lite – update

2 min
Nieuws
De beruchte Twitter-lekker Evan Blass (@evleaks) heeft officiële persrenders van de Huawei P20, P20 Pro en P20 Lite gedeeld. Te zien is dat alleen de P20 Pro drie camera's aan de achterkant heeft, maar het uiterlijk van de toestellen verder op elkaar lijken. Inmiddels zijn er veel meer afbeeldingen van de toestellen gelekt.
Download de Huawei P20-wallpapers alvast op je Android

Download de Huawei P20-wallpapers alvast op je Android

2 min
Nieuws
Hoewel de Huawei P20 nog niet officieel is aangekondigd, kun je de officiële wallpapers van het toestel alvast downloaden. Check in dit artikel hoe ze eruitzien en hoe je ze op je eigen Android-toestel zet.

Download onze app

Download onze app