De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Huawei P50 Pro

7
1/2

Pluspunten

  • Prachtig en vloeiend scherm
  • Goed stel veelzijdige camera's
  • Snelladen met 67 Watt

Minpunten

  • Software-ervaring is kreupel
  • Updatebeleid is niet helder
  • Verkrijgbaarheid is lastig

Prijzen vergelijken

De Huawei P50 Pro is een high-end smartphone met uitstekende camera’s maar geen Google-certificatie. Het ontbreken van deze certificatie heeft grote invloed op de gebruikerservaring. Op deze pagina lees je alles over de Huawei P50 Pro.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P50 Pro mist Google-certificatie

De Huawei P50 Pro ontbeert een Google-certificatie en draait daarom op een Android-versie zonder Google-apps, diensten en de Play Store. Huawei moet daarnaast alleen updates regelen, wat in de praktijk erg moeilijk blijkt. De fabrikant staat sinds mei 2019 op een zwarte lijst van de Amerikaanse overheid en mag daarom geen zaken doen met Google. Dit tot frustratie van beide partijen.

Voor jou als gebruiker is het goed om te weten dat een Huawei-smartphone zonder Google-certificatie een groot probleem is qua gebruiksvriendelijkheid. Veel apps zijn niet beschikbaar of werken minder goed. Huawei kan bovendien geen updatebeleid garanderen. De fabrikant probeert het gebrek aan Google-diensten te verhelpen met een eigen appwinkel (AppGallery) maar die staat nog in de kinderschoenen.

Huawei P50 Pro

Interessant is Huawei’s plan B: het heeft een eigen besturingssysteem ontwikkeld dat niet gebaseerd is op Android. Dit besturingssysteem heet HarmonyOS. Dat wordt hier vooralsnog niet gebruikt op smartphones en tablets, maar bijvoorbeeld al wel op smartwatches.

Krachtige hardware

De Huawei P50 Pro bevat krachtige hardware. Denk aan een high-end processor, minimaal 8GB werkgeheugen en minstens 128GB opslaggeheugen. Een grote accu en snelladen via de usb-c-oplader en draadloos oplaadstation zijn ook aanwezig.

Huawei zet met de Pro-modellen in de P-serie steevast in op goede foto- en videoprestaties. De P30 Pro en P40 Pro hebben geavanceerde zoomcamera’s om het beeld dichterbij te halen met minimaal kwaliteitsverlies. Ook schieten ze uitstekende foto’s in het donker. De P50 Pro is natuurlijk ook voorzien van een goed stel camera’s.

Huawei P50 Pro review: ons oordeel

Hieronder lees je alvast onze conclusie van de Huawei P50 Pro review:

De Huawei P50 Pro is geen toestel voor de grote massa. De smartphone heeft in de basis genoeg te bieden, maar ook veel beperkingen. De matige software-ervaring is daarbij nog steeds het meest opvallend. Terwijl het bedrijf inmiddels al tijden bezig is met hun eigen software-ervaring en appwinkel, komt dat maar niet van de grond. Het ontbreken van Google-apps en -diensten is een te groot probleem.

Tevens speelt de verkrijgbaarheid een rol, want het toestel is alleen te koop via de eigen Huawei-store. Veel mensen willen en kunnen niet in een keer een bedrag van honderden euro’s neerleggen en kiezen dan ook voor een smartphone met abonnement. De kans dat je ooit een P50 Pro in het wild ziet is dan ook nihil en dat is jammer, want het merk was vroeger enorm populair.

Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro release

Huawei presenteerde de P50 Pro eind januari voor de Nederlandse markt met een vanafprijs van 1199,99 euro. Naast dit model is er ook nog de opvouwbare P50 Pocket die een stuk meer kost.

Deze smartphone koop je als…. je een high-end toestel met fijne camera’s zoekt en de ontbrekende Google-certificering geen belemmering voor je vormt.

Huawei P50 Pro deals

Los toestel Refurbished

Huawei P50 Pro

256 GB

5G

€ 869,99

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon
Vergelijk alle Huawei P50 Pro prijzen

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei P50 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu