Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro

Let op: de Huawei P50 Pro is op moment van publicatie nog niet aangekondigd. Onderstaande informatie is gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet werkt deze pagina bij zodra er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De Huawei P50 Pro is een high-end smartphone met uitstekende camera’s maar geen Google-certificatie. Het ontbreken van deze certificatie heeft grote invloed op de gebruikerservaring. Op deze pagina lees je alles over de Huawei P50 Pro.

Huawei P50 Pro mist Google-certificatie

De Huawei P50 Pro ontbeert een Google-certificatie en draait daarom op een Android-versie zonder Google-apps, diensten en de Play Store. Huawei moet daarnaast alleen updates regelen, wat in de praktijk erg moeilijk blijkt. De fabrikant staat sinds mei 2019 op een zwarte lijst van de Amerikaanse overheid en mag daarom geen zaken doen met Google. Dit tot frustratie van beide partijen.

huawei p40 pro review

Voor jou als gebruiker is het goed om te weten dat een Huawei-smartphone zonder Google-certificatie een groot probleem is qua gebruiksvriendelijkheid. Veel apps zijn niet beschikbaar of werken minder goed. Huawei kan bovendien geen updatebeleid garanderen. De fabrikant probeert het gebrek aan Google-diensten te verhelpen met een eigen appwinkel (AppGallery) maar die staat nog in de kinderschoenen.

Interessant is Huawei’s plan B: het heeft een eigen besturingssysteem ontwikkeld dat niet gebaseerd is op Android. Dit besturingssysteem heet HarmonyOS. Volgens de geruchten brengt Huawei de P50 Pro uit met Android en HarmonyOS. Je kunt dan kiezen welk model je neemt, al is het nog niet duidelijk of Huawei die keuze in Europa gaat bieden.

Lees verder na de advertentie.

Krachtige hardware

Naar verwachting krijgt de P50 Pro krachtige hardware. Denk aan een high-end processor, minimaal 8GB werkgeheugen en minstens 128GB opslaggeheugen. Een grote accu en snelladen via de usb-c-oplader en draadloos oplaadstation ligt ook voor de hand.

Huawei zet met de Pro-modellen in de P-serie steevast in op goede foto- en videoprestaties. De P30 Pro en P40 Pro (afbeeldingen op deze pagina) hebben geavanceerde zoomcamera’s om het beeld dichterbij te halen met minimaal kwaliteitsverlies. Ook schieten ze uitstekende foto’s in het donker. Naar alle waarschijnlijkheid borduurt de P50 Pro hierop voort en krijgt hij drie of vier camera’s met geavanceerde zoomfeatures.

huawei p40 pro review

Huawei P50 Pro release

De Huawei P50 Pro komt vermoedelijk dit voorjaar uit, maar verdere details ontbreken nog. Huawei presenteerde de P40-serie in maart en bracht de P40 Pro uit voor een adviesprijs van 999 euro. Wel kost een losse Huawei P40 Pro inmiddels honderden euro’s minder en is goed te combineren met een sim-only abonnement.

Deze smartphone koop je als…. je een high-end toestel met fijne camera’s zoekt en de ontbrekende Google-certificering geen belemmering voor je vormt.

Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Huawei P50 Pro prijzen. Bekijk alle Huawei smartphones.

Alle Huawei smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's