Huawei P8 Lite (2017)

7,5

Huawei P8 Lite (2017): uitzonderlijk goede prijs-kwaliteitverhouding

De Huawei P8 Lite (2017) is een voordelige Android-smartphone die veel waar voor je geld biedt. Het is een toestel zonder fratsen, met een groot scherm, krachtige hardware en prima camera’s. Ben je op zoek naar een smartphone die geschikt is voor vrijwel alle essentiële features, dan zit je bij de P8 Lite (2017) wel goed. Bovendien beschikt de telefoon over een stijlvol en degelijk design, dat goed is afgewerkt voor een smartphone in deze prijsklasse.

De naam suggereert dat deze smartphone een opvolger is van de Huawei P8 Lite, die in 2015 verscheen. Op de naam na zijn er er echter vrijwel geen gelijkenissen. Huawei heeft elk aspect van het toestel verbeterd, van een opgefrist design tot nieuwere software en veel krachtigere hardware. Eén ding is gebleven: het toestel biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De Huawei P8 Lite (2017) in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Met zo’n lage prijs zou je het misschien niet verwachten, maar deze smartphone beschikt over uitstekende hardware. Voor een bodemprijsje krijg je de beschikking over meer dan genoeg kracht om al je favoriete apps soepel te laten lopen. Hieronder zetten we de belangrijkste specs op een rijtje.

  • 5,2 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • 12 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 met EMUI 5.0
  • Kirin 655-chipset met acht kernen, 3GB werkgeheugen
  • 16GB aan uitbreidbare opslagruimte
  • Voorzien van vingerafdrukscanner achterop

Meer over de Huawei P8 Lite (2017)

De Huawei P8 Lite (2017) heeft een strak en keurig afgewerkt design. De platte achterkant en gebolde hoeken zorgen ervoor dat het toestel prettig in de hand ligt. Achterop zit zelfs een vingerafdrukscanner, redelijk uniek voor smartphones in deze prijsklasse. Zo kun je je smartphone snel ontgrendelen, maar ben je toch verzekerd van goede beveiliging.

Daarnaast beschikt de nieuwe P8 Lite over een 12 megapixel-camera achterop, waarmee je stijlvolle foto’s schiet onder alle omstandigheden. Een speciale lens zorgt ervoor dat je geen last hebt van vervelende reflecties. Aan de binnenkant vinden we een forse accu met een capaciteit van 3000 mAh, meer dan genoeg om het een volle dag uit te houden.

Huawei P8 Lite (2017) officieel

Het toestel loopt op Android 7.0 Nougat en is voorzien van EmotionUI 5.0, Huawei’s eigen Android-skin. Deze interface kreeg in het verleden flinke kritiek omdat Huawei nogal grote aanpassingen maakte. Zo werkten de notificaties anders dan op andere Android-smartphones en was er geen losstaand overzicht van al je apps.

Snelkoppelingen naar applicaties werden gewoon op het homescreen gedumpt. Met EmotionUI 5.0 komt Huawei de Android-enthousiastelingen tegemoet: het app-overzicht is terug, notificaties werken weer naar behoren. De interface is gebruiksvriendelijker en intuïtiever dan ooit. Android werkt weer zoals het moet werken!

Conclusie Huawei P8 Lite (2017) review

De Huawei P8 Lite (2017) biedt veel smartphone voor zijn prijs. Bovendien is het toestel een upgrade tegenover zijn voorganger, met een verbeterd scherm en een snellere processor. Ook naast de nieuwe P10 Lite heeft het toestel bestaansrecht: de P8 Lite is ietsje minder snel, maar wel voor een fors lagere prijs.

EmotionUI blijft een paar pijnpuntjes vertonen, wat jammer is aangezien concurrenten, zoals Nokia en Lenovo, hun toestellen uitrusten met een stockversie van Android. Ondanks dat heeft Huawei weer een toestel afgeleverd waar het merendeel van gebruikers voor het geld prima mee uit de voeten kan.

→ Lees meer in onze uitgebreide Huawei P8 Lite (2017) review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei P8 Lite (2017)

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu