Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Scherm
5 inch
Camera
13 megapixel
Prijs

Huawei P8 Lite kopen - wat moet je weten?

De Huawei P8 Lite werd in mei 2015 samen met de reguliere P8 aangekondigd. Qua uiterlijk gaat het om vrijwel hetzelfde toestel, maar de Lite-versie heeft onder de motorkap iets zwakkere specificaties. Zo is de processor wat trager, en zit er een kleinere 2200 mAh-accu in het apparaat.

Dat betekent gelukkig niet dat de Huawei P8 Lite geen goede telefoon is. Integendeel, want met de vlotte Kirin 620-processor en de 2GB aan werkgeheugen heb je meer dan genoeg rekenkracht om gewoon te appen en te gamen, en de accu gaat makkelijk een dag mee.

Huawei P8 Lite-prijs

Omdat de Huawei P8 Lite het kleine broertje van de reguliere P8 is, betaal je ook een stuk minder voor dit toestel. De originele P8 had een adviesprijs van 425 euro, maar wil je deze P8 lite kopen, dan betaal je tegenwoordig slechts een derde daarvan. De Huawei P8 los kopen is dan ook helemaal niet meer zo duur als vroeger.

Huawei P8 Lite met abonnement

Naast het los kopen van dit toestel kun je ook de Huawei P8 Lite met abonnement kopen. Je betaalt de aankoopprijs van de telefoon dan uitgespreid over een paar jaar, wat niet alleen maandelijks weinig kost maar op de lange termijn ook goedkoper is. Een Huawei P8-abonnement is ook nog eens goedkoper op de lange termijn, omdat veel providers je korting kunnen geven als je maandelijks aflost. In onze Huawei P8 Lite prijsvergelijker lees je precies wat een abonnement jou kost.

Download onze app

Download onze app